arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۸۰۹۶۰
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۱۲ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۱

تاثیر استرس در تسریع فرسودگی سیستم ایمنی بدن

مطالعات تازه نشان می دهد که استرس روند فرسوده شدن سیستم ایمنی را تسریع می کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 ایسنا:مطالعات تازه نشان می دهد که استرس روند فرسوده شدن سیستم ایمنی را تسریع می کند.

متخصصان آمریکایی اظهار داشتند: استرس به شکل حوادث آسیب زا، فشار شغلی، تبعیض و عوامل استرس زای روزانه، روند فرسوده شدن سیستم ایمنی را سرعت داده و فرد را در معرض بیماریهای سرطان، قلبی-عروقی و عفونتهایی از قبیل کووید-۱۹ قرار می دهد.

این مطالعه می تواند به توضیح نابرابری ها در وضعیت سلامت مرتبط با سن از جمله عوارض نابرابر همه گیری و شناسایی نقاط احتمالی برای مداخله کمک کند. با افزایش جمعیت افراد مسن در جهان، درک نابرابری ها در وضعیت سلامت مرتبط با سن ضروری است. تغییرات مرتبط با سن در سیستم ایمنی، نقش مهمی در به تحلیل رفتن وضعیت سلامت دارد. به گفته متخصصان آمریکایی این مطالعه به روشن شدن مکانیزم های موثر در تسریع فرسودگی سیستم ایمنی کمک می کند.

با بالا رفتن سن، سیستم ایمنی بدن به طور طبیعی تحلیل می رود و مشخصه های سیستم ایمنی فرد ضعیف می شود. اما چه عاملی باعث تفاوت های شدید در وضعیت سلامت در بزرگسالانی می شود که در یک رده سنی قرار دارند؟ متخصصان به این موضوع پرداختند تا متوجه شوند آیا می توان ارتباط بین قرار گرفتن در معرض استرس در طول زندگی را که یکی از عوامل شناخته شده در ضعف سلامت است با کاهش توان سیستم ایمنی کشف کرد.

متخصصان آمریکایی برای محاسبه میزان قرار گرفتن در معرض شکلهای مختلف استرس اجتماعی، پاسخ ‌های یک بررسی ملی که شامل ۵۷۴۴ بزرگسال بالای ۵۰ سال بود را تجزیه و تحلیل کردند. همچنین نمونه خون این افراد به منظور شمارش و طبقه بندی گلبولهای خون مورد ارزیابی قرار گرفت.

به گزارش مدیکال اکسپرس، همانطور که انتظار می رفت، افرادی که میزان استرس بالاتری داشتند، پروفایل های ایمنی فرسوده تری داشتند، همچنین درصد سلولهای ایمنی برای مقابله با بیماری در آنان کمتر بوده و در خون آنها درصد بالاتری از گلبول های سفید فرسوده مشاهده شد. همچنین ارتباط بین اتفاقات استرس‌زای زندگی و سلول‌های T با میزان آمادگی پایین برای مقابله حتی پس از کنترل فاکتورهایی همچون تحصیلات، استعمال سیگار، مصرف الکل، شاخص توده بدنی و نژاد یا قومیت همچنان قوی بوده است.

نظرات بینندگان