ایسنا: معاون وزیر امورخارجه آمریکا منظور حذف فیلترینگ از اینترنت در ایران با شرکتهای فنآوری آمریکایی دیدار کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وندی شرمن معاون وزیر امورخارجه آمریکا بهطور مجازی با جمعی از نمایندگان شرکتهای فنآوری آمریکایی دیدار کرد تا درباره آنچه «حمایت از دسترسی آزاد مردم در کشورهای تحت تحریم به اطلاعات» خواند، بهویژه ایران گفتوگو کند.
در این جلسه که اغلب از شرکتهای حوزه فنآوری بودند مقاماتی دیگر از وزارت امورخارجه و دفتر کنترل امور داراییهای وزارت خزانهداری آمریکا (OFAC) نیز حضور داشتند.
بنابر اعلام وزارت امورخارجه آمریکا، وندی شرمن در این جلسه با اشاره به مجوز عمومی D-2 تاکید کرد که صدور این مجوز با هدف تسهیل دسترسی ایمن مردم ایران به پلتفرمها و خدمات آنلاین انجام گرفته است و فرصتی را برای شرکتهای فعال در حوزه فنآوری ایجاد میکند تا ابزارهای ارتباطی را در اختیار مردم ایران قرار دهند.
درحالیکه تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه ایران دشواریهای زیادی را به مردم کشورمان تحمیل کرده و معیشت مردم را هدف قرار داده است، وزارت خزانهداری آمریکا در پی بروز ناآرامیهای اخیر در ایران مجوزی را موسوم به «مجوز عمومی D-2» صادر کرد که به شرکتهای آمریکایی اجازه میدهد فنآوری خود در حوزه اینترنت و ارتباطات جمعی را بدون اینکه هدف تحریم قرار گیرند به مردم ایران ارائه دهند.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به مداخله سایر کشورها در امور داخلی کشورمان در مطلبی در صفحه اینستاگرام خود با بیان اینکه «اعتراض» و «اغتشاش» هم ماهیت متفاوتی دارند و هم نتایجی متفاوت گفت : در دگرگونی اوضاع و فراز و فرود زمانه، دولت و ملت ایران دوستان و دشمنان خود را بهتر میشناسد.
وی همچنین با اشاره به موضع گیری مقامات بعضی از کشورهای غربی در مورد تحولات این روزهای ایران و برخی از دخالتهای آنها در امور داخلی کشورمان نوشت: رفتار مداخلهآمیز و حمایت آشکار برخی دولتهای غربی از اغتشاشات اخیر در ایران و تداوم رفتارهای تحریکآمیز آنان اثبات کرد که آنها هر زمان فرصتی ببینند در اقدام مستقیم و غیرمستقیم علیه ثبات، امنیت و استقرار نظام و کشورمان تردید نخواهند کرد.
کنعانی خاطر نشان کرد: دشمنان فقط با جمهوری اسلامی مخالف نیستند، آنها با ایران مخالفند.
روز پنجشنبه هفته گذشته نیز پارلمان اروپا در اقدامی مداخلهجویانه قطعنامهای را در ارتباط با حوادث اخیر در ایران صادر کرد که واکنش تند مقامات جمهوری اسلامی ایران را در پی داشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه در این باره اظهار داشت: این قطعنامه متضمن پیشداوری های یک جانبه و بی پایه در قبال جمهوری اسلامی ایران است و لذا از اساس مردود و فاقد ارزش است.
وی تاکید کرد: این قطعنامه برغم ادعاهای مطرح شده در آن، در حالی مقابله ضروری با اقدامات خشونتبار سازماندهی شده و تعرض به اموال عمومی و جان و مال مردم را تحت عناوین ساختگی ناعادلانه به باد انتقاد می گیرد که طراحان و تحریک کنندگان اغتشاشات، عمدتا از منشاء اروپا به اقدامات خصمانه خود علیه جمهوری اسلامی ایران دست میزنند.
کنعانی همچنین اظهار داشت: پارلمان اروپا با صدور این قطعنامه نشان داد که به رفتار گزینشی خود در قبال ملت بزرگ ایران ادامه می دهد، زیرا یکبار هم دیده نشد که این پارلمان برغم ادعاهای پرطمطراق، قطعنامه ای حقوق بشری در مخالفت با تحریم های ضد بشری حداکثری علیه مردم ایران صادر کند.
وی متذکر شد: جمهوری اسلامی ایران بر اساس احترام و منافع متقابل، آماده تعامل دوسویه با تمامی طرفهاست، اما در برابر هرگونه تلاش برای اعمال فشار یا توسل به اقدامات محدود کننده علیه مردم ایران، قاطعانه ایستادگی کرده و بدان پاسخ متقابل و متناسب خواهد داد.
در ادامه این مداخلات غیر موجه همچنین سه کشور اروپایی طرف برجام، شامل انگلیس، فرانسه و آلمان روز گذشته بر سر تحریم جدید ایران به بهانه حقوق بشر و آنچه سرکوب اعتراضات در ایران خواندند، توافق کردند.