arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۱۵۳۷۲
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۲۰ - ۲۷ بهمن ۱۴۰۱

لوکاشنکو: اگر از اوکراین حمله‌ای به بلاروس شود آماده جنگ دوشادوش روسیه هستم

الکساندر لوکاشنکو، رهبر  بلاروس، در جلسه‌ای با چند رسانه بین‌المللی، هشدار داده است که «اگر حتی یک سرباز از آنجا (اوکراین) با سلاح وارد خاک ما شود تا مردم مرا بکشد، آماده‌ام تا دوشادوش روسیه از خاک بلاروس (به اوکراین) حمله کنم.»
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بی بی سی: الکساندر لوکاشنکو، رهبر  بلاروس، در جلسه‌ای با چند رسانه بین‌المللی، هشدار داده است که «اگر حتی یک سرباز از آنجا (اوکراین) با سلاح وارد خاک ما شود تا مردم مرا بکشد، آماده‌ام تا دوشادوش روسیه از خاک بلاروس (به اوکراین) حمله کنم.»

این پاسخ آقای لوکاشنکو به استیو روزنبرگ، دبیر اخبار روسیه بی‌بی‌سی بوده که به مینسک، پایتخت بلاروس رفته است.

همزمان با این گفته آقای لوکاشنکو، به گزارش خبرگزاری فرانسه مرزبانان بلاروس نیروهای اوکراینی را به «اقدامات تحریک آمیز» متهم کرده‌اند.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، از زمان حمله تمام عیار به اوکراین با رسانه‌های غربی مصاحبه نکرده، اما آنچنان که دبیر روسیه ما می‌گوید، «کمتر کسی ولادیمیر پوتین را به خوبی الکساندر لوکاشنکو می‌شناسد.»

گفتگوی رئیس‌جمهور بلاروس با روزنامه‌نگاران بین‌المللی در آستانه اولین سالگرد آغاز جنگ روسیه در اوکراین انجام شده است، جنگی که ولادیمیر پوتین از آن با عنوان «عملیات نظامی ویژه» یاد می‌کند.

آغاز جنگ اوکراین با موشک‌باران، حمله هوایی و ورود نظامیان روسیه از مرزهای شرق و شمال، از خاک روسیه و بلاروس برق‌آسا و شدید بود و سربازان روسیه تا نزدیکی کی‌یف، پایتخت اوکراین پیش رفتند. اما مقاومت غیرمنتظره نیروهای اوکراین نیروهای روسیه را عقب راند.

از آن زمان نزدیک به هفت هزار غیرنظامی در این جنگ قربانی شده‌اند. آمار متفاوتی از کشته‌شدگان نظامی دو طرف ارائه شده است. بی‌بی‌سی توانسته هویت حدود ۱۵ هزار سرباز روسیه را که در جنگ کشته شدند تایید کند. با این جنگ میلیون‌ها اوکراینی آواره شده و ضربه اقتصادی هنگفتی به اقتصاد اوکراین وارد شده است.

مذاکرات آتش‌بس تاکنون به جز در مورد اجازه تجارت غلات نتیجه چندانی نداشته و فعالان صلح و مخالفان جنگ در داخل روسیه هم به شدت سرکوب می‌شوند.

بلاروس از معدود کشورهایی بوده که مستقیما در جنگ اوکراین به روسیه کمک کرده و از این کار دفاع می‌کند. حتی ایران حاضر نیست بپذیرد که پهپادهایش را برای جنگ در اوکراین به روسیه فروخته است.

بلاروس تاکنون نیروی نظامی به جنگ نفرستاده است، هرچند همکاری نظامی میان روسیه و بلاروس فزاینده بوده و آنها به برگزاری مانورهای نظامی و تاسیس تشکیلات نظامی مشترک پرداخته‌اند.

الکساندر لوکاشنکو در گفتگو با خبرنگاران رسانه‌های بین‌المللی کشورهای غربی را در وضعیت کنونی مقصر دانست.

او با لحنی تهدیدآمیز گفت: «اگر شما به این تشدید تنش ادامه دهید کار به درگیری هسته‌ای خواهد کشید و روسیه بیشتر از هر کس دیگری سلاح هسته‌ای دارد.»

آقای لوکاشنکو گفت: «برای همین است که شما باید به این رویه خاتمه دهید. اگر جنگ هسته‌ای شود روسیه از بین می‌رود. ما باید پشت میز مذاکره بنشینیم، چون جنگ هسته‌ای آمریکا را هم نابود می‌کند. هیچکس چنین چیزی نمی‌خواهد.»

الکساندر لوکاشنکو، که خود با گشودن راه برای سربازان روسیه به اشغال اوکراین کمک کرده، حال می‌گوید می‌تواند که در مسیر صلح تسهیلگر مذاکرات باشد.

او می‌گوید سفر جو بایدن به لهستان می‌تواند فرصتی برای آغاز مذاکرات صلح شود.

آقای لوکاشنکو در جمع خبرنگاران گفت رئیس جمهور اوکراین را به بلاروس دعوت می‌کند.

او گفت: «خیلی از ورشو دور نیست. نیم ساعت طول می‌کشد تا به مینسک برسید. می‌تواند با هواپیما بیاید و بعد رئیس جمهور روسیه را هم راضی می‌کنم بیاید. او را هم مثل بایدن به مینسک دعوت می‌کنم. می‌نشینیم و به توافقی می‌رسیم.»

مشخص نیست در این طرح مذاکرات مورد نظر آقای لوکاشنکو چه جایگاهی برای ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در نظر گرفته شده است.

استیو روزنبرگ معتقد است احتمالا جو بایدن دعوت سفر به بلاروس را رد می‌کند، چرا که نمی‌توان آقای لوکاشنکو را به چشم یک میانجی راستین دید.

نظرات بینندگان