چهارشنبه ۰۹ فروردين ۱۴۰۲ | Wednesday, 29 March 2023
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
چهارشنبه ۰۹ فروردين ۱۴۰۲ | Wednesday, 29 March 2023
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / رفیعی، سخنران مذهبی درمورد وضعیت حجاب در جامعه: چرا نظام به این سادگی با این موضوع کنار آمده؟ از چه می ترسید؟ چگونه می‌خواهید دریا را کنترل کنید؟

ویدیو / رفیعی، سخنران مذهبی درمورد وضعیت حجاب در جامعه: چرا نظام به این سادگی با این موضوع کنار آمده؟ از چه می ترسید؟ چگونه می‌خواهید دریا را کنترل کنید؟

ویدیو /  درگیری برای دریافت پیراهن رضاییان روی سکوی زنان

ویدیو / درگیری برای دریافت پیراهن رضاییان روی سکوی زنان

ویدیو / جایگاه بانوان بعد از گل ایران به کنیا

ویدیو / جایگاه بانوان بعد از گل ایران به کنیا

ویدیو / شوخی با بهنام بانی در سریال «نون خ»

ویدیو / شوخی با بهنام بانی در سریال «نون خ»

ویدیو / بازرسی از خانم ها پیش از ورود به ورزشگاه برای بازی تیم ملی با کنیا

ویدیو / بازرسی از خانم ها پیش از ورود به ورزشگاه برای بازی تیم ملی با کنیا

ویدیو / خلاقیت هنگ‌کنگی‌ها برای حفظ امنیت عابران پیاده گوشی به دست

ویدیو / خلاقیت هنگ‌کنگی‌ها برای حفظ امنیت عابران پیاده گوشی به دست

کد خبر: ۷۱۳۰۰۷
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۱۹ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
اقتصاد >> داخلی
پ

‏ کمبود انرژی و افزایش بیکاری در صنایع: تعداد کارگران و پرسنل شاغل در شهرک ماشین‌سازی مشهد از ۷۰۰۰ نفر، به یک سوم رسیده! / تنها در ۹ ماهه امسال و براساس رسمی، ۱۳ هزار و ۲۴۰ نفر تعدیل نیرو در استان خراسان رضوی اتفاق افتاده

می‌گویند تولید با بحران مواجه شده و قطعی‌های مکرر است که راهشان را سد کرده است. یک روز برق را به خاطر کمبود انرژی قطع می‌کنند و روز دیگر گاز را. تولیدکنندگان این روزها روایت مشترکی از مشکلات تولید با محدودیت گازرسانی و برق رسانی به صنایع را حکایت می‌کنند که آن‌ها را با مشکلات متعددی رو به رو کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: می‌گویند تولید با بحران مواجه شده و قطعی‌های مکرر است که راهشان را سد کرده است. یک روز برق را به خاطر کمبود انرژی قطع می‌کنند و روز دیگر گاز را. تولیدکنندگان این روزها روایت مشترکی از مشکلات تولید با محدودیت گازرسانی و برق رسانی به صنایع را حکایت می‌کنند که آن‌ها را با مشکلات متعددی رو به رو کرده است.

در این میان قطع برق و گاز یک سر این ماجرا است، تعدیل نیروی کار به دلیل تعطیلی واحدها یا فعالیت با ۵۰ درصد ظرفیت، آن هم در شرایط اقتصادی امروز جامعه و ایجاد تورم در آینده از مهمترین معضلاتی است که کارشناسان و فعالان حوزه صنعت نسبت به آن بیمناک‌اند.

ورود سامانه جوی سرد به کشور طی دو هفته گذشته و کاهش شدید دما در خراسان رضوی موج افزایش مصرف گاز در بخش خانگی را رقم زد، به گونه‌ای که برخی از نقاط استان با افت شدید فشار گاز مواجه و گاز برخی از شهرها قطع شد. در همین راستا کمبود انرژی که با قطع گاز برای صنایع به خصوص صنایع پیشرو همراه شده بود حالا به قطع برق رسیده و این موضوع نه‌تنها چراغ واحدهای تولید را کم سو کرده بلکه موجی از نارضایتی را در استان به همراه داشته است.

در بازدید میدانی که از شهرک صنعتی ماشین‌سازی و فناوری‌های برتر مشهد داشته با تعدادی از مدیران کارخانه‌ها و صنایع تولیدی استان درباره چالش‌های قطعی گاز و برق و تاثیرات این مساله بر کارکرد آنان گفت‌وگو کردیم.

محمد خوشحال، مدیرعامل شهرک صنعتی ماشین‌سازی و فناوری‌های برتر مشهد در این خصوص عنوان می‌کند: اتفاقات اخیر که برای بخش صنعت استان اتفاق افتاده برای واحدهای تولیدی نگران کننده است. برق و گاز شهرک‌های صنعتی استان و اطراف مشهد حدود یک ماه است که محدود شده و ما پیگیری‌های زیادی دراین خصوص انجام داده‌ایم.

تنها بخشی که در تیررس محدودیت‌ها قرار دارد، بخش صنعت است

وی ادامه می‌دهد: قطع گاز صنایع بدون اطلاع و هماهنگی قبلی بوده است. تنها بخشی که در تیررس محدودیت‌ها قرار دارد، بخش صنعت است و این مورد در هیچ بخشی دیگری از جمله اصناف دیده نمی‌شود.

مدیرعامل شهرک صنعتی ماشین سازی و فناوری‌های برتر مشهد با اشاره به اینکه قطع گاز واحدهای صنعتی صدمات زیادی را به وجود آورده و موجب تعطیلی واحدهای زیادی شده است، بیان می‌کند: تعطیلی اجباری واحدها مشکلات خود را در اردیبهشت و خرداد ماه سال آینده و به صورت تورم نشان خواهد داد. چه کسی این خسارت‌ها را جبران خواهد کرد؟.

خوشحال با اشاره به راهکارهای جبران خسارت صنایع، تصریح می‌کند: حداقل کاری که در این خصوص می‌توان انجام داد، این است که دولت در یک بازه زمانی مالیات را از واحدها نگیرد.

وی با انتقاد از عدم دخالت دادن بخش خصوصی در تصمیم گیری‌های دولتی بیان می‌کند: هیچگاه بخش خصوصی در جلسات و تصمیم گیری‌ها دخالت داده نمی‌شود و تصمیم گیری‌ها بدون اطلاع واحدهای صنعتی و بدون توجه به نیازهای آن‌ها است. امیدواریم تصمیم‌ گیری در خصوص خسارت وارد شده به صنایع تصمیماتی درست و متناسب با مشکلات و چالش‌ها باشد.

تحریم‌های داخلی دست و پای واحدهای صنعتی را بسته است

خوشحال در خصوص اثر گذاری این مسائل بر فعالیت نیروی کار عنوان می‌کند: قطعا این تعطیلی‌ها باعث تعدیل در نیروی کار شده است، خود کارگر حاضر است گاز خانه خود قطع شود اما اشتغالش را از دست ندهد. تا زمانی که اشتغال وجود نداشته باشد نمی‌توان جلوی معضلات اجتماعی را گرفت. بسیاری از واحدهای صنعتی از پس تحریم‌های خارجی برآمده اما محدودیت‌های داخلی تا حدودی دست و پای واحدهای صنعتی را بسته است.

در ادامه سید محمد شهابی، مدیرعامل شرکت فیدار نیز بیان می‌کند: معضلات قطعی برق و گاز آسیب‌های زیادی به ما تحمیل کرده است. هر روز تعطیلی، معادل ۲۰۰ نفر حقوق و مزایا و برای واحد صنعتی بیش از ۱۰۰ میلیون تومان خسارت وارد می‌کند. علا وه بر این مساله اجرای تعهدات عقب افتاده هزینه‌ها را بالا می‌برد. برخی از دستگاه‌های ما ۲۴ ساعته باید فعال باشند و هر ساعت عقب افتادن در تحویل کار غیر قابل جبران است. همواره اولویت اول برای قطع برق و گاز صنایع است. در پیک مصرف گاز حتی تلاش شد تا در مصرف برق صرفه جویی شود.

وی با اشاره به افزایش تولید برق در کشور بیان می‌کند: تابستان برق قطع می‌شود و در زمستان گاز. دولت باید افزایش تولید برق را در برنامه خود قرار دهد، البته دولت با کمبود بودجه مواجه و بخش خصوصی نیز انگیزه ای در این زمینه ندارد. اگر چاره‌ای اندیشیده نشود مشکل ما سال به سال بیشترمی‌شود.

دیزل ژنراتور پر استهلاک بوده و برق گرانی تحویل می‌دهد

شهابی با اشاره به خرید دیزل ژنراتور توسط بخش صنعت تصریح می‌کند: این کار غیر مهندسی‌ ترین کار ممکن است. واردات این دستگاه ارزبری بالایی دارد. دیزل ژنراتور پر استهلاک بوده و برق را گران تحویل می‌دهد. متاسفانه مساله قطع گاز و برق نه تنها جای توسعه ای برای واحدها نمی‌گذارد بلکه موجب پسرفت واحدها خواهد شد.

به گفته کارشناسان اگرچه از ۱۰ سال ‌قبل و در جریان تصویب قانون بهبود محیط کسب‌وکار، ماده ‌۲۵ این قانون برای حل این معضل صنایع و با هدف متوقف کردن قطع برق، گاز و مخابرات صنایع یا دست‌کم جبران خسارات صنایع در صورت قطع این خدمات، به تصویب رسید ‌اما این ماده‌ قانونی هیچ‌ وقت اجرا نشد.

محمد سهامی مقدم، مدیرعامل شرکت لاستیک پولاد آروین در این خصوص عنوان می‌کند: در ۱۱ سال گذشته مقام معظم رهبری شعار سال را بربحث تولید قرار داده‌اند اما در عمل دولت‌ها به صورت متضاد عمل کرده و حمایت جدی از تولید صورت نمی‌گیرد. درشرایط کمبود برق، آب و گاز برخلاف ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب و کار عمل می‌شود. صنایع کوچک و بزرگ هم اکنون تحت شعاع قرار گرفته است. طی این سال‌ها دولت محلی مشهد ضعیف عمل کرده است. با وجود پتانسیل‌ها در مشهد و استان عقب افتادگی در استان ما بالا است.

وی ادامه می‌دهد: دولت موظف است زیر ساخت‌ها را به مقدار لازم برای صنایع تامین کند و خرید دیزل ژنراتور موجب اتلاف سرمایه می‌شود.

در ادامه حسین محمدزاده مدیرعامل شرکت آهنگری قربان محمدزاده و پسران عنوان می‌کند: تولید واحد ما به دلیل محدودیت برق و گاز با مشکل مواجه شده است. صنعت ما در زمان جنگ نیز باید فعال باشد.

وی ادامه می‌دهد: سفره مردم با صنعت ما در ارتباط است. کوره‌های ما به دلیل محدودیت برق خاموش و ما از فصل شیار جا مانده‌ایم. به دلیل سرمای زیاد با کنده و چوب گرمای محیط را برای نیروها فراهم کرده‌ایم. چرا با شرایط کمبود گاز باغ ویلاهای غیر مجاز واستخرها در حال مصرف گاز و برق هستند؟. در حال حاضر تنها با ۱۰ درصد ظرفیت برق و گاز فعالیت می‌کنیم و روزانه خسارت زیادی به واحد تولیدی ما وارد می‌شود.

در شهرک صنعتی ماشین سازی و فناوری‌های برتر مشهد ۷۰۰۰ نفر اشتغالزایی صورت گرفته که در حال حاضر به دلیل شرایط موجود این شهرک با یک سوم ظرفیت فعالیت می‌کند. بر اساس آمارهای موجود در خراسان رضوی در ۹ ماه امسال نسبت به سال گذشته تعدیل نیرو حدود ۲۰ درصد افزایش داشته است. آمار تعدیل‌شدگان در ۹ ماه امسال در استان ۱۳ هزار و ۲۴۰ نفر بوده که از این تعداد ۴۶۸۴ نفر مربوط به حوزه صنعت بوده است. مقایسه این آمار با سال گذشته به خوبی از افزایش تعدیل نیرو در تمام بخش‌ها از جمله بخش صنعت حکایت دارد. صنعتگران و فعالان حوزه صنعت بخش عمده‌ای از این مساله را مربوط به موانع موجود و بحران‌های ایجاد شده در زمینه تولید می‌دانند. این مساله موجب شده تا صنعتگران انگیزه کافی برای تولید را از دست بدهند.

عصمتی، مدیرعامل شرکت صبا راد محور در این زمینه خاطرنشان می‌کند: چالش‌های انرژی ما را زمین گیر کرده و نوسانات ما را دچار چالش می‌کند. این مساله موجب شده تا ما بلاتکلیفی در زمینه تولید داشته باشیم. با این شرایط نمی‌توانیم برنامه ریزی کنیم. در حال حاضر فشار گاز آنقدر کم است که این قطع و وصل مدام آسیب‌هایی ایجاد می‌کند. بالغ بر یک میلیارد تومان به همین دلیل تجهیزات ما خسارت دیده است. هر سال که می‌گذرد، شرایط بدتر شده و مشکلات موجود انگیزه کار را از ما گرفته است.

امکان آتش سوزی با قطع ناگهانی برق

هاشمی، مدیر شرکت روینگران بیان می‌کند: ما باید امسال با ۵۰ درصد متوسط مصرف در سال گذشته از برق استفاده کنیم. امروز بدون اطلاع قبلی برق مجموعه قطع شده و این مساله برای ما فاجعه است. قطعات بزرگ در صنعت ما در دمای ۹۰۰ درجه باید وارد روغن شود. قطع برق ناگهانی موجب ایجاد فاجعه و آتش سوزی در کار ما می‌شود. هم اکنون از ۸ کوره موجود در مجموعه تنها ۳ مورد فعال است.

در این میان امیرمهدی مرادی، دبیر اجرایی انجمن مدیران صنایع خراسان در گفت‌و گو با ایسنا بیان می‌کند: به دلیل کمبود گاز نیروگاه‌ها نمی‌توانند برق مورد نیاز استان را تولید کنند؛ بنابراین در حال حاضر علاوه بر قطع گاز بخش صنعت، برق آن‌ها نیز محدود شده است. هم اکنون گاز صنایع فولادی و سیمانی قطع و صنایع کاشی و سرامیک نیز تنها کوره‌شان زنده است.

وی با اشاره به ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب و کار تصریح می‌کند: قانون می‌گوید در شرایط اضطراری صنایع در اولویت قطع برق نیستند ولی اگر شرایط خیلی ضروری باشد طبق ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب و کار دولت می‌تواند برق صنایع را قطع کند مبنی بر اینکه نحوه جبران خسارت صنایع نیز مشخص باشد. چیزی که واضح است این است که مدیریت مصرف ابلاغ شده اما بخش دوم و نحوه جبران خسارت صنایع مشخص نشده است.

مردای ادامه می‌دهد: در تابستان واحدها حداقل می‌توانند از دیزل ژنراتور استفاده کنند اما در زمستان که کمبود گاز و گازوئیل وجود دارد و در دو منبع انرژی همزمان با مشکل مواجه هستیم واحدها چه باید بکنند؟. با تعطیلی واحدها و عدم تولید هزینه‌های سربار برای واحدها ایجاد می‌شود زیرا واحدها باید حقوق پرسنل و مالیات و ... را پرداخت کنند.

همچنین امیر رضا رجبی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در تاریخ ۲۲ دی ماه سال جاری در گفت‌و گو با ایسنا اظهار کرد: در این راستا درخواستی از سمت دستگاه‌های خدمات‌رسان در حوزه گاز و برق استان در جهت همکاری واحدهای تولیدی برای پایداری شبکه برق در این ایام که پایداری دمای منفی در کل کشور به مدت چند روز ادامه دارد، مطرح شد.

وی با اشاره به اینکه وصل مجدد برق واحدهای تولیدی در خراسان رضوی متناسب با شرایط انجام می‌شود، بیان کرد: در صورتی که شرایط پایدار باشد، واحدهای تولیدی در شهرک‌های صنعتی و خارج از شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی به مدار تولید باز خواهند گشت. قطع برق واحدهای تولیدی در شهرک‌های صنعتی استان و خارج از آن ناگهانی نبوده است، بلکه با اطلاع‌رسانی به واحدها صورت گرفته و برق ضروری واحدها وصل است. همچنین برای واحدهای تجاری این دستورالعمل صادر شده است.

رجبی افزود: واحدهای حساس تولیدی در خراسان رضوی مانند واحدهای دارویی و برخی از صنایع غذایی خاص در مدار تولید باقی مانده اما واحدهایی که می‌توانند تولید را به هفته آینده منتقل کنند، در این زمینه همکاری کرده‌اند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: نحوه جبران خسارت این واحدها بر اساس تجارب گذشته خواهد بود. واحدهایی که در تابستان برقشان براساس برنامه‌ریزی محدود شده بود، پاداش همکاری خود را گرفته‌اند. جبران خسارت این واحدها توسط شرکت‌های خدمات رسان صورت خواهد گرفت.

در کشوری که دومین ذخیره گاز جهان را بعد از روسیه در اختیار دارد، شیوۀ مدیریت گاز و برق، منطقی و قابل قبول نیست. در صورت عدم برنامه ریزی صحیح در این حوزه سال‌های آینده این چالش‌ها شدیدتر خواهد شد و اگر همین رویه ادامه داشته باشد بر میزان تولید همه صنایع تاثیر ملموسی‌ خواهد گذاشت.

 

لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

ضرر مالی روزانه ۲۰ میلیاردی با برگزار نشدن کنسرت‌ها / ۵ اتفاق مهم که در دنیای موسیقی افتاد

ضرر مالی روزانه ۲۰ میلیاردی با برگزار نشدن کنسرت‌ها / ۵ اتفاق مهم که در دنیای موسیقی افتاد

واکنش پیکه به اتهام‌ جنجالی علیه بارسلونا؛ ما هرگز داور نخریدیم

واکنش پیکه به اتهام‌ جنجالی علیه بارسلونا؛ ما هرگز داور نخریدیم

رونالدو در پرتغال مغز همه را به کار گرفت!

رونالدو در پرتغال مغز همه را به کار گرفت!

رقابت مجریان سیما بر سر تحویل سال/ مجریان پرکار، در این ویژه برنامه‌ها چه کسانی هستند؟

رقابت مجریان سیما بر سر تحویل سال/ مجریان پرکار، در این ویژه برنامه‌ها چه کسانی هستند؟

دختر۸ ساله، ماجرای کشته شدن برادر ۶ ساله اش به دست نامادری را فاش کرد

دختر۸ ساله، ماجرای کشته شدن برادر ۶ ساله اش به دست نامادری را فاش کرد

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
رپورتاژ / تریبون 2
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: در حاشیه دیدار تیم های فوتبال ایران - کنیا

تصاویر: در حاشیه دیدار تیم های فوتبال ایران - کنیا

۲/۴
تصاویر: گردشگران نوروزی در دریاچه ارومیه

تصاویر: گردشگران نوروزی در دریاچه ارومیه

۳/۴
تصاویر: مسافران نوروزی ۱۴۰۲ در مجموعه برج میلاد

تصاویر: مسافران نوروزی ۱۴۰۲ در مجموعه برج میلاد

۴/۴
تصاویر: حضور مسافران نوروزی در کنار زاینده‌رود

تصاویر: حضور مسافران نوروزی در کنار زاینده‌رود

خرید و فروش بیتکوین
ببینید!

ویدیو / فریاد ایران ایران از سوی هواداران بانوی تیم ملی

ویدیو / ایلان ماسک برای بایدن دردسر شده؟

ویدیو / واژگونیِ اتوبوس در عربستان با ۲۰ کشته و ۳۰ زخمی

ویدیو / آب گرفتگی معابر در مناطق شمالی تهران در پی باراش باران

ویدیو / افشاگری یک نماینده مجلس: ۱.۵ میلیارد لیتر آمار رسمی قاچاق سالانه سوخت مایع در نیروگاه‌ها ست

ویدیو / بارش شدید باران در خیابان ولی‌عصر تهران

ویدیو/ توافق ایران-سعودی: پیام چین برای امریکا چیست؟ / روایت وال استریت ژورنال را ببینید

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

اینترنت ماهواره‌ای جدید از راه رسید / آمازون: دیش‌های ما کوچک‌تر، مقرون‌به‌صرفه‌تر و توانمندتر از استارلینک هستند / با کمتر از ۴۰۰ دلار به حداکثر سرعت ۴۰۰ مگابایت بر ثانیه دست پیدا می‌کنید

ویدیو / رفیعی، سخنران مذهبی درمورد وضعیت حجاب در جامعه: چرا نظام به این سادگی با این موضوع کنار آمده؟ از چه می ترسید؟ چگونه می‌خواهید دریا را کنترل کنید؟

ویدیو / درگیری برای دریافت پیراهن رضاییان روی سکوی زنان

تصاویر: عروسی سنتی ایل بختیاری

ویدیو / رئیسی: داشتم رد می شدم به امریکای لاتین بروم، به لاهه در هلند هم رفتم؛ دیدم به میزان پولی که به حقوقدانان‌مان دادیم، اینقدر کاسب نبودیم

به نظرم، بسیاری از سخنان شما سبب آزردگی خاطر رهبری شده / بیم آن دارم که جفا به چنین کسی، سو عاقبت بیاورد

وضعیت آب و هوا، امروز ۸ فروردین ۱۴۰۱ / هشدار کاهش ۲۰ درجه‌ای دما / احتمال کولاک و طغیان رودخانه‌ها در ۹ استان

صدور حکم اعدام برای ۵ نفر از متجاوزان به دختر دانشجو در مرند

۱۴ سلبریتی مسلمان مشهوری که در ماه رمضان روزه می‌گیرند

قیمت طلا و سکه، امروز ۵ فروردین ۱۴۰۲

تماشا کنید: نقشه خطرناک باکو برای ایران / چرا احداث کریدور زنگزور، ایران را به خطر می اندازد؟

ویدیو / رقص آذری احسان علیخانی با گروهی که سال گذشته رقص آنها در «عصر جدید» سانسور شده بود

ویدیو / پزشک «مادر ۱۴ ساله» به انتقاد‌ها پاسخ داد

ویدیو / صحبت‌های مازیار لرستانی درباره ازدواج و تبریک پدرش: من الان یک پسر ۱۵ ساله ام

معاون وزارت دادگستری: تدبیر کردیم که اگر یک ایرانی خواست از کشور خارج شود، بتواند به راحتی اموال خود را بفروشد

قیمت دلار در بازار مبادله ارز، امروز شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۲

ویدیو / اعدام صحرایی سرباز اوکراینی پس از بیان «افتخار برای اوکراین!»

ویدیو / روبرو شدن ناگهانی خبرنگار صدا و سیما با تفنگدار دریایی آمریکایی که فارسی بلد بود

ویدیو / سعید قاسمی خطاب به رئیسی: عزیزم! قیمت خیار و گوجه را هم نتوانستی کنترل کنی

لحظه دقیق تحویل سال ۱۴۰۲

پاسخ سعید جلیلی به اظهارنظر یک دانشجو که گفت «خیلی بی عرضه اید که نمی توانید امنیت را تامین کنید» / جلیلی: «هماوردی تمدنی» در حال شکل گرفتن است!

ویدیو / سیلی زدن کشتی گیر جمهوری آذربایجان به حریف ارمنستانی

ویدیو / رهبر حزب مخالف اردوغان از تبار ایرانی اش می‌گوید

ویدیو / خنده حضار به وزیر خارجه روسیه در یک کنفرانس بین المللی

دایی مهسا امینی: مهسا کاملاً سالم بود؛ بیماری قلبی مادرزادی او دروغ مطلق است

ویدیو / واکنش امیر قطر به برد ایران مقابل ولز

شرط تحویل آپارتمان ۱۵۰ متری در نیاوران به رضا رویگری / مجری صداوسیما: مالک منزل گفته خانه را با چند پرستار آماده کرده‌ام؛ فقط رضا باید تنها بیاید / وقتش رسیده بگویم که چقدر به رضا ظلم شده / او مدت‌هاست که در روابط‌ش دچار مشکل شده / مو‌های رضا به طرز عجیبی سوزانده شده بود؛ به گریمور گفتم جوری درست کن که فکر کند مو دارد

ویدیو / آزار و اذیت شیطانی دختر دانشجو توسط این ۵ آدم‌ربا

ساعت و تاریخ بازی ایران - آمریکا

ویدیویی که پلیس از مهسا امینی منتشر کرد

تماشا کنید: خداحافظی ایران با ارس؟ / پروژه «داپ» ترکیه چگونه در سکوت منابع آبی ایران را خشک می کند؟

۱۲ حقیقت شگفت انگیز درباره قوم باستانی آزتک که ثابت می کند جلوتر از زمان خود بودند

خرید و فروش بیتکوین
خواندنی ها
۸ چیزی که فیلم‌ها و سریال‌های مشهور آن‌ها را مُد کردند

۸ چیزی که فیلم‌ها و سریال‌های مشهور آن‌ها را مُد کردند

۱۰ فیلم ترسناکی که در آن ها شخصیت قربانی بسیار خطرناک تر از شخصیت شرور است

۱۰ فیلم ترسناکی که در آن ها شخصیت قربانی بسیار خطرناک تر از شخصیت شرور است

اولین ساکنان ماه و مریخ می‌توانند خانه‌های خود را از «سیب‌زمینی و نمک» بسازند

اولین ساکنان ماه و مریخ می‌توانند خانه‌های خود را از «سیب‌زمینی و نمک» بسازند

ایلان ماسک: به‌زودی فقط توییت کاربران تأییدشده در زبانه For You توییتر پیشنهاد داده می‌شود

ایلان ماسک: به‌زودی فقط توییت کاربران تأییدشده در زبانه For You توییتر پیشنهاد داده می‌شود

خرید و فروش بیتکوین
آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

ایران ۹ صدم نفت اوپک را تولید می کند، عربستان، امارات، عراق و کویت ۷۱ درصد

رئیسی: دانشمندان برای رفع مشکلات کشور راهکار ارائه کنند

وضعیت آب و هوا، امروز ۹ فروردین ۱۴۰۱ / هشدار سرمازدگی در ۱۸ استان / سامانه بارشی جدید در راه ایران

آمریکا: هر زمان و هر طور که بخواهیم به حملات به پایگاه‌هایمان در سوریه و عراق پاسخ می‌دهیم

بایدن: اسرائیل نمی‌تواند همچنان مسیر تغییرات قضایی را ادامه بدهد / قصد ندارم نتانیاهو را به کاخ سفید دعوت کنم، دست‌کم نه در آینده نزدیک

توضیحات دفتر آیت الله مکارم شیرازی درباره فتوای برداشتن حجاب در مراکز خارج از کشور

امیرعبداللهیان: برجام یکی از موضوعات مذاکره با لاوروف است / همکاری دفاعی مان با روسیه علیه هیچ طرفی نیست

یک‌ مجموعه تفریحی توریستی معروف در آمل به دلیل رقص بدون حجاب خانم ها پلمب شد

ادعای وزیر دفاع امریکا:‌ ایران و متحدانش در دوران ریاست جمهوری بایدن ۸۳ بار به مواضع آمریکا حمله کرده‌اند

وضعیت جاده‌ها و راه‌ها، امروز ۹ فروردین ۱۴۰۲ / ترافیک سنگین در محور چالوس / تردد روان در محوز هراز و فیروزکوه

وضعیت آب و هوا، امروز ۹ فروردین ۱۴۰۱ / هشدار سرمازدگی در ۱۸ استان / سامانه بارشی جدید در راه ایران

بایدن: اسرائیل نمی‌تواند همچنان مسیر تغییرات قضایی را ادامه بدهد / قصد ندارم نتانیاهو را به کاخ سفید دعوت کنم، دست‌کم نه در آینده نزدیک

امیرعبداللهیان: برجام یکی از موضوعات مذاکره با لاوروف است / همکاری دفاعی مان با روسیه علیه هیچ طرفی نیست

ویدیو / رفیعی، سخنران مذهبی درمورد وضعیت حجاب در جامعه: چرا نظام به این سادگی با این موضوع کنار آمده؟ از چه می ترسید؟ چگونه می‌خواهید دریا را کنترل کنید؟

ورود مجلس به حوزه حجاب پس از تعطیلات نوروز

نیمی از سرویس‌های اینترنتی محبوب دنیا در ایران فیلتر هستند

عضو مجلس خبرگان: اگر زن‌ها از نظر مالی مستقل شوند خانواده درگیر طغیان می‌شود

رییس بانک مرکزی: برای کاهش تورم به ۲۰ تا ۳۰ درصد برنامه داریم / باید اختیاراتی به بانک مرکزی داده شود

ادعای نیروی هوایی اوکراین: سرنگون کردن ۱۲ پهپاد «شاهد» ساخت ایران در شب گذشته

پاسخ یامین پور به انتقادات از مجری گری او در صداوسیما در کنار تصدی معاونت وزارت ورزش: دوست دارم!

آخرین آمار کرونا در ایران، ۸ فروردین ۱۴۰۲: فوت ۲۵ نفر در شبانه روز گذشته / شناسایی ۱۰۷۳ بیمار جدید

صدور حکم اعدام برای ۵ نفر از متجاوزان به دختر دانشجو در مرند

رئیس سازمان خصوصی‌سازی: فرایند اجرایی مولدسازی بعد از تعطیلات نوروز آغاز می‌شود / در بررسی آخرین اصلاحات آیین‌نامه تصمیم جدیدی گرفته نشد

تمدید ثبت نام خودرو برای افرادی که بانک ها نامشان را از قلم انداختند

اینفوگرافیک/ قیمت‌ها امروز، ۸ فروردین ۱۴۰۲ چقدر است؟ / پراید ۳۵۰ میلیون تومان

حسین شریعتمداری: زنانی که حجاب ندارند قانون را زیر پا می‌گذارند؛ می‌توان آن‌ها را آگاه کرد / سال آینده این زنان بی حجاب در معابر را نخواهید دید / با این تصور که امتیازات قابل توجهی به معترضان و سکولار‌ها داده شود مخالفم / ما بر سر اصول مصالحه نمی‌کنیم

۴ کاندیدای ریاست جمهوری ترکیه مشخص شدند

وزیر ارتباطات: محدودیت‌هایی که برای برخی سکو‌های خارجی به وجود آمد خارج از اراده وزارت ارتباطات بود / پیشرفت شبکه ملی اطلاعات از ۲۳ درصد در آغاز به کار دولت به ۶۰ درصد نزدیک شده

مسکو فردا میزبان «امیرعبداللهیان» است

میرسلیم: باید با قناعت و تحمل شرایط، مانع از ایجاد مشکلات شویم / کسانی که پول خود را در حوزه خودرو سرمایه گذاری می‌کنند باعث افزایش قیمت آن شدند

فرمانده نیروی زمینی سپاه در سیستان و بلوچستان: در اغتشاشات اخیر برخی دچار توهم شدند / آستانه تحمل ما امنیت مردم است / اگر کسی بخواهد امنیت را از مردم بگیرد با او به شدت برخورد خواهد شد

آمریکا: علیرغم حملات اخیر شبه‌نظامیان به ماموریت در سوریه ادامه می‌دهیم

وضعیت آب و هوا، امروز ۸ فروردین ۱۴۰۱ / هشدار کاهش ۲۰ درجه‌ای دما / احتمال کولاک و طغیان رودخانه‌ها در ۹ استان

رئیس‌جمهوری چین در تماس با محمد بن سلمان بر حمایت از ادامه مذاکرات ایران و عربستان تاکید کرد

پیش‌بینی هولناک پدرخوانده هوش مصنوعی: احتمال حذف انسان ها محال نیست

ایرانی‌ها ۹۷۲ خانه در ترکیه خریدند

پلمب ۲ رستوران معروف و بازداشت برخی در اهواز به دلیل رعایت نکردن قوانین در ماه رمضان

تماس تلفنی مشاور امنیت ملی هند با شمخانی درباره بندر چابهار و مشارکت دهلی در تکمیل کریدور شمال - جنوب

در اقدامی بی‌سابقه، رئیس جمهور پیشین تایوان با وعده «صلح» وارد چین شد

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۷۱۳۰۰۷
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۱۹ - ۱۰ بهمن ۱۴۰۱
اقتصاد >> داخلی
پ

‏ کمبود انرژی و افزایش بیکاری در صنایع: تعداد کارگران و پرسنل شاغل در شهرک ماشین‌سازی مشهد از ۷۰۰۰ نفر، به یک سوم رسیده! / تنها در ۹ ماهه امسال و براساس رسمی، ۱۳ هزار و ۲۴۰ نفر تعدیل نیرو در استان خراسان رضوی اتفاق افتاده

می‌گویند تولید با بحران مواجه شده و قطعی‌های مکرر است که راهشان را سد کرده است. یک روز برق را به خاطر کمبود انرژی قطع می‌کنند و روز دیگر گاز را. تولیدکنندگان این روزها روایت مشترکی از مشکلات تولید با محدودیت گازرسانی و برق رسانی به صنایع را حکایت می‌کنند که آن‌ها را با مشکلات متعددی رو به رو کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: می‌گویند تولید با بحران مواجه شده و قطعی‌های مکرر است که راهشان را سد کرده است. یک روز برق را به خاطر کمبود انرژی قطع می‌کنند و روز دیگر گاز را. تولیدکنندگان این روزها روایت مشترکی از مشکلات تولید با محدودیت گازرسانی و برق رسانی به صنایع را حکایت می‌کنند که آن‌ها را با مشکلات متعددی رو به رو کرده است.

در این میان قطع برق و گاز یک سر این ماجرا است، تعدیل نیروی کار به دلیل تعطیلی واحدها یا فعالیت با ۵۰ درصد ظرفیت، آن هم در شرایط اقتصادی امروز جامعه و ایجاد تورم در آینده از مهمترین معضلاتی است که کارشناسان و فعالان حوزه صنعت نسبت به آن بیمناک‌اند.

ورود سامانه جوی سرد به کشور طی دو هفته گذشته و کاهش شدید دما در خراسان رضوی موج افزایش مصرف گاز در بخش خانگی را رقم زد، به گونه‌ای که برخی از نقاط استان با افت شدید فشار گاز مواجه و گاز برخی از شهرها قطع شد. در همین راستا کمبود انرژی که با قطع گاز برای صنایع به خصوص صنایع پیشرو همراه شده بود حالا به قطع برق رسیده و این موضوع نه‌تنها چراغ واحدهای تولید را کم سو کرده بلکه موجی از نارضایتی را در استان به همراه داشته است.

در بازدید میدانی که از شهرک صنعتی ماشین‌سازی و فناوری‌های برتر مشهد داشته با تعدادی از مدیران کارخانه‌ها و صنایع تولیدی استان درباره چالش‌های قطعی گاز و برق و تاثیرات این مساله بر کارکرد آنان گفت‌وگو کردیم.

محمد خوشحال، مدیرعامل شهرک صنعتی ماشین‌سازی و فناوری‌های برتر مشهد در این خصوص عنوان می‌کند: اتفاقات اخیر که برای بخش صنعت استان اتفاق افتاده برای واحدهای تولیدی نگران کننده است. برق و گاز شهرک‌های صنعتی استان و اطراف مشهد حدود یک ماه است که محدود شده و ما پیگیری‌های زیادی دراین خصوص انجام داده‌ایم.

تنها بخشی که در تیررس محدودیت‌ها قرار دارد، بخش صنعت است

وی ادامه می‌دهد: قطع گاز صنایع بدون اطلاع و هماهنگی قبلی بوده است. تنها بخشی که در تیررس محدودیت‌ها قرار دارد، بخش صنعت است و این مورد در هیچ بخشی دیگری از جمله اصناف دیده نمی‌شود.

مدیرعامل شهرک صنعتی ماشین سازی و فناوری‌های برتر مشهد با اشاره به اینکه قطع گاز واحدهای صنعتی صدمات زیادی را به وجود آورده و موجب تعطیلی واحدهای زیادی شده است، بیان می‌کند: تعطیلی اجباری واحدها مشکلات خود را در اردیبهشت و خرداد ماه سال آینده و به صورت تورم نشان خواهد داد. چه کسی این خسارت‌ها را جبران خواهد کرد؟.

خوشحال با اشاره به راهکارهای جبران خسارت صنایع، تصریح می‌کند: حداقل کاری که در این خصوص می‌توان انجام داد، این است که دولت در یک بازه زمانی مالیات را از واحدها نگیرد.

وی با انتقاد از عدم دخالت دادن بخش خصوصی در تصمیم گیری‌های دولتی بیان می‌کند: هیچگاه بخش خصوصی در جلسات و تصمیم گیری‌ها دخالت داده نمی‌شود و تصمیم گیری‌ها بدون اطلاع واحدهای صنعتی و بدون توجه به نیازهای آن‌ها است. امیدواریم تصمیم‌ گیری در خصوص خسارت وارد شده به صنایع تصمیماتی درست و متناسب با مشکلات و چالش‌ها باشد.

تحریم‌های داخلی دست و پای واحدهای صنعتی را بسته است

خوشحال در خصوص اثر گذاری این مسائل بر فعالیت نیروی کار عنوان می‌کند: قطعا این تعطیلی‌ها باعث تعدیل در نیروی کار شده است، خود کارگر حاضر است گاز خانه خود قطع شود اما اشتغالش را از دست ندهد. تا زمانی که اشتغال وجود نداشته باشد نمی‌توان جلوی معضلات اجتماعی را گرفت. بسیاری از واحدهای صنعتی از پس تحریم‌های خارجی برآمده اما محدودیت‌های داخلی تا حدودی دست و پای واحدهای صنعتی را بسته است.

در ادامه سید محمد شهابی، مدیرعامل شرکت فیدار نیز بیان می‌کند: معضلات قطعی برق و گاز آسیب‌های زیادی به ما تحمیل کرده است. هر روز تعطیلی، معادل ۲۰۰ نفر حقوق و مزایا و برای واحد صنعتی بیش از ۱۰۰ میلیون تومان خسارت وارد می‌کند. علا وه بر این مساله اجرای تعهدات عقب افتاده هزینه‌ها را بالا می‌برد. برخی از دستگاه‌های ما ۲۴ ساعته باید فعال باشند و هر ساعت عقب افتادن در تحویل کار غیر قابل جبران است. همواره اولویت اول برای قطع برق و گاز صنایع است. در پیک مصرف گاز حتی تلاش شد تا در مصرف برق صرفه جویی شود.

وی با اشاره به افزایش تولید برق در کشور بیان می‌کند: تابستان برق قطع می‌شود و در زمستان گاز. دولت باید افزایش تولید برق را در برنامه خود قرار دهد، البته دولت با کمبود بودجه مواجه و بخش خصوصی نیز انگیزه ای در این زمینه ندارد. اگر چاره‌ای اندیشیده نشود مشکل ما سال به سال بیشترمی‌شود.

دیزل ژنراتور پر استهلاک بوده و برق گرانی تحویل می‌دهد

شهابی با اشاره به خرید دیزل ژنراتور توسط بخش صنعت تصریح می‌کند: این کار غیر مهندسی‌ ترین کار ممکن است. واردات این دستگاه ارزبری بالایی دارد. دیزل ژنراتور پر استهلاک بوده و برق را گران تحویل می‌دهد. متاسفانه مساله قطع گاز و برق نه تنها جای توسعه ای برای واحدها نمی‌گذارد بلکه موجب پسرفت واحدها خواهد شد.

به گفته کارشناسان اگرچه از ۱۰ سال ‌قبل و در جریان تصویب قانون بهبود محیط کسب‌وکار، ماده ‌۲۵ این قانون برای حل این معضل صنایع و با هدف متوقف کردن قطع برق، گاز و مخابرات صنایع یا دست‌کم جبران خسارات صنایع در صورت قطع این خدمات، به تصویب رسید ‌اما این ماده‌ قانونی هیچ‌ وقت اجرا نشد.

محمد سهامی مقدم، مدیرعامل شرکت لاستیک پولاد آروین در این خصوص عنوان می‌کند: در ۱۱ سال گذشته مقام معظم رهبری شعار سال را بربحث تولید قرار داده‌اند اما در عمل دولت‌ها به صورت متضاد عمل کرده و حمایت جدی از تولید صورت نمی‌گیرد. درشرایط کمبود برق، آب و گاز برخلاف ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب و کار عمل می‌شود. صنایع کوچک و بزرگ هم اکنون تحت شعاع قرار گرفته است. طی این سال‌ها دولت محلی مشهد ضعیف عمل کرده است. با وجود پتانسیل‌ها در مشهد و استان عقب افتادگی در استان ما بالا است.

وی ادامه می‌دهد: دولت موظف است زیر ساخت‌ها را به مقدار لازم برای صنایع تامین کند و خرید دیزل ژنراتور موجب اتلاف سرمایه می‌شود.

در ادامه حسین محمدزاده مدیرعامل شرکت آهنگری قربان محمدزاده و پسران عنوان می‌کند: تولید واحد ما به دلیل محدودیت برق و گاز با مشکل مواجه شده است. صنعت ما در زمان جنگ نیز باید فعال باشد.

وی ادامه می‌دهد: سفره مردم با صنعت ما در ارتباط است. کوره‌های ما به دلیل محدودیت برق خاموش و ما از فصل شیار جا مانده‌ایم. به دلیل سرمای زیاد با کنده و چوب گرمای محیط را برای نیروها فراهم کرده‌ایم. چرا با شرایط کمبود گاز باغ ویلاهای غیر مجاز واستخرها در حال مصرف گاز و برق هستند؟. در حال حاضر تنها با ۱۰ درصد ظرفیت برق و گاز فعالیت می‌کنیم و روزانه خسارت زیادی به واحد تولیدی ما وارد می‌شود.

در شهرک صنعتی ماشین سازی و فناوری‌های برتر مشهد ۷۰۰۰ نفر اشتغالزایی صورت گرفته که در حال حاضر به دلیل شرایط موجود این شهرک با یک سوم ظرفیت فعالیت می‌کند. بر اساس آمارهای موجود در خراسان رضوی در ۹ ماه امسال نسبت به سال گذشته تعدیل نیرو حدود ۲۰ درصد افزایش داشته است. آمار تعدیل‌شدگان در ۹ ماه امسال در استان ۱۳ هزار و ۲۴۰ نفر بوده که از این تعداد ۴۶۸۴ نفر مربوط به حوزه صنعت بوده است. مقایسه این آمار با سال گذشته به خوبی از افزایش تعدیل نیرو در تمام بخش‌ها از جمله بخش صنعت حکایت دارد. صنعتگران و فعالان حوزه صنعت بخش عمده‌ای از این مساله را مربوط به موانع موجود و بحران‌های ایجاد شده در زمینه تولید می‌دانند. این مساله موجب شده تا صنعتگران انگیزه کافی برای تولید را از دست بدهند.

عصمتی، مدیرعامل شرکت صبا راد محور در این زمینه خاطرنشان می‌کند: چالش‌های انرژی ما را زمین گیر کرده و نوسانات ما را دچار چالش می‌کند. این مساله موجب شده تا ما بلاتکلیفی در زمینه تولید داشته باشیم. با این شرایط نمی‌توانیم برنامه ریزی کنیم. در حال حاضر فشار گاز آنقدر کم است که این قطع و وصل مدام آسیب‌هایی ایجاد می‌کند. بالغ بر یک میلیارد تومان به همین دلیل تجهیزات ما خسارت دیده است. هر سال که می‌گذرد، شرایط بدتر شده و مشکلات موجود انگیزه کار را از ما گرفته است.

امکان آتش سوزی با قطع ناگهانی برق

هاشمی، مدیر شرکت روینگران بیان می‌کند: ما باید امسال با ۵۰ درصد متوسط مصرف در سال گذشته از برق استفاده کنیم. امروز بدون اطلاع قبلی برق مجموعه قطع شده و این مساله برای ما فاجعه است. قطعات بزرگ در صنعت ما در دمای ۹۰۰ درجه باید وارد روغن شود. قطع برق ناگهانی موجب ایجاد فاجعه و آتش سوزی در کار ما می‌شود. هم اکنون از ۸ کوره موجود در مجموعه تنها ۳ مورد فعال است.

در این میان امیرمهدی مرادی، دبیر اجرایی انجمن مدیران صنایع خراسان در گفت‌و گو با ایسنا بیان می‌کند: به دلیل کمبود گاز نیروگاه‌ها نمی‌توانند برق مورد نیاز استان را تولید کنند؛ بنابراین در حال حاضر علاوه بر قطع گاز بخش صنعت، برق آن‌ها نیز محدود شده است. هم اکنون گاز صنایع فولادی و سیمانی قطع و صنایع کاشی و سرامیک نیز تنها کوره‌شان زنده است.

وی با اشاره به ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب و کار تصریح می‌کند: قانون می‌گوید در شرایط اضطراری صنایع در اولویت قطع برق نیستند ولی اگر شرایط خیلی ضروری باشد طبق ماده ۲۵ قانون بهبود محیط کسب و کار دولت می‌تواند برق صنایع را قطع کند مبنی بر اینکه نحوه جبران خسارت صنایع نیز مشخص باشد. چیزی که واضح است این است که مدیریت مصرف ابلاغ شده اما بخش دوم و نحوه جبران خسارت صنایع مشخص نشده است.

مردای ادامه می‌دهد: در تابستان واحدها حداقل می‌توانند از دیزل ژنراتور استفاده کنند اما در زمستان که کمبود گاز و گازوئیل وجود دارد و در دو منبع انرژی همزمان با مشکل مواجه هستیم واحدها چه باید بکنند؟. با تعطیلی واحدها و عدم تولید هزینه‌های سربار برای واحدها ایجاد می‌شود زیرا واحدها باید حقوق پرسنل و مالیات و ... را پرداخت کنند.

همچنین امیر رضا رجبی، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در تاریخ ۲۲ دی ماه سال جاری در گفت‌و گو با ایسنا اظهار کرد: در این راستا درخواستی از سمت دستگاه‌های خدمات‌رسان در حوزه گاز و برق استان در جهت همکاری واحدهای تولیدی برای پایداری شبکه برق در این ایام که پایداری دمای منفی در کل کشور به مدت چند روز ادامه دارد، مطرح شد.

وی با اشاره به اینکه وصل مجدد برق واحدهای تولیدی در خراسان رضوی متناسب با شرایط انجام می‌شود، بیان کرد: در صورتی که شرایط پایدار باشد، واحدهای تولیدی در شهرک‌های صنعتی و خارج از شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی به مدار تولید باز خواهند گشت. قطع برق واحدهای تولیدی در شهرک‌های صنعتی استان و خارج از آن ناگهانی نبوده است، بلکه با اطلاع‌رسانی به واحدها صورت گرفته و برق ضروری واحدها وصل است. همچنین برای واحدهای تجاری این دستورالعمل صادر شده است.

رجبی افزود: واحدهای حساس تولیدی در خراسان رضوی مانند واحدهای دارویی و برخی از صنایع غذایی خاص در مدار تولید باقی مانده اما واحدهایی که می‌توانند تولید را به هفته آینده منتقل کنند، در این زمینه همکاری کرده‌اند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: نحوه جبران خسارت این واحدها بر اساس تجارب گذشته خواهد بود. واحدهایی که در تابستان برقشان براساس برنامه‌ریزی محدود شده بود، پاداش همکاری خود را گرفته‌اند. جبران خسارت این واحدها توسط شرکت‌های خدمات رسان صورت خواهد گرفت.

در کشوری که دومین ذخیره گاز جهان را بعد از روسیه در اختیار دارد، شیوۀ مدیریت گاز و برق، منطقی و قابل قبول نیست. در صورت عدم برنامه ریزی صحیح در این حوزه سال‌های آینده این چالش‌ها شدیدتر خواهد شد و اگر همین رویه ادامه داشته باشد بر میزان تولید همه صنایع تاثیر ملموسی‌ خواهد گذاشت.

 

رومیس د
رازیانه د
ارسال به تلگرام
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
رومیس د
رازیانه د
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"