arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۸۴۵۵۸
تاریخ انتشار: ۴۱ : ۲۰ - ۱۵ تير ۱۴۰۱

رهبر حزب کارگران انگلیس، وزرای مستعفی را «موش» خطاب کرد

رهبر حزب کارگران انگلیس در اظهاراتی تند علیه دولت، سلسله‌استعفا‌های وزرای کابینه جانسون را به عنوان «اولین مورد ثبت‌شده فرار موش‌ها از یک کشتی در حال غرق شدن» توصیف کرد. استارمر در حمله‌ای تند به دولت جانسون، گفت که هر وزیری که اکنون استعفا می‌دهد «ذره‌ای صداقت ندارد».
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: رهبر حزب کارگران انگلیس در اظهاراتی تند علیه دولت، سلسله‌استعفاهای وزرای کابینه جانسون را به عنوان «اولین مورد ثبت‌شده فرار موش‌ها از یک کشتی در حال غرق شدن» توصیف کرد.

«کایر استارمر» رهبر حزب کارگران انگلیس روز چهارشنبه در سخنانی در مجلس عوام انگلیس، استعفاهای پی‌درپی وزرای کابینه نخست‌وزیر را به عنوان «اولین مورد ثبت‌شده فرار موش‌ها از یک کشتی در حال غرق شدن» توصیف کرد و از بوریس جانسون خواست تا از سمت خود کناره‌گیری کند.

استارمر در حمله‌ای تند به دولت جانسون، گفت که هر وزیری که اکنون استعفا می‌دهد «ذره‌ای صداقت ندارد».

وی از رئیس مجلس عوام انگلیس پرسید: «آیا این اولین مورد ثبت‌شده کشتی غرق شده نیست که موش‌ها از آن فرار می‌کنند؟» یعنی کم‌وفاترین افراد، کسانی هستند که شروع به کناره‌گیری از مسئولیت می‌کنند.

استارمر وضعیت جانسون را «رقت‌انگیز» خواند و گفت: «وزرایی که اکنون استعفا می‌دهند و از همه رسوایی‌هایی که رخ داده دفاع کرده‌اند، ذره‌ای صداقت ندارند».

وی افزود: «در مورد کسانی که بر سر کار ماندند، دلیلش این است که دیگر هیچ‌کس حاضر نیست خود را تحقیر کند. آیا کشور شایسته‌تر از لیست سگ‌هایی نیست که کاری جز تکان دادن سر انجام نمی‌دهند؟»

پس از استعفای سه وزیر بهداشت، خزانه‌داری و امور کودکان و خانواده انگلیس، این‌بار دو وزیر دیگر در کابینه بوریس جانسون از سمت خود استعفا داده‌اند.

در ادامه سریال استعفاهای کابینه بوریس جانسون - نخست‌وزیر انگلیس - عصر امروز (چهارشنبه) «لی رولی» وزیر صنعت و «کیمی بادینوک» وزیر دادگستری انگلیس هم استعفا کردند.

روز سه‌شنبه هم ریشی سوناک وزیر دارایی و ساجد جاوید وزیر بهداشت انگلیس در اعتراض به عملکرد مدیریت جانسون استعفا دادند.

با انتشار این خبر، تعداد دیگری از مقامات و دستیاران دولت هم استعفا دادند. منتقدان می‌گویند این تحولات جدید برای نخست‌وزیر در حکم «پایان» کار او است.

جانسون امروز تحت فشار بیشتری هم قرار خواهد گرفت و باید پاسخگوی پرسش‌های نمایندگان پارلمان انگلیس باشد. او قرار است امروز به کمیته‌ای از نمایندگان پارلمان که سیاست‌ها و تصمیمات دولت را بررسی می‌کنند، مدارکی ارائه بدهد.

دولت بوریس جانسون در چند ماه اخیر با رسوایی و بحران روبرو بوده است. در روزهای گذشته کریس پینچر، از نمایندگان ارشد حزب محافظه‌کار در پارلمان انگلیس، به آزار جنسی متهم شد. رسوایی اخیر اما پس از آن شدت گرفت که مشخص شد جانسون با وجود اطلاع از این اتهام‌ها، مقام پینچر را ارتقا داده بود.

پس از آن جانسون تحت فشار قابل توجهی قرار گرفت و در یک کلیپ کوتاه گفت که از دادن سمت دولتی به پینچر «به شدت پشیمان است»؛ اما این اقدام به سرعت تاثیر خود را گذاشت، زیرا ۱۵ دقیقه بعد وزیر بهداشت و وزیر دارایی او استعفا دادند.

نظرات بینندگان