پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : محققان دانشگاه کلمبیا، خط تولید ارزیابی پیش بالینی جدیدی را برای اختصاص دادن به درمانهای باکتریایی مربوط به درمان سرطان ریه ایجاد کردهاند. دانشمندان با این رویکرد جدید موفق شدهاند تا داروهای باکتریایی را به سرعت مشخص کنند و با موفقیت آنها را با درمانهای موجود مربوط به سرطان ریه ادغام کنند.
سرطان ریه کشندهترین و یکی از شایعترین انواع سرطان است که عامل مرگ و میر بسیاری از افراد در ایالات متحده محسوب میشود. از سویی دیگر، درمان آن هنوز کاملاً محدود است، زیرا بسیاری از درمانهای موجود در حال حاضر بیاثر بودهاند.
اخیراً باکتری درمانی به عنوان روشی جدید برای درمان سرطان مورد توجه قرار گرفته است. با این حال، هرچند این روش درمانی طی پنج سال گذشته به سرعت از سطح مطالعات آزمایشگاهی به آزمایشهای بالینی پیشرفت کرده است، موفقترین درمان برای برخی از انواع سرطانها میتواند در ترکیب با سایر داروها باشد.
محققان در این مطالعه داروهای باکتریایی را با سایر تکنیکهای درمانی ترکیب کرده تا اثربخشی درمان آنها را افزایش دهند و در عین حال عوارض جانبی را به حداقل برسانند.
آنها برای تعیین نحوه پاسخ سلولهای سرطانی به باکتریها در سطوح سلولی و مولکولی، از توالی یابی RNA استفاده کردهاند. ابتدا یک فرضیه تئوری ایجاد شده که در آن مسیرهای مولکولی در سلولهای سرطانی به مقاومت سلولها در برابر درمان باکتری کمک میکند و سپس برای آزمایش آن، از داروهای فعلی سرطان با هدف مسدود کردن این مسیرها استفاده میشود.
به عنوان نتیجهگیری، محققان متوجه شدند که ترکیب داروها با سموم باکتریایی در کشتن سلولهای سرطان ریه بسیار موفقتر عمل میکند.
«اوپال باسو روی»، مدیر اجرایی تحقیقات بنیاد LUNGevity میگوید:
«این مطالعه جدید یک خط لوله تولید داروی هیجانانگیز در سرطان ریه را توصیف میکند که قبلاً کشف نشده بود: استفاده از سموم مشتق شده از باکتریها. دادههای بالینی ارائه شده، مبنای منطقی قدرتمندی برای ادامه تحقیقات در این زمینه فراهم میکند و در نتیجه گزینههای درمان جدیدی را برای بیماران مبتلا به این بیماری کشنده فراهم میکند.»
منبع: دیجیاتو