پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایلنا: دستیار وزیر راه و شهرسازی در مسکن اظهار داشت: هر چند در سال ٩٠ به تولید حدود ٩٠٠ هزار واحد مسکونی رسیدیم اما در سالهای بعد از آن این عدد به حدود ٣۵٠ هزار واحد کاهش پیدا کرد و ما معتقدیم دولت باید در حوزه مسکن مداخله کند اما نه در ساخت مسکن بلکه باید در زیرساختها مداخله کند.
روح الله اکبری، دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی در مسکن در نشست خبری امروز در حاشیه نمایشگاه ساختمان با اشاره به اهمیت بهره برداری از فناوریهای نوین برای افزایش سرعت ساخت و ساز اظهار داشت: بخشی از فناوریهای نوین، بحث شرکتهای دانش بنیان است که باید حداکثر استفاده را از این ظرفیتهای موجود و توانمند استفاده کرد .
وی درباره پروژه نهضت ملی مسکن گفت: در پروژه نهضت ملی مسکن با مشکلات متفاوتی مواجه هستیم و یکی از مشکلات در پروژههای دولتی طولانی بودن زمان ساخت است که معمولا به بیش از ٣۶ ماه میرسد اما ما به دنبال این هستیم که مدت زمان ساخت را به بین ٢۴ تا کمتر از ١٨ ماه برسانیم.
دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی در مسکن با بیان اینکه از دیگر مشکلات در نهضت ملی مسکن، بحث کاهش قیمت تمام شده، است، ادامه داد: با توجه به میزان درآمد دهکهای پایین، به دنبال کاهش قیمت تمام شده هزینههای ساخت هستیم که در این رابطه میتوان از فناوریهای نوین برای کاهش هزینهها استفاده کرد.
اکبری افزود: از دیگر موضوعات در نهضت ملی مسکن بحث تامین منابع مالی است که به دنبال استفاده از ۶ هزار همت نقدینگی در دست مردم به جای منابع بانکی هستیم و معتقدیم تامین مالی باید مردم پایه باشد.
وی در پاسخ به سوال ایلنا مبنی اینکه طبق وعده مرحوم قاسمی قرار بر این بود که در دو سال اول دولت سیزدهم، دو میلیون مسکن نهضت ملی تحویل شود و در سر رسید این موعد زمانی چه واحد مسکونی برای تحویل آماده است، اظهار داشت: باید به این نکته توجه داشت که در پروژه مسکن مهر نزدیک به ٨٠ درصد اراضی به ارزش رسیده و داخل محدوده مورد استفاده قرار گرفت و ٢٠ درصد مابقی در انتهای کار الحاق شد اما در پروژه نهضت ملی مسکن وضعیت به این گونه نبود.
دستیار ویژه وزیر راه و شهرسازی در مسکن گفت: در پروژه نهضت ملی مسکن، بخشی از اراضی آماده سازی شده تخصیص پیدا کرد اما در بخشی دیگر با اراضی به ارزش نرسیده مواجه هستیم که با توجه به حجم کم کاریها در این حوزه در سالهای گذشته، فرایند تامین زمین طولانی شد.
اکبری تاکید کرد: در صورتی این اراضی به ارزش برسند سرعت کار افزایش پیدا میکند و هر چه از مراحل ابتدایی که سرعت کار کمتر است به جلو پیش برویم و سرعت کار هم بالا میرود.
وی با بیان اینکه وعده دولت ساخت ۴ میلیون مسکن در ۴ سال بوده که لزوما این تعداد واحد مسکونی حمایتی نیستند، ادامه داد : هر چند در سال ٩٠ به تولید حدود ٩٠٠ هزار واحد مسکونی رسیدیم اما در سالهای بعد از آن این عدد به حدود ٣۵٠ هزار واحد کاهش پیدا کرد و ما معتقدیم دولت باید در حوزه مسکن مداخله کند اما نه در ساخت مسکن بلکه باید در زیرساختها مداخله کند.
اکبری افزود: برای ساخت ٣۵٠ هزار واحد زمین به بخش خصوصی واگذار شده همچنین برای ساخت یک میلیون و ۵٠٠ هزار واحد مسکونی به دستگاههای طرف قرار داد واگذار شده است و در این واحدها در مراحل مختلف ساخت قرار دارند.