يکشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ | Sunday, 05 February 2023
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
يکشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۱ | Sunday, 05 February 2023
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو /  حرف های تلخ یک مادر زلزله‌زده در خوی با نوزادی در آغوش!

ویدیو / حرف های تلخ یک مادر زلزله‌زده در خوی با نوزادی در آغوش!

ویدیو / آمریکا بالن جاسوسی چین را سرنگون کرد

ویدیو / آمریکا بالن جاسوسی چین را سرنگون کرد

ویدیو / جنگنده‌های آمریکایی در نزدیکی بالن چینی به پرواز در آمدند

ویدیو / جنگنده‌های آمریکایی در نزدیکی بالن چینی به پرواز در آمدند

ویدیو / بارش سنگین برف در کهگیلویه و بویراحمد

ویدیو / بارش سنگین برف در کهگیلویه و بویراحمد

ویدیو / باهنر: فکر می کنید مساله اغتشاشات حل شده؟ نه! حل نشده

ویدیو / باهنر: فکر می کنید مساله اغتشاشات حل شده؟ نه! حل نشده

کد خبر: ۶۹۷۷۹۳
تاریخ انتشار: ۲۶ : ۰۸ - ۱۵ مهر ۱۴۰۱
اجتماع >> جامعه
پ

یک اپیدمیولوژیست: احتمالا طغیان‌های متعدد آنفلوآنزا و خیزش بیماری‌های تنفسی را در پاییز و زمستان خواهیم داشت / عادی‌انگاری عمومی به وزارت بهداشت هم رخنه پیدا کرده

دکتر حمید سوری  اپیدمیولوژیست درباره احتمال همزمانی شیوع کرونا و آنفلوآنزا در پاییز و زمستان، ‌گفت: با توجه به کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، باید آمادگی وجود داشته باشد و احتمالا ما در پاییز خیزشی را در بیماری‌های تنفسی مانند آنفلوآنزا و کووید خواهیم داشت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: یک اپیدمیولوژیست درباره احتمال همزمانی شیوع کرونا و آنفلوآنزا در پاییز و زمستان، ‌گفت: با توجه به کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، باید آمادگی وجود داشته باشد و احتمالا ما در پاییز خیزشی را در بیماری‌های تنفسی مانند آنفلوآنزا و کووید خواهیم داشت.

دکتر حمید سوری  ‌درباره احتمال همزمانی شیوع کرونا با آنفلوآنزا در پاییز و زمستان، گفت: به طور کلی طبیعی است که وقتی سطح رعایت پروتکل‌های بهداشتی به ویژه فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک کاهش می‌یابد، ‌قطعا سایر بیماری‌های تنفسی شایع و به خصوص آنفلوآنزای فصلی که هر ساله در زمستان با آن مواجه بودیم، افزایش می‌یابد. این اتفاق در سایر مناطق دنیا هم دیده شده است و بنابراین ما هم انتظار داریم که بیماری‌های تنفسی فصلی به ویژه بیماری‌هایی که حالت آندمیک داشته‌اند، ‌افزایش یابند. کمااینکه طی دو تا سه سال گذشته به دلیل رعایت پروتکل‌های ناشی از کرونا شیوع این بیماری‌ها کاهش یافته است.

احتمال خیزش بیماری‌های تنفسی در پاییز
وی افزود: بنابراین اکنون با توجه به کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، باید آمادگی وجود داشته باشد و احتمالا ما در پاییز خیزشی را در بیماری‌های تنفسی مانند آنفلوآنزا و کووید خواهیم داشت. قطعا باید تمهیدات لازم را به ویژه برای گروه‌های پرخطر اتخاذ کنیم. البته خوشبختانه در حال حاضر میزان کشندگی و شدت بیماری‌زایی ویروس کرونا پایین است و بنابراین شاید خیلی نگران مرگ و میر و بستری نباشیم، اما به هر حال شیوع کرونا در جامعه بالاست. در حال حاضر هم شیوع کرونا در جامعه فراوان است، اما از آنجایی که بیماران یا مراجعه نمی‌کنند که ثبت شوند و در خانه درمان علامتی انجام می دهند، تصور بر این است که اپیدمی نیست. در حالی که ویروس همچنان در جامعه چرخش دارد.

سرنوشت‌مان را به دست کرونا داده‌ایم!
سوری ادامه داد: حتی گاهی اوقات از آنجایی که واریانت‌ها را در کشور بررسی نمی‌کنیم، نمی‌دانیم که کرونا است یا بیماری‌های مشابهی مانند آنفلوآنزاست. زیرا میزان تست‌مان به شدت کاهش یافته است و نمی دانیم که اکنون آنچه در سطح جامعه می‌گذرد، چه هست. حتی نمی‌دانیم که سطح ایمنی مردم چقدر است. در حال حاضر عملا همه سرنوشت‌مان را به دست ویروس سپردیم. حال آیا ویروس شرایط موجود را ادامه خواهد داد یا اینکه مجددا خدایی نکرده شاهد واریانت یا ساب‌واریانتی خواهیم بود که با شدت بالاتری جامعه را آلوده می‌کند؟

وی با بیان اینکه باتوجه به اینکه با بیماری نوپدیدی مواجهیم، ‌ نمی‌توانیم تصویر واقعی را از آنچه که درباره کووید ۱۹ پیش رو داریم، نمایش دهیم، گفت: مثلا اگر بجای کووید ۱۹، آنفلوآنزا پاندمی شده بود، می‌توانستیم تجربیات مشابهی را در گذشته جست‌وجو کرده و پیش‌بینی درست‌تری را از آینده داشته باشیم، اما درباره کووید اینطور نیست. آنچه که می‌تواند شرایط را برایمان روشن‌تر کند، تحقیقات بومی است که باید آن‌ها را انجام دهیم تا بتوانیم تحلیل درستی از وضعیت موجود در کشورمان درباره این بیماری‌ها داشته باشیم و بعد ببینیم عوامل بیماری‌زا و ویروس‌هایی که بیشتر جامعه ما را تهدید می‌کنند، چه هستند و تمهیدات لازم را برای مقابله با آن‌ها اتخاذ کنیم. حال ممکن است بخشی از این تمهیدات به مشارکت فعال مردم نیاز داشته باشد، مانند رعایت پروتکل‌ها و بخشی هم به اقداماتی که سازمان‌های مسئول مانند وزارت بهداشت باید انجام دهند، ارتباط داشته باشد.

سوری با بیان اینکه به نظر می‌آید که عادی‌انگاری عمومی به وزارت بهداشت هم رخنه پیدا کرده است، گفت: چراکه برنامه مشخص جامع و برنامه‌ای را از سوی آن‌ها نمی‌بینیم که مثلا قرار باشد تست جامع، توالی‌سنجی، تعیین گروه‌های پرخطر و ... انجام شود. سوالات زیادی درباره اپیدمی کووید ۱۹ مطرح است، ‌اما گویا همه چیز را به دست تقدیر و شرایط سپرده‌ایم. به نظر می‌آید که آمادگی لازم از نظر تجهیزات، پروتکل‌های به‌روز شده، روند روزمره بیماری، فعال بودن تیم‌های واکنش سریع و ... وجود ندارد. این اقدامات باید به صورت معمول انجام شود که متاسفانه انجام نمی‌شود. حال اگر دوباره دچار یک واریانت تهدیدکننده شویم، که هر لحظه ممکن است ایجاد شود و احتمال آن صفر نیست، آیا همه چیزمان به بهمن ۱۳۹۸ برمی‌گردد یا اینکه آمادگی مقابله با نگرانی‌ها داریم؟.

موج هشتم کرونا؛ آری یا خیر؟
وی درباره احتمال بروز موج هشتم کرونا در کشور، گفت: اگر جهش ویروسی رخ دهد، احتمالا یک پیک جدید با ارتفاع و شیب تندی خواهیم داشت. در حال حاضر نوسانات جزئی کرونا را می‌بینیم، اما از آنجایی که اطلاعات مربوط به ابتلا را نداریم و فقط به استناد مرگ و بستری قضاوت می‌کنیم، قضاوت‌مان درست نیست و گمراه می‌شویم. رنگ‌بندی شهرها هم که از ابتدا اشتباه بوده و همچنان اصرار بر ادامه آن وجود دارد. به نظر می‌آید تحرک و حساسیت کافی که باید در شرایط حاضر باشد، ‌وجود ندارد.

زمان خاموشی پاندمی کرونا
سوری تاکید کرد: قطعا تا زمانیکه خاموشی و پایان اپیدمی کرونا از سوی مجامع بین‌المللی مانند سازمان جهانی بهداشت و ... اعلام رسمی نشود، همچنان خطر بالقوه‌ای است که وجود دارد. وضعیت موجود شکننده بوده و می‌تواند به سرعت در حد چند روز بازگشت داشته باشد. از طرفی به نظر می‌آید که سطح حساسیت جامعه در برابر کرونا، با کاهش سطح واکسیناسیون، بالا می‌رود و وقتی افراد حساس جامعه بالا رود، استعداد ابتلا در آنها نیز بالا می‌رود.

وی درباره وضعیت آنفلوآنزا نیز گفت: از آنجایی که در چند سال اخیر به دلیل اپیدمی کووید، آنفلوآنزا خیلی بروز نداشته و به نظر می‌آید که سطح ایمنی جامعه هم برای مقابله با آنفلوآنزا کمتر از سال‌های قبل شده است. زیرا در سال‌های قبل عده‌ای واکسن می‌زدند و عده‌ای هم مبتلا می‌شدند، اما در دو تا سه سال اخیر هم واکسن تزریق نشده و هم ابتلای طبیعی کم بوده است و احتمال خیزش مجدد آنفلوآنزا هم در پاییز و زمستان وجود دارد. زیرا آنفلوآنزا برعکس کووید تابع فصل است و عمدتا انتظار داریم در پاییز و زمستان رخ دهد.

شرایط تزریق واکسن آنفلوآنزا و یادآور کرونا
سوری درباره تزریق واکسن یادآور کرونا و آنفلوآنزا، گفت: باید گروه‌های پرخطر شناسایی شده و واکسن به آنها تزریق شود. ما باید بررسی روی موارد ابتلای شدید و مرگ اُمیکرون در چند ماه اخیر داشته باشیم تا سطح ایمنی افراد را بسنجیم و ببینیم چند درصد افراد نیاز به واکسیناسیون دارند. چشم بسته واکسن زدن، منجر به هدررفت منابع شده و ممکن است روی سیستم ایمنی افراد هم تاثیر سوء داشته باشد. بنابراین باید سطح ایمنی گروه‌های پرخطر را سنجیده و بعد درباره واکسیناسیون یادآور کرونا تصمیم بگیریم. به طور کلی می‌توان گفت که چند ماهی است که پوشش واکسیناسیون کاهش یافته که به این معناست که یا باید به صورت طبیعی ایمنی در جامعه ایجاد شده و افراد مبتلا شده باشند یا اینکه جامعه به صورت طبیعی ایمن نشده و حساسیت‌شان بالا رفته است که باید پاسخ آن را از طریق مطالعات بومی به دست آوریم.

وی گفت: درباره واکسن آنفلوآنزا هم توصیه بر این بوده که گروه‌های پرخطر در اواخر تابستان و اوایل پاییز واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند. مانند افراد سالمند و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای و... که امسال هم این توصیه باقی است. اکنون باتوجه به کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی شانس ابتلا به آنفلوآنزا هم بالا می‌رود و اگر تمهیدات لازم را اتخاذ نکنیم، ‌به احتمال زیاد شاهد طغیان‌های متعدد و پراکنده آنفلوآنزا در سراسر کشور خواهیم بود.

لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

گرگ سه شهروند همدانی را مجروح و راهی بیمارستان کرد

گرگ سه شهروند همدانی را مجروح و راهی بیمارستان کرد

بازیگران «در پناه تو» در قابی تازه

بازیگران «در پناه تو» در قابی تازه

علیرضا دبیر: من هنوز خواب می‌بینم فوتبالیست هستم

علیرضا دبیر: من هنوز خواب می‌بینم فوتبالیست هستم

ادعای جالب رونالدو: پاهایم یک میلیارد یورو می‌ارزند!

ادعای جالب رونالدو: پاهایم یک میلیارد یورو می‌ارزند!

علی نصیریان: در سینما کارکردن یک ریسک است

علی نصیریان: در سینما کارکردن یک ریسک است

;
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
رپورتاژ / تریبون 2
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: مراسم روز سرکیس مقدس

تصاویر: مراسم روز سرکیس مقدس

۲/۴
تصاویر: چهارمین روز چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر

تصاویر: چهارمین روز چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر

۳/۴
تصاویر: اسکی در پاپائی

تصاویر: اسکی در پاپائی

۴/۴
تصاویر: بارش سنگین برف در چلگرد

تصاویر: بارش سنگین برف در چلگرد

خرید و فروش بیتکوین
ببینید!

ویدیو / حرف های تلخ یک مادر زلزله‌زده در خوی با نوزادی در آغوش!

ویدیو / آمریکا بالن جاسوسی چین را سرنگون کرد

ویدیو / جنگنده‌های آمریکایی در نزدیکی بالن چینی به پرواز در آمدند

ویدیو / بارش سنگین برف در کهگیلویه و بویراحمد

ویدیو / باهنر: فکر می کنید مساله اغتشاشات حل شده؟ نه! حل نشده

ویدیو / علیرضا دبیر می‌گوید «برای خنده» کاندیدای شورای شهر شده بوده و مردم «نباید به من رای می‌دادند»

ویدیو / کشمکش و درگیری نمایندگان پارلمان صربستان هنگام سخنرانی رئیس جمهور این کشور

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

استعفای مربی ایرانی شاغل در فوتبال برزیل، پس از تروریست خطاب شدن

فرمانده کل ارتش: رهبری و شخص حضرت آقا در رأس خطوط قرمز ما هستند؛ با نثار خون مان پای این خطوط قرمز می‌ایستیم / نه مشکل ما چند تار مو است و نه مسئله دشمنان

تصاویر: بارش سنگین برف در چلگرد

العرب: هدف از ورود قطر به پروژه های انرژی در عراق، فشار بر تهران و ریاض است

نشست مطبوعاتی فیلم «چرا گریه نمی‌کنی؟» تنها با حضور تهیه کننده / فریاد و بغض رضا محقق: به داماد پاسدار بودن افتخار میکنم / کجای دنیا بازیگر این همه اختیار عمل دارد که درباره همه چیز حرف بزند؟ / شما جای خود را با سیاسیون اشتباه گرفتید

آلمان از اتباع خود خواست ایران را ترک کنند

قدری تردید دارم که امام گفته باشند اسرائیل باید از بین برود؛ در شورای دفاع بحث شد که این، موضع نظام باشد یا نه؟ که امام گفتند «نه» / بعضی از اصول و ساختار‌های نظام باید اصلاح شود؛ این یعنی «جمهوری دوم» / این خیانت است که چون باهنر می‌خواهد رأی بیاورد، رقبایش را حذف کنیم

انتقاد از استخدام «غیرقانونی» دختر و داماد وزیر بهداشت / رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: قراردادی هستند

ویدیو / کوهرنگ پس از بارش برف ۱۸۰ سانتی‌متری

تهیه‌کننده «چرا گریه نمی‌کنی؟» خطاب به بازیگرانش که بیانیه تحریم جشنواره فجر را امضا کرده‌اند: شما آبروی آزادی را برده‌اید / من داماد آقای «عدل هاشمی» هستم که به‌عنوان یک فرد نظامی برای این مملکت زحمت کشیده / من «آقازاده سینمایی» نیستم / اف بر کسانی که این اندازه نمک‌نشناس هستند

مصوبه جدید مجلس: همه‌ی زنان برای خروج از کشور باید از «سرپرست» خود کسب اجازه کنند/ پیش از این خروج دختران مجرد بالای ۱۸ سال نیاز به اذن کسی نداشت

۳ استان دیگر مشمول طرح کالابرگ الکترونیکی شدند

خبرگزاری حامی دولت، کنسرت خواننده «مثلا روم زوم کنی، بوم بوم کنه قلبم» را نقطه عطفی در تاریخ موسیقی ایران توصیف کرد

لیست کالاهای مشمول تخفیف ۲۵ درصدی اعلام شد

ویدیو / گلایه‌های زلزله زدگان خوی: به هر چادر ۱۲ نفره فقط ۲ پرس غذا می‌دهند / حتی یک پتو هم ندادند / در هر چادر ۳ خانواده زندگی می‌کنند / بچه ام را به دلیل شرایط سخت داده ام غریبه نگه دارد

قیمت دلار، امروز ۱۱ بهمن ۱۴۰۱

ویدیو / کوهرنگ پس از بارش برف ۱۸۰ سانتی‌متری

واریز پول شرط شرکت در قرعه‌کشی فروش خودرو شد

وزیر اقتصاد: حقوق کارکنان دولت در سال ۱۴۰۲، ۱۵ تا ۲۵ درصد افزایش می‌یابد / فعلا برنامه‌ای برای افزایش حقوق میانسالی نداریم

پیام‌ فروش جنگنده‌های سوخو ۳۵ روسیه به ایران

عکس عامل شلیک به هواپیمای اوکراینی منتشر شد

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۶ بهمن ۱۳۷۸: خوابی که یکی از علمای عراق درمورد من دیده بود

چگونه فقط با کارت ملی، ۵۰۰۰ یورو بخریم؟

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان: درصددیم تا در آینده‌ای نزدیک سفارت خود در ایران را تخلیه کنیم / کمپین اخیر ضد آذربایجانی در رسانه‌های ایران زمینه‌ساز این حمله بوده / طرف ایرانی مسئولیت کامل حمله به سفارت ما را برعهده دارد

دایی مهسا امینی: مهسا کاملاً سالم بود؛ بیماری قلبی مادرزادی او دروغ مطلق است

سازمان جهانی بهداشت: قرنطینه امیکرون ۵ روز نیست

ویدیو / واکنش امیر قطر به برد ایران مقابل ولز

شرط تحویل آپارتمان ۱۵۰ متری در نیاوران به رضا رویگری / مجری صداوسیما: مالک منزل گفته خانه را با چند پرستار آماده کرده‌ام؛ فقط رضا باید تنها بیاید / وقتش رسیده بگویم که چقدر به رضا ظلم شده / او مدت‌هاست که در روابط‌ش دچار مشکل شده / مو‌های رضا به طرز عجیبی سوزانده شده بود؛ به گریمور گفتم جوری درست کن که فکر کند مو دارد

ویدیو / آزار و اذیت شیطانی دختر دانشجو توسط این ۵ آدم‌ربا

معاوضه شماره موبایل با آپارتمان لوکس / قیمت شماره‌های رند به ۵۰ میلیارد تومان رسید

ساعت و تاریخ بازی ایران - آمریکا

ویدیویی که پلیس از مهسا امینی منتشر کرد

خرید و فروش بیتکوین
خواندنی ها
یک برنامه موبایل می‌تواند سکته مغزی کاربران را بدون نیاز به پزشک تشخیص دهد

یک برنامه موبایل می‌تواند سکته مغزی کاربران را بدون نیاز به پزشک تشخیص دهد

اولین آپدیت تلگرام برای ۲۰۲۳ منتشر شد؛ دسته‌بندی ایموجی‌ها و ابزار جدید پایش مصرف اینترنت

اولین آپدیت تلگرام برای ۲۰۲۳ منتشر شد؛ دسته‌بندی ایموجی‌ها و ابزار جدید پایش مصرف اینترنت

نتایج یک تحقیق جدید: مورچه‌ها می‌توانند سلول سرطانی را بو بکشند

نتایج یک تحقیق جدید: مورچه‌ها می‌توانند سلول سرطانی را بو بکشند

آیا رابین‌هود وجود داشت؟

آیا رابین‌هود وجود داشت؟

خرید و فروش بیتکوین
آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

پژمان درستکار به تمرینات تیم ملی بازگشت

رییسی در جمع زلزله زدگان خوی: مردم با صبوری شایعات را پشت سر بگذارند / مردم این منطقه همواره همراه با انقلاب و نظام بوده‌اند

مسافران چقدر مقصر انباشت زباله‌ در ساحل خزر هستند؟

بورل: سعی دارم برجام را زنده نگه دارم/ اتفاقاتی که در ایران می‌افتد، کار را بسیار دشوارتر می کند

مسمومیت ۳۵ معتکف در کرج به دلیل نشت گاز در دو مسجد

خضریان، نماینده مجلس: طرح «مجازات افراد برای اظهارنظرها» شامل افرادی است که به دلیل چهره شدن در جامعه، مرجعیت اجتماعی پیدا کرده‌اند / با افرادی که صرفاً به دلیل چهره بودن، جامعه را دچار ناامنی و خسارت می‌کنند، چه کار باید کرد؟ / اگر چنین قانونی وجود داشت، امروز شاهد بی‌مسئولیتی کلامی در محیط اجتماعی نبودیم

تعداد روز‌های «پاک: پایتخت در ۱۴۰۱ به عدد ۳ رسید

محیط‌ زیست: «هامون، جازموریان و گاوخونی» در بدترین وضعیت هستند

رئیسی به اردوگاه اسکان اضطراری زلزله‌زدگان خوی رفت

سازمان تعزیرات: یک شرکت خودروساز به دلیل گران فروشی ۱۴ هزار میلیارد تومان جریمه شد

رییسی در جمع زلزله زدگان خوی: مردم با صبوری شایعات را پشت سر بگذارند / مردم این منطقه همواره همراه با انقلاب و نظام بوده‌اند

بورل: سعی دارم برجام را زنده نگه دارم/ اتفاقاتی که در ایران می‌افتد، کار را بسیار دشوارتر می کند

محیط‌ زیست: «هامون، جازموریان و گاوخونی» در بدترین وضعیت هستند

معاون امور زنان ریاست جمهوری: متولی موضوعات مربوط به حجاب ما نیستیم؛ شورای انقلاب فرهنگی و مجلس هستند / مطلب خاصی تاکنون به ما عنوان نشده

حسینی، معاون رئیسی: در مورد مصوبه مولدسازی جای نگرانی نیست/ همه کمک کنند این کارهای انقلابی انجام شود

پرویز مشرف، رئیس جمهور اسبق پاکستان درگذشت

چین: بالون سرنگون‌شده برای هواشناسی بود؛ ناخواسته وارد حریم هوایی آمریکا شده بود / از اقدام آمریکا برای سرنگون کردن این بالون ناخرسندیم؛ حق پاسخ‌گویی را برای خود محفوظ می‌دانیم

رئیس دفتر رئیس جمهور: ­از اردیبهشت، هر فردی برای درمان به بیمارستان مراجعه کند، هیچ هزینه‌ای پرداخت نخواهد کرد

یک نماینده مجلس اوکراین: آماده حمله به اهدافی در خاک روسیه از جمله مسکو هستیم

ویدیو / آمریکا بالن جاسوسی چین را سرنگون کرد

​انتقاد توکلی از «مصوبه مولدسازی»: یاد رفتار مستبدانه سال‌های اول مشروطه نمی‌افتید؟ / بسیار شباهت به رفتار معتادی دارد که نیازمند تهیه هزینه موادش است / مصونیت قضایی اعضا چه تفاوتی با «کاپیتولاسیون» دارد؟

طرح مجلس برای مجازات افراد برای اظهار نظر، مجازات مرگ را هم پیش بینی کرده

آمریکا: بالون چینی را احتمالا بر فراز اقیانوس اطلس سرنگون خواهیم کرد

انتقاد از استخدام «غیرقانونی» دختر و داماد وزیر بهداشت / رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: قراردادی هستند

فرمانده کل ارتش: رهبری و شخص حضرت آقا در رأس خطوط قرمز ما هستند؛ با نثار خون مان پای این خطوط قرمز می‌ایستیم / نه مشکل ما چند تار مو است و نه مسئله دشمنان

ویدیو / باهنر: فکر می کنید مساله اغتشاشات حل شده؟ نه! حل نشده

«عملیات ۱۰۰ روزه» ایران برای نوسازی بزرگترین مجتمع پالایشگاهی ونزوئلا

ارتباط با ایران، بهانه آمریکا برای تحریم شرکت‌های چینی

العرب: هدف از ورود قطر به پروژه های انرژی در عراق، فشار بر تهران و ریاض است

رییس سازمان انرژی اتمی: دیروز نامه‌ای به آژانس دادیم / نماینده ارشد آژانس در بازدید از تاسیسات کشور گزارش نادرستی داده، ولی باز گروسی این مساله را رسانه‌ای کرد / این رفتار مدیرکل آژانس حرفه‌ای نیست

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی: ۲۵ جریان برانداز در اغتشاشات دور هم جمع شدند

نشست مطبوعاتی فیلم «چرا گریه نمی‌کنی؟» تنها با حضور تهیه کننده / فریاد و بغض رضا محقق: به داماد پاسدار بودن افتخار میکنم / کجای دنیا بازیگر این همه اختیار عمل دارد که درباره همه چیز حرف بزند؟ / شما جای خود را با سیاسیون اشتباه گرفتید

مدودف: در صورت حمله اوکراین به کریمه، خبری از مذاکره نخواهد بود؛ در آن صورت، تمام اراضی تحت کنترل کی‌یف در آتش خواهد سوخت

حسینی، معاون رئیسی: در یک سال و نیم گذشته توفیقات قابل ملاحظه‌ای حاصل شده / بانیان وضع موجود فرافکنی می‌کنند؛ ضرورت دارد نیروهای انقلابی دستاوردهای دولت مردمی را به افکار عمومی منعکس کنند

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: اختیارات ویژه به هیات مولدسازی، حاصل آسیب شناسی اجرای مولدسازی در سنوات گذشته است؛ در غیر این صورت، عملاً مولدسازی اتفاق نمی‌افتد هجمه علیه مصوبه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا نشان‌دهنده مؤثر بودن این مصوبه است / هیچ چیز در مسیر مولدسازی، محرمانه نیست

علی نصیریان: کار نکردن من با مسعود کیمیایی عمدی نبوده؛ موقعیت آن پیش نیامده؛ هم با کیمیایی و هم با بهرام بیضایی

وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی ایران در سال آینده ۲.۵ درصد پیش بینی شده / شیب نمودار بیکاری در حال کاهش است / پرداخت تسهیلات بیش از اندازه تورم‌زا خواهد بود

وزیر خارجه اسرائیل: به احتمال زیاد امسال با عربستان توافق عادی‌سازی روابط را امضا می‌کنیم / ریاض می‌داند که ما شریکیم نه دشمن

وزیر کار: تحقق یک میلیون شغل را به دو شیوه راستی‌آزمایی کردیم؛ خدا را شکر آن چیزی که محقق شده بیشتر از پیش‌بینی‌ها بوده

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
وبگردی

محاکمه یک پرسپولیسی به جرم رانندگی بدون گواهینامه و حمل مواد مخدر

آنجلینا جولی به سنجار عراق رفت

جریمه‌های جورجینا برای طرز لباس پوشیدنش در عربستان!

النصر فقط ۱۰ درصد از حقوق رونالدو را پرداخت می‌کند

علیرضا دبیر: من هنوز خواب می‌بینم فوتبالیست هستم

گرگ سه شهروند همدانی را مجروح و راهی بیمارستان کرد

علی نصیریان: در سینما کارکردن یک ریسک است

ادعای جالب رونالدو: پاهایم یک میلیارد یورو می‌ارزند!

بازیگران «در پناه تو» در قابی تازه

  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۶۹۷۷۹۳
تاریخ انتشار: ۲۶ : ۰۸ - ۱۵ مهر ۱۴۰۱
اجتماع >> جامعه
پ

یک اپیدمیولوژیست: احتمالا طغیان‌های متعدد آنفلوآنزا و خیزش بیماری‌های تنفسی را در پاییز و زمستان خواهیم داشت / عادی‌انگاری عمومی به وزارت بهداشت هم رخنه پیدا کرده

دکتر حمید سوری  اپیدمیولوژیست درباره احتمال همزمانی شیوع کرونا و آنفلوآنزا در پاییز و زمستان، ‌گفت: با توجه به کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، باید آمادگی وجود داشته باشد و احتمالا ما در پاییز خیزشی را در بیماری‌های تنفسی مانند آنفلوآنزا و کووید خواهیم داشت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: یک اپیدمیولوژیست درباره احتمال همزمانی شیوع کرونا و آنفلوآنزا در پاییز و زمستان، ‌گفت: با توجه به کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، باید آمادگی وجود داشته باشد و احتمالا ما در پاییز خیزشی را در بیماری‌های تنفسی مانند آنفلوآنزا و کووید خواهیم داشت.

دکتر حمید سوری  ‌درباره احتمال همزمانی شیوع کرونا با آنفلوآنزا در پاییز و زمستان، گفت: به طور کلی طبیعی است که وقتی سطح رعایت پروتکل‌های بهداشتی به ویژه فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک کاهش می‌یابد، ‌قطعا سایر بیماری‌های تنفسی شایع و به خصوص آنفلوآنزای فصلی که هر ساله در زمستان با آن مواجه بودیم، افزایش می‌یابد. این اتفاق در سایر مناطق دنیا هم دیده شده است و بنابراین ما هم انتظار داریم که بیماری‌های تنفسی فصلی به ویژه بیماری‌هایی که حالت آندمیک داشته‌اند، ‌افزایش یابند. کمااینکه طی دو تا سه سال گذشته به دلیل رعایت پروتکل‌های ناشی از کرونا شیوع این بیماری‌ها کاهش یافته است.

احتمال خیزش بیماری‌های تنفسی در پاییز
وی افزود: بنابراین اکنون با توجه به کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، باید آمادگی وجود داشته باشد و احتمالا ما در پاییز خیزشی را در بیماری‌های تنفسی مانند آنفلوآنزا و کووید خواهیم داشت. قطعا باید تمهیدات لازم را به ویژه برای گروه‌های پرخطر اتخاذ کنیم. البته خوشبختانه در حال حاضر میزان کشندگی و شدت بیماری‌زایی ویروس کرونا پایین است و بنابراین شاید خیلی نگران مرگ و میر و بستری نباشیم، اما به هر حال شیوع کرونا در جامعه بالاست. در حال حاضر هم شیوع کرونا در جامعه فراوان است، اما از آنجایی که بیماران یا مراجعه نمی‌کنند که ثبت شوند و در خانه درمان علامتی انجام می دهند، تصور بر این است که اپیدمی نیست. در حالی که ویروس همچنان در جامعه چرخش دارد.

سرنوشت‌مان را به دست کرونا داده‌ایم!
سوری ادامه داد: حتی گاهی اوقات از آنجایی که واریانت‌ها را در کشور بررسی نمی‌کنیم، نمی‌دانیم که کرونا است یا بیماری‌های مشابهی مانند آنفلوآنزاست. زیرا میزان تست‌مان به شدت کاهش یافته است و نمی دانیم که اکنون آنچه در سطح جامعه می‌گذرد، چه هست. حتی نمی‌دانیم که سطح ایمنی مردم چقدر است. در حال حاضر عملا همه سرنوشت‌مان را به دست ویروس سپردیم. حال آیا ویروس شرایط موجود را ادامه خواهد داد یا اینکه مجددا خدایی نکرده شاهد واریانت یا ساب‌واریانتی خواهیم بود که با شدت بالاتری جامعه را آلوده می‌کند؟

وی با بیان اینکه باتوجه به اینکه با بیماری نوپدیدی مواجهیم، ‌ نمی‌توانیم تصویر واقعی را از آنچه که درباره کووید ۱۹ پیش رو داریم، نمایش دهیم، گفت: مثلا اگر بجای کووید ۱۹، آنفلوآنزا پاندمی شده بود، می‌توانستیم تجربیات مشابهی را در گذشته جست‌وجو کرده و پیش‌بینی درست‌تری را از آینده داشته باشیم، اما درباره کووید اینطور نیست. آنچه که می‌تواند شرایط را برایمان روشن‌تر کند، تحقیقات بومی است که باید آن‌ها را انجام دهیم تا بتوانیم تحلیل درستی از وضعیت موجود در کشورمان درباره این بیماری‌ها داشته باشیم و بعد ببینیم عوامل بیماری‌زا و ویروس‌هایی که بیشتر جامعه ما را تهدید می‌کنند، چه هستند و تمهیدات لازم را برای مقابله با آن‌ها اتخاذ کنیم. حال ممکن است بخشی از این تمهیدات به مشارکت فعال مردم نیاز داشته باشد، مانند رعایت پروتکل‌ها و بخشی هم به اقداماتی که سازمان‌های مسئول مانند وزارت بهداشت باید انجام دهند، ارتباط داشته باشد.

سوری با بیان اینکه به نظر می‌آید که عادی‌انگاری عمومی به وزارت بهداشت هم رخنه پیدا کرده است، گفت: چراکه برنامه مشخص جامع و برنامه‌ای را از سوی آن‌ها نمی‌بینیم که مثلا قرار باشد تست جامع، توالی‌سنجی، تعیین گروه‌های پرخطر و ... انجام شود. سوالات زیادی درباره اپیدمی کووید ۱۹ مطرح است، ‌اما گویا همه چیز را به دست تقدیر و شرایط سپرده‌ایم. به نظر می‌آید که آمادگی لازم از نظر تجهیزات، پروتکل‌های به‌روز شده، روند روزمره بیماری، فعال بودن تیم‌های واکنش سریع و ... وجود ندارد. این اقدامات باید به صورت معمول انجام شود که متاسفانه انجام نمی‌شود. حال اگر دوباره دچار یک واریانت تهدیدکننده شویم، که هر لحظه ممکن است ایجاد شود و احتمال آن صفر نیست، آیا همه چیزمان به بهمن ۱۳۹۸ برمی‌گردد یا اینکه آمادگی مقابله با نگرانی‌ها داریم؟.

موج هشتم کرونا؛ آری یا خیر؟
وی درباره احتمال بروز موج هشتم کرونا در کشور، گفت: اگر جهش ویروسی رخ دهد، احتمالا یک پیک جدید با ارتفاع و شیب تندی خواهیم داشت. در حال حاضر نوسانات جزئی کرونا را می‌بینیم، اما از آنجایی که اطلاعات مربوط به ابتلا را نداریم و فقط به استناد مرگ و بستری قضاوت می‌کنیم، قضاوت‌مان درست نیست و گمراه می‌شویم. رنگ‌بندی شهرها هم که از ابتدا اشتباه بوده و همچنان اصرار بر ادامه آن وجود دارد. به نظر می‌آید تحرک و حساسیت کافی که باید در شرایط حاضر باشد، ‌وجود ندارد.

زمان خاموشی پاندمی کرونا
سوری تاکید کرد: قطعا تا زمانیکه خاموشی و پایان اپیدمی کرونا از سوی مجامع بین‌المللی مانند سازمان جهانی بهداشت و ... اعلام رسمی نشود، همچنان خطر بالقوه‌ای است که وجود دارد. وضعیت موجود شکننده بوده و می‌تواند به سرعت در حد چند روز بازگشت داشته باشد. از طرفی به نظر می‌آید که سطح حساسیت جامعه در برابر کرونا، با کاهش سطح واکسیناسیون، بالا می‌رود و وقتی افراد حساس جامعه بالا رود، استعداد ابتلا در آنها نیز بالا می‌رود.

وی درباره وضعیت آنفلوآنزا نیز گفت: از آنجایی که در چند سال اخیر به دلیل اپیدمی کووید، آنفلوآنزا خیلی بروز نداشته و به نظر می‌آید که سطح ایمنی جامعه هم برای مقابله با آنفلوآنزا کمتر از سال‌های قبل شده است. زیرا در سال‌های قبل عده‌ای واکسن می‌زدند و عده‌ای هم مبتلا می‌شدند، اما در دو تا سه سال اخیر هم واکسن تزریق نشده و هم ابتلای طبیعی کم بوده است و احتمال خیزش مجدد آنفلوآنزا هم در پاییز و زمستان وجود دارد. زیرا آنفلوآنزا برعکس کووید تابع فصل است و عمدتا انتظار داریم در پاییز و زمستان رخ دهد.

شرایط تزریق واکسن آنفلوآنزا و یادآور کرونا
سوری درباره تزریق واکسن یادآور کرونا و آنفلوآنزا، گفت: باید گروه‌های پرخطر شناسایی شده و واکسن به آنها تزریق شود. ما باید بررسی روی موارد ابتلای شدید و مرگ اُمیکرون در چند ماه اخیر داشته باشیم تا سطح ایمنی افراد را بسنجیم و ببینیم چند درصد افراد نیاز به واکسیناسیون دارند. چشم بسته واکسن زدن، منجر به هدررفت منابع شده و ممکن است روی سیستم ایمنی افراد هم تاثیر سوء داشته باشد. بنابراین باید سطح ایمنی گروه‌های پرخطر را سنجیده و بعد درباره واکسیناسیون یادآور کرونا تصمیم بگیریم. به طور کلی می‌توان گفت که چند ماهی است که پوشش واکسیناسیون کاهش یافته که به این معناست که یا باید به صورت طبیعی ایمنی در جامعه ایجاد شده و افراد مبتلا شده باشند یا اینکه جامعه به صورت طبیعی ایمن نشده و حساسیت‌شان بالا رفته است که باید پاسخ آن را از طریق مطالعات بومی به دست آوریم.

وی گفت: درباره واکسن آنفلوآنزا هم توصیه بر این بوده که گروه‌های پرخطر در اواخر تابستان و اوایل پاییز واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند. مانند افراد سالمند و مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای و... که امسال هم این توصیه باقی است. اکنون باتوجه به کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی شانس ابتلا به آنفلوآنزا هم بالا می‌رود و اگر تمهیدات لازم را اتخاذ نکنیم، ‌به احتمال زیاد شاهد طغیان‌های متعدد و پراکنده آنفلوآنزا در سراسر کشور خواهیم بود.

رازیانه د
رومیس د
ارسال به تلگرام
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"