arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۹۶۲۳۵
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۱ - ۰۲ مهر ۱۴۰۱

پکن: اختلافات در دریای چین جنوبی را مدیریت می‌کنیم

سخنگوی وزارت امور خارجه چین طی یک جلسه توجیهی گفت: «چین از طریق گفت‌وگو و رایزنی به مدیریت اختلافات دریایی با کشورهایی که به طور مستقیم درگیر هستند – از جمله فیلیپین – ادامه خواهد داد و همچنین با مجمع کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) جهت حفظ صلح و ثبات در دریای چین جنوبی همکاری خواهد کرد.»
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: هم‌زمان با اینکه جو بایدن و همتای فیلیپینی او حمایت خود از آزادی کشتیرانی در آب‌های مورد مناقشه دریای چین جنوبی را مجدد اعلام کردند، چین گفت که اختلافات دریایی با کشورهای اطراف این دریا را "به درستی مدیریت" خواهد کرد.

 وانگ ونبین، سخنگوی وزارت امور خارجه چین طی یک جلسه توجیهی گفت: «چین از طریق گفت‌وگو و رایزنی به مدیریت اختلافات دریایی با کشورهایی که به طور مستقیم درگیر هستند – از جمله فیلیپین – ادامه خواهد داد و همچنین با مجمع کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) جهت حفظ صلح و ثبات در دریای چین جنوبی همکاری خواهد کرد.»

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا و فردیناند مارکوس جونیور، رئیس‌جمهوری فیلیپین روز پنجشنبه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک با یکدیگر دیدار کردند.

کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «روسای جمهور ایالات متحده و فیلیپین درخصوص وضعیت دریای چین جنوبی گفت‌وگو کردند و بر حمایتشان از آزادی کشتیرانی و حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اختلافات تاکید کردند.»

چین قسمت بیشتر این دریا را متعلق به خود می‌داند اما آمریکا که پکن را به ایجاد "تحریکات" و "محاصره کشورهایی از جمله فیلیپین" متهم می‌کند، با چین مخالف است. آمریکا مرتبا کشتی‌های جنگی خود را به بهانه "آزادی کشتیرانی" در این منطقه مستقر می‌کند.

وانگ با اشاره غیرمستقیم به ایالات متحده از کشورهای خارج از این منطقه خواست تا به "تلاش‌های کشورهای منطقه‌ای احترام بگذارند" تا صلح و ثبات حفظ شوند.

وی افزود: هیچ مشکلی با آزادی کشتیرانی در دریای چین جنوبی وجود نداشته است. چین همیشه براساس قوانین بین‌المللی، به آزادی کشیترانی در دریای چین جنوبی احترام گذاشته و حمایت می‌کند.

رئیس جمهوری فیلیپین قبل از دیدار با بایدن در اظهاراتی به رسانه‌ها گفت: «نقش آمریکا در حفظ صلح در منطقه ما چیزی است که همه کشورهای منطقه، به ویژه فیلیپین از آن استقبال می‌کنند.»

بایدن که دریای چین جنوبی را "مسیری جهانی و حیاتی" خواند، بیان کرد زمان زیادی را با رهبران منطقه از جمله شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین درخصوص «این آب‌های بین‌المللی و نحوه احترام به آن‌ها» صرف کرده است.

نظرات بینندگان