برنامه جهانی غذا با تشریح وضعیت بحران انسانی در افغانستان هشدار داد مردم این کشور یک سال پس از توقیف داراییهای خود توسط آمریکا و توقف بیشتر کمکهای توسعهای به کشورشان با جدیترین خطر قحطی در 20 سال اخیر روبرو هستند.
گزارش این نهاد کمکرسان میافزاید میلیونها خانواده افغان تقریباً هیچ راهی برای کنار آمدن با زمستان سخت ندارند و در واقع برنامه جهانی غذا یکی از آخرین موانع باقی مانده بین افغانستان و قحطی است.
برنامه جهانی غذا اضافه کرد استحکام این سد برابر قحطی به سخاوت کشورهای و نهادهای کمک کننده بستگی دارد. برنامه جهانی غذا به 1.1 میلیارد دلار نیاز فوری دارد تا به 18 میلیون افغانی که دچار ناامنی غذایی هستند که از این میان شش میلیون در آستانه قحطی قرار دارند، طی شش ماه آینده کمکهای غذایی ارائه کند.
گزارش میافزاید: یکی از معدود موارد مثبت در سال گذشته کاهش درگیریها و افزایش توانایی نیروهای امدادرسان برای دسترسی و کمک به جوامع دورافتاده و آسیبپذیر بوده است.
برنامه جهانی غذا در ادامه تصریح میکند زلزله، سیل، خشکسالی شدید و از بین رفتن محصولات کشاورزی در افغانستان بحران غذایی که تقریباً همه خانوادهها را تحت تأثیر قرار میدهد، تشدید کرده و ماههای آینده برای جلوگیری از فاجعه بارترین سطوح گرسنگی در این کشور بسیار حیاتی و سرنوشتساز خواهد بود.
افغانستان در حالی با جدیترین خطر قحطی در 20 سال گذشته روبرو است که داراییهای افغانستان بیش از یک سال است که توسط آمریکا و برخی کشورهای غربی مسدود شده است.
پیشتر «شاه محمد محرابی» عضو پیشین شورای عالی بانک مرکزی افغانستان در یادداشتی نوشته بود افغانستان با حادترین بحران خود در چند دهه اخیر مواجه است، اما پادزهر آن در آمریکا قفل است و دسترسی به آن ممکن نیست.