ایسنا: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که شامگاه گذشته ۱۴ آذرماه در کنسرت «همراه با خاطرهها» به رهبری مجید انتظامی در تالار وحدت حضور یافته بود، در جمع خبرنگاران به سوالات آنها در حوزه فرهنگ و هنر پاسخ داد.
محمدمهدی اسماعیلی درباره برگزاری کنسرت «همراه با خاطرهها» به رهبری مجید انتظامی بیان کرد: بیش از ۱۰ سال بود که آقای انتظامی کنسرتی برگزار نکرده بودند. کنسرتی هم که قرار بود سال قبل برگزار کنند ممکن نشد؛ به همین دلیل من خیلی مشتاق به برگزاری این کنسرت بودم و از ایشان خواهش کردم که آن را بالاخره برگزار کنند و ایشان هم پذیرفتند.
او ادامه داد: از آنجایی که مردم آثار ایشان را خیلی دوست دارند، از این کنسرت استقبالی گرم کردند و به مدت بیش از یک ساعت و نیم بدون هیچگونه خستگی در این ساعت از شب با اشتیاق گوش به موسیقی آقای انتظامی گوش سپردند. ما از استاد بابت تولید یکی دو کار جدید هم خواهش کردیم و امیدوارم بتوانند آنها را هم آماده کنند و شرایط جسمی ایشان اجازه این کار را بدهد. امروز هم من مدام نگران وضعیت جسمی ایشان بودم که به لطف خدا ایستادگی کردند و مشکلی پیش نیامد و انشالله همیشه در سلامتی کامل باشند و ما بتوانیم بیش از گذشته از حضور ایشان استفاده کنیم.
اسماعیلی در ادامه در پاسخ به سوال ایسنا درباره تعیین وضعیت مدیرعامل بنیاد رودکی و جابهجایی الهیاری از دفتر موسیقی به بنیاد رودکی گفت: در حال بررسی هستیم. آقای الهیاری جزو مدیران خیلی خوب ما است و در حال حاضر ترجیح من این است که همه چیز بدون کمترین تغییر باشد. اگر وزارتخانه ما را با سایر وزارتخانهها مقایسه کنید، در سطح مدیران ارشد تقریبا تغییری نداشتهایم؛ به همین دلیل من بنایی بر تغییر ندارم، مگر اینکه ضرورتی وجود داشته باشد.
همچنین از او درباره برنامههای جشنواره موسیقی فجر سوال شد که گفت: دبیر کل جشنواره موسیقی فجر از چند ماه پیش منصوب شده است و همه جشنوارههای فجر در حال پیش بردن برنامههای خود هستند. چند جشنواره منطقهای هم برگزار شده و امیدوارم با قوت و نشاط بیشتر برگزاری جشنواره را داشته باشیم.
وزیر در پاسخ به این پرسش که در زمان جنگ غزه و اسرائیل آثار موسیقی زیادی حتی به صورت خودجوش ساخته شد ولی از طرفی خیلی وقت است که جشنواره مقاومت متوقف شده است. آیا این جشنواره هم راهاندازی میشود؟ پاسخ داد: من به دوستانم گفتهام که در رابطه با غزه و مقاومت هر کار نویی باشد ما حمایت میکنیم. حالا انشالله دوستان همت کنند برای جشنوارههای پیشرو در بهمنماه، بخش مجزایی برای غزه و فلسطین پیشبینی میشود. حتی در جشنواره فیلم فجر و «حقیقت» این اتفاق افتاده و چند مستند خوب آماده شده است. برای جشنواره موسیقی فجر هم بخش سرود را داریم که بخش ویژهای برای همین کار پیشبینی شده است. منتهی اکنون فرصت این را نداریم که جشنوارهای مستقل در این بازه زمانی دوماهه برای غزه برگزار شود اما در دل همه این جشنوارهها بخشی قوی را برای غزه و مقاومت در نظر گرفتهایم.
در سوال دیگری مطرح شد اکنون که قرار است سند موسیقی تصویب شود، آیا در نظر ندارند که وحدت رویهای درباره برگزاری کنسرتها در تهران و شهرستانها صورت بگیرد؟ که اسماعیلی پاسخ داد: این مشکل حل شد. الان سند موسیقی در شورای معین شورای انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است و در کار پوشه شورای عالی است و اگر بحثی نباشد دو هفته آینده قطعی و ابلاغ خواهد شد. در اینجا ما همه چیز را دقیق مشخص کردیم. قبلا که سندها نوشته میشد یک چیز کلی و انتزاعی بود ولی این سند چند پیوست دارد که یکی از آنها نگاشت نهادی است که در آن مسئولیت دستگاههای مختلف تعریف شده است. قرار است براساس این سند یک شورای ملی موسیقی تشکیل شود که رییس آن معاون هنری وزارت ارشاد و دبیر آن مدیرکل موسیقی ما است و در شورای آن مدیرعامل خانه موسیقی، مدیر دفتر موسیقی صدا و سیما و حوزه هنری حضور دارند.
آخرین سوال از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این بود که آیا قرار است از آهنگسازان دیگری هم مانند مجید انتظامی برای برگزاری چنین برنامههایی استفاده شود؟ که پاسخ داد: در جلسهای که با هنرمندان مختلف داشتیم، هر کدام نکات و مسائل خود را عنوان کردند و قرار است برنامههای دیگری به این صورت داشته باشیم. همچنین در جشنواره امسال بخش تجلیل از پیشکسوتها را به صورت مستقل خواهیم داشت.
او همچنین گفت که از این پس ارائه نشان درجه یک هنری هنرمندان، با تقدیر رسمی همراه خواهد بود.