arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۳۹۵۷۵
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۱۵ - ۰۴ شهريور ۱۴۰۲

چند توصیه تغذیه‌ای برای زائران در مسیر پیاده‌روی اربعین

کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: زائران برای تقویت سیستم ایمنی بدن، روزانه از منابع غذایی حاوی آهن و روی مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ، انواع سبزی‌ها، حبوبات، میوه‌های تازه و خشک و غلات کامل استفاده کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایسنا:کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: زائران برای تقویت سیستم ایمنی بدن، روزانه از منابع غذایی حاوی آهن و روی مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ، انواع سبزی‌ها، حبوبات، میوه‌های تازه و خشک و غلات کامل استفاده کنند.
 
سیده معصومه تقی‌زاده با تاکید بر لزوم تامین آب مورد نیاز بدن در پیاده‌روی اربعین در شرایط گرما اظهار کرد: به منظور پیشگیری از کم آبی بدن در فصل گرما و در پیاده‌روی اربعین حسینی، زائران حتما آب و مایعات به اندازه کافی بنوشند و در این خصوص حتما از بطری‌های آب بهداشتی و شیر و دوغ بسته‌بندی شده استفاده کنند و از مصرف دوغ شور، عرق‌های سنتی و شربت‌های خانگی شیرین بپرهیزند.
 
وی افزود: زائران حتما از نوشیدن مقادیر زیاد قهوه و چای و به ویژه نوشابه‌های کافئین‌دار و نوشیدنی‌های انرژی‌زا در طول مسیر راهپیمایی پرهیز کنند زیرا مصرف این نوشیدنی‌ها موجب کم آبی بدن می‌شود.
 
کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت خوزستان گفت: توصیه می‌شود زائران در طول مسیر مراسم اربعین میوه‌های خشک را به عنوان میان وعده با خود به همراه داشته باشند و تا حد امکان از مصرف میوه با پوست خودداری کنند و سبزی‌هایی که قابل پوست گرفتن هستند مانند خیار و هویج پوست گرفته و مصرف شود.
 
وی بیان کرد: زائران همچنین برای جلوگیری از یبوست، میوه‌هایی که خاصیت ملین دارند مانند آلو و انجیر همراه خود داشته باشند. برای پیشگیری از این عارضه می‌توان از نان‌هایی که حاوی سبوس بیشتری هستند به جای نان لواش استفاده کرد.
 
تقی‌زاده ادامه داد: در طول مراسم اربعین تا حد امکان از خوردن غذاهای چرب و شور مانند انواع تنقلات شور، انواع کنسروها، شورها و انواع سوسیس و کالباس به دلیل تحریک سیستم ایمنی خودداری شود.
 
وی توصیه کرد: زائران برای تقویت سیستم ایمنی بدن، روزانه از منابع غذایی حاوی آهن و روی مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ، انواع سبزی‌ها، حبوبات، میوه‌های تازه و خشک و غلات کامل استفاده کنند.
 
این کارشناس تغذیه افزود: از مصرف غذاهای حاوی مقادیر زیاد چربی و نمک که موجب تحریک سیستم ایمنی بدن می‌شود، خودداری شود. به منظور جلوگیری از مسمومیت نیز از ماست کم چرب و پاستوریزه، لیموترش و یا آب لیمو همراه با غذا استفاده شود.
 
وی گفت: برای جلوگیری از مسمومیت و گرمازدگی از دوغ‌های بسته‌بندی شده پاستوریزه استفاده شود. با توجه به اینکه نعناع و پونه خاصیت ضدعفونی کننده دستگاه گوارش دارند، توصیه می‌شود زائران با خود کمی نعناع و پونه همراه داشته باشند و با دوغ مخلوط و میل کنند .
 
تقی‌زاده بیان کرد: از خوردن سالاد و سبزی‌های خام و نپخته خودداری شود و اگر در کنار غذا، سبزی‌های پخته شده مانند سیب زمینی، کدو و هویج وجود دارد، حتما برای پیشگیری از یبوست استفاده شود.
نظرات بینندگان