arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۳۰۳۸۳
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۲۱ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۲

نمایش لوح سنگی منقش به خط میخی؛ ایتالیا اثر غارت شده ۲۸۰۰ ساله را به عراق برگرداند

عراق روز یکشنبه از یک لوح سنگی ۲۸۰۰ ساله رونمایی کرد که در پی آغاز تلاش‌های بغداد برای بازگرداندن آثار باستانی غارت شده این کشور، به تازگی از سوی ایتالیا عودت داده شده است. این لوح سنگی که نوشته‌های روی آن به خط میخی است، دارای نشان پادشاه آشوری، شلمنسر سوم (شلمانسرسوم) است که در فاصله سال‌های ۸۵۸ تا ۸۲۳ پیش از میلاد مسیح حکومت می‌کرده است.  این که این لوح چگونه از ایتالیا سردرآورده بود هنوز مشخص نیست، ولی مقام‌های ایتالیا آن را در جریان سفر ۱۴ ژوئنِ عبدالطیف رشید، رئیس جمهوری عراق به بولونیا به او تحویل دادند. آقای رشد روز یکشنبه در جریان مراسم رونمایی از این لوح که در کاخ ریاست جمهوری عراق برگزار شد، به طور رسمی از همکاری مقام‌های ایتالیایی به دولت عراق تشکر کرد.  
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

عراق روز یکشنبه از یک لوح سنگی ۲۸۰۰ ساله رونمایی کرد که در پی آغاز تلاش‌های بغداد برای بازگرداندن آثار باستانی غارت شده این کشور، به تازگی از سوی ایتالیا عودت داده شده است.

این لوح‌ سنگی که نوشته‌های روی آن به خط میخی است، دارای نشان پادشاه آشوری، شلمنسر سوم (شلمانسرسوم) است که در فاصله سال‌های ۸۵۸ تا ۸۲۳ پیش از میلاد مسیح حکومت می‌کرده است. 

این که این لوح چگونه از ایتالیا سردرآورده بود هنوز مشخص نیست ولی مقام‌های ایتالیا آن را در جریان سفر ۱۴ ژوئنِ عبدالطیف رشید، رئیس جمهوری عراق به بولونیا به او تحویل دادند. آقای رشد روز یکشنبه در جریان مراسم رونمایی از این لوح که در کاخ ریاست جمهوری عراق برگزار شد، به طور رسمی از همکاری مقام‌های ایتالیایی به دولت عراق تشکر کرد. 

به گفته رئیس جمهوری عراق، این لوح سنگی باستانی در دهه ۱۹۸۰ به ایتالیا وارد شده است. احمد فکاک بدرانی، وزیر فرهنگ عراق نیز اذعان کرد که چگونگی کشف این لوح همچنان نامعلوم است. او گفت: «این لوح شاید در حین کاوش‌های باستان شناسی یا به هنگام ساخت سد موصل کشف شده است.»


آقای بدرانی ویژگی مهم این لوح سنگی را کامل بودن متن نوشته شده بر روی آن با خط میخی عنوان کرد. 

عراق که مهد تمدن‌های مختلفی از جمله سومر، بابل و آشور بوده، ده‌ها سال است که با مشکل غارت و قاچاق آثار باستانی‌اش مواجه است؛ مشکلی که پس از حمله نظامی آمریکا در سال ۲۰۰۳ و سپس ظهور گروه دولت اسلامی (داعش) در سال ۲۰۱۴ تشدید شد. 

رئیس جمهوری عراق به مردم کشورش وعده داده که به زودی با بازگردان سایر آثار غارت، موزه ملی عراق را به یکی از غنی‌ترین موزه‌های جهان بدل خواهد کرد.


پیش از این نیز دو مجسمه باستانی (یک فیل آهکی بین‌النهرینی و یک گاو نر سومری) که اواخر دهه ۱۹۹۰ به آمریکا قاچاق شده بود، با همکاری دادستانی نیویورک به عراق بازگردانده شد.

منبع: یورونیوز

نظرات بینندگان