arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۱۱۶۴۰
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۱۱ - ۰۱ بهمن ۱۴۰۱

رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان سنگ کیسه صفرا

استادیار دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، رعایت رژیم غذایی کم چرب در بیماران مبتلا به سنگ‌های کیسه صفرا را ضروری دانست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 ایسنا:استادیار دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، رعایت رژیم غذایی کم چرب در بیماران مبتلا به سنگ‌های کیسه صفرا را ضروری دانست.
 
 دکتر غزاله اسلامیان ضمن بیان این مطلب، گفت: در بیماران مبتلا به سنگ‌های صفراوی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند، نباید کاهش وزن سریع رخ دهد.
 
به گفته وی، رژیم‌های کاهش وزن شدید، سبب تجزیه سریع بافت‌ها و آزاد شدن کلسترول موجود در غشای سلول‌ها می‌شود که این امر می‌تواند منجر به افزایش ورود کلسترول به داخل صفرا و افزایش احتمال تشکیل سنگ‌های صفراوی شود.
 
این استادیار دانشگاه، مقادیر زیاد چربی در رژیم غذایی را سبب افزایش انقباضات کیسه صفرا، جابه‌جایی سنگ‌های صفراوی و بروز درد عنوان کرد.
 
وی افزود: در بیماران مبتلا به سنگ‌های کیسه صفرا تا زمانی که عمل جراحی یا شکستن سنگ یا حل شدن سنگ‌ها با تجویز دارو انجام شود، بیماران باید از رژیم‌های غذایی کم چرب استفاده کنند.
 
اسلامیان خاطرنشان کرد: بیماران مبتلا به سنگ‌های صفراوی معمولا وعده‌های غذایی کم حجم با تعداد دفعات بیشتر را  بهتر تحمل می‌کنند و غذاهای نفاخ را کمتر تحمل می‌کنند.
 
به گفته این دکترای تخصصی علوم تغذیه، بعد از عمل جراحی برداشتن کیسه صفرا، برای بیمار رژیم مایع صاف شده کم چرب تجویز می‌شود. سپس رژیم غذایی بیمار به تدریج به رژیم غذایی معمولی کم چرب تغییر می‌یابد.
 
وی گفت: دریافت غذاهای چرب و شیرینی بعد از جراحی کیسه صفرا می‌تواند منجر به افزایش شدت نفخ، التهاب و اسهال در این افراد شود.
 
این استادیار دانشگاه به این بیماران توصیه کرد: رژیم غذایی کم چرب را به مدت یک ماه ادامه دهند، وعده‌های غذایی را به بخش‌های کوچکتر تقسیم کرده و در تعداد وعده‌های بیشتری میل کنند. زیرا دریافت مقدار زیاد غذا در یک وعده می‌تواند باعث ایجاد گاز و نفخ شود.
 
او با اشاره به مواد غذایی ممنوعه در رژیم غذایی این بیماران پس از عمل، گفت: این بیماران باید از مصرف مواد غذایی نظیر لبنیات پر چرب مانند بستنی، پنیر و شیر کامل، غذاهای سرخ شده مانند سیب زمینی سرخ شده، سس‌های خامه‌ای، سوپ خامه‌ای، کره، غذای فراوردی شده مانند سوسیس، آبگوشت، پیتزا، همبرگر، انواع شیرینی، کروسان، بیسکوئیت، دونات، چیپس، پفک، غذاهای تند و کافئین و الکل ترجیحا به مدت یک ماه پس از عمل جراحی اجتناب کنند.
 
وی همچنین مصرف مواد غذایی نظیر میوه و سبزیجات، پروتئین کم چرب مانند مرغ و ماهی بدون پوست، یا گوشت کم چرب، لبنیات کم چرب (شیر کم چرب یک درصد )، سفیده تخم مرغ (زرده تخم مرغ دو بار در هفته)، حبوبات، غلات سبوس دار، جو، جو دو سر را در این افراد توصیه کرد.
 
اسلامیان تاکید کرد: این بیماران باید مقدار مصرف فیبر را به تدریج افزایش دهند. زیرا  مصرف بیش از حد فیبر می‌تواند باعث ایجاد نفخ شود. همچنین از مصرف سبزی‌های نفاخ مثل انواع کلم، انواع ترب، بادنجان، پیاز، خیار و ذرت پرهیز کنند.
 
بنابر اعلام دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی در خاتمه بیان کرد: رژیم غذایی کم چرب به مدت یک ماه در این افراد توصیه می‌شود و یک هفته بعد از جراحی می‌توانند به تدریج فیبر غذایی مصرفی خود را افزایش دهند.
نظرات بینندگان