پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تسنیم: بررسی دادههای مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی نشان میدهد بارشها در ۲۹ استان کشور نسبت به دوره بلندمدت منفی شده است.
بر اساس دادههای مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی تا ۱۷ آذرماه امسال به جز دو استان خراسان شمالی و گلستان بارشها در سایر استانهای کشور منفی شده است.
در این استانها به ترتیب بارشها نسبت به دوره بلند مدت ۳۱.۲ و ۱۰.۵ درصد افزایش یافته است.
بیشترین کاهش بارش در استان قزوین با ۶۹ درصد ثبت شده است. پس از این استان قم قرار دارد که بارشها در آن نسبت به دوره بلندمدت ۶۵.۲ درصد منفی شده است.
بارشها در استان خراسان جنوبی ۶۳.۸ درصد، لرستان ۶۱.۹ درصد و در مرکزی نیز ۶۰.۶ درصد رشد منفی داشته است. در استانهای گیلان و مازندران کاهش بارشها به ترتیب ۴۶.۸ و ۵ درصد کاهش یافته است.
در مجموع بارشها در کشور نسبت به دوره بلندمدت ۳۹.۲ درصد کاهش یافته است.
درحالی مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی از کاهش حدود ۴۰ درصدی بارشها در کشور خبر داده که رئیس سازمان هواشناسی از پاییز پربارش خبر داده بود.
سحر تاجبخش مسلمان در واکنش به پیشبینی اشتباه بارشها در پاییز امسال گفته است: بر اساس یک سری شواهد و مدلها اظهارنظر میکنیم، صحبتهای ما پیشبینی است، پیشگویی نیست، یعنی آنچه را که روی نقشهها و مدلها میبینیم، اعلام میکنیم.
وی یادآور شد: در آخرین شورای آبی عالی نیز که با حضور رئیسجمهور برگزار شد، اعلام کردم که براساس تمام مدلهای تولیدی داخلی و مدلهای کشورهایی دیگر، شواهد افزایش بارشها را نشان میداد که در مهرماه بارشهای بالای نرمال در کشور داشته باشیم، اما در آبان ماه هم اتفاق نیفتاد و ما خودمان بیشتر از همه از این موضوع ناراحت بودیم!
وی بیان کرد: ناراحتی ما از اینموضوع نه تنها بخاطر اینکه پیشبینی بارشها درست درنیامده، بلکه شرایط کشور به نحوی است که بیشتر به آب نیاز دارد و این منابع بارشی میتوانست کمک خوبی برای استانهایی که در دو سال اخیر تحت تاثیر کمبارشی شدید بودند، باشد.
وی با اذعان به اینکه بارشها در آبان ماه زیر نرمال بود، افزود: امروز تمام صحبتها بر پایه احتمالات است، ما ۵۰ تا ۷۰ درصد احتمال میدهیم که بارشها بالای نرمال باشد و در معنای بدبینانه ممکن است که ۳۰ تا ۵۰ درصد پیشبینیها نیز اتفاق نیفتد.