arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۸۱۵۴۳
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۱۰ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۱

دانمارک: ناو جنگی روسیه دو بار حریم آب‌های ما را نقض کرد

ارتش دانمارک می‌گوید یک ناو جنگی روسیه روز جمعه دو بار حریم آب‌های سرزمینی دانمارک در شمال جزیره برنهلم در دریای بالتیک را نقض کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بی بی سی: ارتش دانمارک می‌گوید یک ناو جنگی روسیه روز جمعه دو بار حریم آب‌های سرزمینی دانمارک در شمال جزیره برنهلم در دریای بالتیک را نقض کرده است.

دانمارک می‌گوید به هنگام این اقدام ناو روسی یک جشنواره دموکراسی در این جزیره در حال برگزاری بود و مقام‌های ارشد از جمله نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه دانمارک در آن حضور داشتند.

وزارت امور خارجه دانمارک، این اقدام «تحریک آمیز» روسیه را محکوم کرده و آن را «غیر قابل قبول» خوانده است.

سفارت روسیه در دانمارک می‌گوید دولت دانمارک در باره ادعای خود سند و مدرکی ارائه نداده است.

ارتش دانمارک در بیانیه خود گفت ناو جنگی روسیه بار اول روز جمعه ساعت ۰۰۳۰ به وقت گرینویچ و بار دوم، چند ساعت بعد بدون مجوز وارد آب‌های دانمارک شد. این ناو جنگی پس از برقراری تماس رادیویی نیروی دریایی دانمارک محل را ترک کرد.

یپه کوفود، وزیر امور خارجه دانمارک با اشاره به برگزاری جشنواره دموکراسی دانمارک در جزیره برنهلم در توییتر خود نوشت: «یک اقدام تحریک آمیز عمیقا غیرمسئولانه، فاحش و کاملا غیرقابل قبول.»

وزیر امور خارجه دانمارک گفت سفیر روسیه به همین خاطر به وزارت امور خارجه احضار شده است.

سفارت روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد «به سفیر گفته شده است که یک کشتی جنگی روسی «ظاهرا» وارد آب‌های سرزمینی دانمارک شده است.»

در این بیانیه آمده است: «هیچ مدرکی دال بر آنچه اتفاق افتاده، از جمله مختصات ادعایی عبور کشتی از مرز دریایی دانمارک، ارائه نشده است».

وزیر دفاع اوکراین ماه گذشته گفت کشورش از دانمارک موشک‌ هارپون دریافت کرده است.

اتهام روسیه به لیتوانی

در همین حال یک مقام روسی، لیتوانی، را به تلاش برای ایجاد محدودیت برای کالینینگراد از طریق اعمال محدودیت حمل و نقل دریایی متهم کرده است.

فرماندار کالینینگراد از لیتوانی خواست تا در این اقدام تجدید نظر کند و افزود که او به دنبال توضیح از اتحادیه اروپا در مورد محاصره آشکار، در راستای تحریم‌های وضع شده به دلیل تهاجم روسیه به اوکراین است.

آنتون علیخانوف گفت این یک مسئله انسانی جدی برای کالینینگراد ایجاد کرده است.

این منطقه محل استقرار ناوگان بالتیک روسیه و محل استقرار موشک‌های با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای است اما مرز زمینی با روسیه ندارد.

فرماندار کالینینگراد نامه‌ای را منتشر کرد که از مقامات لیتوانی دریافت کرده است و گفت تا ۵۰ درصد محموله‌ها از جمله مصالح ساختمانی و فلزات وارد شده و صادر شده از روسیه از طریق لیتوانی محدود خواهد شد. در فوریه، لیتوانی حریم هوایی خود را به روی به پروازهای روسیه به کالینینگراد بست.

کالینینگراد شهری بندری در حاشیه دریای بالتیک است و جدا از سرزمین اصلی روسیه بین لهستان و لیتوانی قرار دارد و غربی‌ترین نقطه در قلمرو روسیه محسوب می‌شود.

کالینینگراد با مرزهای روسیه ۳۰۰ کیلومتر فاصله دارد و فقط با عبور از خاک کشورهای عضو اتحادیه اروپا می توان به آن رسید.

نظرات بینندگان