پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مهر :به گفته محققان، مصرف غذاهای فوق فرآوری شده با بسیاری از پیامدهای منفی سلامتی مرتبط است.
به نقل از مدیکال نیوز، محققان کالج امپریال لندن دریافتند که خوردن غذاهای فوق فرآوری شده خطر ابتلاء به سرطانها، به ویژه سرطان تخمدان و مغز را افزایش میدهد.
دانشمندان همچنین دریافتند که خوردن این غذاها خطر ابتلاء به مرگ ناشی از همه سرطانها، به ویژه سرطانهای تخمدان و سینه را افزایش میدهد.
بدن برای انجام کارهای روزمره خود به مواد مغذی خاصی نیاز دارد. و یک رژیم غذایی سالم با کاهش خطر ابتلاء به برخی از بیماریها، از جمله بیماریهای قلبی عروقی، دیابت نوع ۲ و سرطان و همچنین ارتقا سلامت روانی بهتر مرتبط است.
نمونههایی از غذاهای فوق فرآوری شده عبارتند از:
• نوشابههای گازدار، انرژی زا یا نوشیدنیهای ورزشی
• کوکی های بسته بندی شده
• آب نبات
• پیتزا از پیش آماده شده و گوشت بسته بندی شده
• ماستهای شیرین و طعم دار
• سوپهای فوری و ترکیبات فوری دیگر
• آب میوههای شیرین شده
• کالاهای پخته شده با چربی سبزیجات هیدروژنه، امولسیون کننده ها و سایر مواد افزودنی.
تحقیقات قبلی نشان میدهد که خوردن غذاهای فوق فرآوری شده باعث افزایش خطر چاقی فرد میشود و میتواند پیری بیولوژیکی فرد را تسریع کند.
علاوه بر این، مصرف این گروه از غذاها، با خطر بیشتر ابتلاء به بیماریهای قلبی، سرطان کولورکتال (روده بزرگ)، زوال عقل و مرگ و میر به هر علتی مرتبط است.
محققان دریافتند به ازای هر ۱۰ ٪ افزایش در مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده، شخص ۲ ٪ بیشتر با خطر ابتلاء به سرطان روبرو است.
علاوه بر این، برای هر ۱۰ ٪ افزایش در مصرف مواد غذایی فوق فرآوری شده، خطر مرگ کلی ناشی از سرطان ۶ ٪ افزایش مییابد.
علاوه بر خطر کلی سرطان، برای هر ۱۰ ٪ اضافی از غذاهای فوق فرآوری شده در رژیم غذایی، خطر ابتلاء به سرطان تخمدان ۱۹ ٪ افزایش یافته و مرگ ناشی از این سرطان ۳۰ ٪ افزایش مییابد.
همچنین برای هر ۱۰ ٪ افزایش غذاهای فوق فرآوری شده در رژیم غذایی، میزان مرگ و میر ناشی از سرطان سینه ۱۶ ٪ افزایش مییابد.
به گفته محققان، غذاهای فوق فرآوری شده از کیفیت تغذیهای ضعیفی برخوردار هستند، اغلب نمک، قند و چربیهای ناسالم زیاد و فیبر کمی دارند و موجب چاقی میشوند که به خودی خود یک عامل خطر برای بسیاری از انواع سرطانها است.
غذاهای فوق فرآوری شده همچنین ممکن است حاوی عوامل بالقوه ایجاد کننده سرطان مانند برخی از مواد افزودنی، مواد شیمیایی تولید شده در هنگام فرآوری مواد غذایی و مواد شیمیایی حاصل از بسته بندی باشند.