arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۱۰۶۴۳
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۱۲ - ۲۴ دی ۱۴۰۱

تعداد موارد مثبت مالاریا در سیستان و بلوچستان به هفته‌ای یک مورد تقلیل یافت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: تعداد موارد مثبت مالاریا با کاهش محسوس در سیستان و بلوچستان از هفته‌ای ۱۸ مورد هم‌اینک به هفته‌ای یک مورد رسیده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایرنا: رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: تعداد موارد مثبت مالاریا با کاهش محسوس در سیستان و بلوچستان از هفته‌ای ۱۸ مورد هم‌اینک به هفته‌ای یک مورد رسیده است.
 
دکتر حبیب غزنوی اظهارداشت: از ابتدای امسال تاکنون یک‌هزار و ۱۹۳مورد ابتلای قطعی به بیماری مالاریا در محدوده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گزارش شده است.
 
وی ادامه داد: افرادیکه دارای تب لرز، ضعف بدن، سردرد و سابقه تردد در مناطق مرزی پاکستان را دارند حتما به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند زیرا تاخیر در شناسایی و عدم درمان بیماری مالاریا باعث مرگ فرد مبتلا می‌شود.
 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان اظهارداشت: هم‌اینک در مراکز خدمات جامع سلامت در سیستان و بلوچستان کیت‌های تشخیص سریع بیماری مالاریا وجود دارد.
 
غزنوی با اشاره به اینکه آموزش همگانی مهمترین رکن فعالیت‌های مبارزه با مالاریا است،گفت: آشنایی مردم با راه‌های انتقال و علائم بیماری باعث شناسایی به موقع افراد مبتلا و کاهش چرخش انگل مالاریا در منطقه شده است.
 
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین دستاوردهای دانشگاه در سال‌های اخیر حذف انتقال محلی بیماری مالاریا در محدوده تحت پوشش این دانشگاه بود، افزود: این مهم به لطف توسعه زیرساخت‌های لازم و همچنین برخورداری مناطق روستایی از برق پایدار و اقدامات مداخله‌ای دانشگاه به دست آمده است.
 
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تصریح کرد: بیماری مالاریا تقریبا در تمام شهرهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مشاهده شده و بدنبال این افزایش؛ موارد بستری در بیمارستان‌ها نیز افزایش پیدا که براساس آزمایش‌های انجام شده از هر ۲ نوع انگل‌های ویواکس و فالسیپاروم است.
 
به گزارش ایرنا مالاریا مهمترین بیماری انگلی و یکی از مسائل مهم بهداشتی تعدادی از کشورها بویژه کشورهای گرمسیری دنیاست.بیماری مالاریا با نام‌های دیگری چون پالودیسم، تب و لرز، تب نوبه و تب متناوب نیز نامیده می‌شود.
این بیماری به صورت عفونت حاد در بیشتر موارد وخیم و گاهی طولانی و با ویژگی‌های تب متناوب و لرز، کم خونی و بزرگی طحال و گاه با ویژگی‌های ساده یا کشنده دیگر خودنمایی می‌کند.
اهمیت این بیماری به خاطر شیوع زیاد و مرگ و میر قابل توجه است.انگل مالاریا توسط یک تیره از پشه به نام آنوفل به انسان منتقل می‌شود که این تیره شامل چندین گونه است.
کلمه مالاریا یک کلمه ایتالیایی و به معنای هوای بد (Mal-Aria) است و منظور از آن تعریف بیماری با ویژگی‌های تب متناوب است که ایتالیایی‌ها در گذشته وجود آن را ناشی از هوای بد و مناطق باتلاقی می دانستند. همواره با گرم شدن زمین، شیوع این بیماری افزایش می‌یابد.
نظرات بینندگان