arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۹۶۱۳۸
تاریخ انتشار: ۱۴ : ۱۱ - ۰۱ مهر ۱۴۰۱

رئیس سازمان محیط زیست: طالبان "تغییر اقلیم" را بهانه عدم پرداخت حق‌آبه ایران از رودخانه هیرمند کرده / داده‌ها نشان می‌دهد چهار میلیارد متر مکعب آب وارد رودخانه هیرمند شده، سپس به سمت گودزره منحرف شده

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: افغانستان مطرح می‌کند که شرایط موجود به‌دلیل تغییر اقلیم است اما داده‌های ما نشان می‌دهد که بر اساس داده‌های خود کشور افغانستان سه تا چهار میلیارد متر مکعب آب وارد رودخانه هیرمند شده و سپس به سمت گودزره منحرف شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تسنیم: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: افغانستان مطرح می‌کند که شرایط موجود به‌دلیل تغییر اقلیم است اما داده‌های ما نشان می‌دهد که بر اساس داده‌های خود کشور افغانستان سه تا چهار میلیارد متر مکعب آب وارد رودخانه هیرمند شده و سپس به سمت گودزره منحرف شده است.

علی سلاجقه اظهار کرد: جمهوری اسلامی حصول حق‌آبه‌های زیست محیطی خود از کشورهای همسایه را با جدیت دنبال می‌کند و این کار در قالب نشست‌های دو جانبه در حال انجام است. پیگیر حق‌آبه تالاب هامون هستیم تا بتوانیم از ظرفیت حق‌آبه در سال‌های بعد به نحو مطلوب بهره ببریم.

وی با بیان اینکه تالاب بین‌المللی هامون از وضعیت مناسبی برخوردار نیست، گفت: متأسفانه با توجه به اینکه کشور همسایه به تعهدات خود در قبال حق‌آبه تالاب هامون عمل نکرده، تالاب وضعیت خوبی ندارد. تالاب هامون خدمات اکوسیستمی فوق‌العاده‌ای به جوامع محلی داشته و فرهنگ و زندگی مردم مبتنی بر خصوصیات این تالاب شکل گرفته است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در رابطه با کارشکنی‌های طالبان در مسیر حصول حق‌آبه توضیح داد: آنچه که افغانستان مطرح می‌کند این است که شرایط موجود به‌دلیل تغییر اقلیم است اما داده‌های ما نشان می‌دهد که بر اساس داده‌های خود کشور افغانستان سه تا چهار میلیارد متر مکعب آب وارد رودخانه هیرمند شده و سپس به سمت گودزره منحرف شده است.

سلاجقه ادامه داد: با توجه به حُسن همجواری و پیشینه فرهنگی دو ملت و اینکه ایران همیشه یار و یاور افغانستان بوده از هیئت حاکمه این کشور انتظار نداریم به تعهدات بین‌المللی خود عمل کنند.

وی با اشاره به طرح معیشت جایگزین برای بومیان تالاب هامون گفت: در سیستان یک طرح بین‌المللی در حال اجراست که موضوع توانمند سازی جوامع محلی تالاب را دنبال می‌کند که امیدواریم بتواند به نحو مطلوب با توجه به شرایط دگردیسی تالاب بین‌المللی هامون معیشت‌های متعددی را دنبال کنند. به مردم اطمینان می‌هم که اگر شرکت‌های تخصصی هم وارد منطقه شوند از ظرفیت جوامع محلی استفاده خواهد شد.

چاه‌های ژرف سیستان 90 درصد راندمان آب دارند

معاون رئیس جمهور در خصوص چاه‌های ژرف سیستان بیان کرد: با توجه به روش‌های ترکیبی که برای شوری‌زدایی از آب چاه‌های ژرف منطقه انجام شده،چاه‌ها بیش از 90 درصد راندمان آب دارند و 10 درصد پسماند حاصل از استحصال نیز در غالب حوضچه‌های تبخیری ایجاد شده مدیریت می‌شوند.

"مرطوب‌سازی" راهکار گرهگشای معضل ریزگرد سیستان است

سلاجقه با اشاره به موضوع ریزگرد در سیستان گفت: موضوع مرطوب‌سازی از راهکارهای اصلی برای حل معضل ریزگردهای سیستان است که امیدوارم با حصول حق‌آبه و استفاده از ظرفیت آب‌های داخلی، برای مرطوب‌سازی اقدام کرده و موضوع ریزگردها را در استان کاهش دهیم.

وی خاطرنشان کرد: همچنین لازم است تا برای حل ریزگردها از ظرفیت طرح های آبخیزداری و آبخوان‌داری در حوضه آبریز مشرف به منطقه سیستان استفاده کنیم.

نظرات بینندگان