arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۱۹۱۴۹
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۱۴ - ۲۴ اسفند ۱۴۰۱

تراز صوتی تهران در شب چهارشنبه‌سوری به ۱۱۱ دسی بل رسید / افزایش دو برابری آلودگی صوتی پایتخت

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران از تشدید آلودگی صوتی پایتخت در شامگاه آخرین سه شنبه سال در پی استفاده از مواد منفجره خبر داد و گفت: از عصر ۲۳ اسفند، شاهد آتش‌بازی و استفاده از مواد محترقه در نقاط مختلف شهر بودیم که منجر به افزایش غلظت آلودگی صدا در سطح شهر تهران شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران از تشدید آلودگی صوتی پایتخت در شامگاه آخرین سه شنبه سال در پی استفاده از مواد منفجره خبر داد و گفت: از عصر ۲۳ اسفند، شاهد آتش‌بازی و استفاده از مواد محترقه در نقاط مختلف شهر بودیم که منجر به افزایش غلظت آلودگی صدا در سطح شهر تهران شد.

دکتر سیدمحمدمهدی میرزائی قمی با اعلام اینکه براساس نتایج ایستگاه‌های ثابت سنجش صوت این شرکت، بیشترین میزان افزایش آلودگی صوتی در بازه زمانی ساعت ۱۸ تا ۲۳ روز گذشته به ثبت رسید، اظهار کرد: براساس مقایسه میانگین تراز صدای ساعتی ایستگاه‌های ثابت سنجش صوت در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه (۲۲ و ۲۳ اسفندماه) بیشترین میزان میانگین تراز صوتی در محدوده زمانی مذکور در حدود ۴ دسی‌بل بوده است.

وی با اشاره به اینکه با توجه به ماهیت لگاریتمی آلودگی صوتی، این میزان افزایش معادل صدای حاصل از دو برابر شدن حجم ترافیک وسایل نقلیه موتوری در معابر شهری است، افزود: استفاده از مواد محترقه به دلیل ایجاد صدای انفجار و افزایش تراز صوت به صورت لحظه‌ای، حداکثر تأثیر را روی تراز صوت بیشینه (Lmax) برجای می‌گذارد.

میرزائی قمی با بیان اینکه بر اساس نتایج به‌دست آمده از ایستگاه‌ها در همین بازه زمانی، میزان افزایش تراز صوت، حداکثر ۳.۷ دسی‌بل بوده و بیشینه تراز صدا در محدوده زمانی مذکور به ۹.۱۱۰ دسی‌بل رسیده است، تصریح کرد: آلودگی صوتی، علاوه بر تأثیر روی شنوایی، باعث افزایش استرس، بی‌خوابی، عدم تمرکز، عصبانیت و بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوا با تأکید بر اینکه آستانه تحمل افراد نسبت به سطح صدا متفاوت است و بسیاری از افراد حساس جامعه مانند سالمندان، بیماران قلبی و کودکان در مواجهه با این سطح از آلودگی در معرض آسیب‌های جدی از لحاظ سلامت روحی و جسمی قرار می‌گیرند، گفت: صدای ناگهانی و با شدت بالا در بیماران قلبی و افراد حساس، باعث ایجاد شوک و سایر عوارض می‌شود و می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری بر سلامت افراد برجای بگذارد.

به گزارش ایسنا بر اساس آیین‌نامه اجرایی نحوه جلوگیری از آلودگی صوتی که توسط هیات وزیران تصویب شده است، تراز متوسط استاندارد روزانه آلودگی صوتی - بین ساعت ۷ تا ۲۲ - در پهنه‌های مسکونی ۵۵ دسی‌بل و تراز متوسط استاندار شبانه آن - بین ساعت ۲۲ تا ۷ - ۴۵ دسی‌بل است، این آیین نامه اجرایی در حالی به تصویب رسیده است که پیش از این گزارش ها حکایت از آن داشت که در شهرهای بزرگ ایران میزان آلودگی صوتی ۲۰ برابر حد مجاز است. 

نظرات بینندگان