پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تسنیم: امام جمعه موقت تهران گفت: یمن در یک دهه گذشته نشان داد میتواند در سطح بالایی از قدرت قرار بگیرد و همه تهدیدات را به فرصت تبدیل کند.
حجتالاسلام سید محمدحسن ابوترابیفرد امام جمعه موقت تهران در خطبههای این هفته نماز جمعه طی سخنانی اظهار داشت: با توجه به نکه راهبردری مقام معم رهبری به مقوله انتخابات و اصلی محوری مردم سالاری دینی به تبیین رابطه ملت و دولت در اندیشه سیاسی علی(ع) و نظریه دولت از نگاه آن حضرت میپردازم.
وی افزود: در دیدگاه امام علی از جایگاه ممتاز در ساخت یک نظام سیاسی برخوردار هستند. در سال 35 هجرت بعد از حوادث تلخی که بر خلیفه سوم گذشت اجتماع مردم برای انتخاب امیر المومنین(ع) و بیعت با آن حضرت شکل گرفت.این اجتماع پرشور تبیین کننده نگاه امام علی به نقش مردم در شکل گیری نظام سیاسی و حکمرانی دینی است.
ابوترابی ادامه داد:زمانیکه مردم اصرار کردند حضرت به مردم فرمودند بروید و دیگران را انتخاب کنید. ما با رویدادهای تلخ و شکننده ای روبرو هستیم که در این حوادث دلها بر مبانی خود ثابت نمی مانند و عقلها برپای خود نخواهند ایستاد. امام علی با نگاه عمیق به حوادثی که پیش میآید میگوید شما نمی توانید بر حق پایدار باشید لذا من را رها کنید. ایشان میفرماید اگر دیگری را انتخاب کردید من در کنار او خواهم ایستاد. این بیان بخوبی تبیین کننده جایگاه رای و انتخاب مردم در یک نظام سیاسی دینی و وحیانی است.
امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: درجای دیگری ایشان می فرماید آنچه موجب شده شخصیتی چون علی مسئولیت جامعه را بپریرد اصرار شما مردم است و اگر شما حضور نمی یافتید حجت برا علی تمام نمی شد و شایسته ترین فرد خود را در این جایگاه قرار نمیداد. انتخاب مردم آنگاه مورد تایید خدای متعال است که مردم انسان شایسته را انتخاب کنند. مردم مسئول هستند تا شایسته ترین افراد را برگزینند و جامعه دچار انحراف نشود و وقایعی مانند جنگ جمل رخ ندهد.
وی تصریح کرد: یکسال بعد از انتخاب علی(ع) همان کسانیکه با ایشان بیعت کرده بودند بیعت خود را شکستند و جنگ جمل را به راه انداختند. حضرت در نامه به مردم کوفه میفرمایند «که مردم بدون اجبار با من بیعت کردند و تمام کسانیکه امروز جنگ جمل را تدارک دیدند در این بیعت حضور داشتند.» در تاریخ اسلام سه فراز محوری داریم که برای نخستین بار در تاریخ سیاسی جوامع بشری زنان در شکل گیری نظام سیاسی و بیعت با رهبری جامعه حضور یافتند. در اولین مرتبه زنان در مدینه زنان با پیامبر بیعت کردند، مرتبه دوم زنان در غدیر با امام علی بیعت کردند و سومین مرتبه هم سال 35 هجری جامعه اسلامی یکپارچه علی(ع) را برای زعامت جامعه انتخاب کرد.
ابوترابی گفت: لذا مردم سالاری از نگاه رهبر انقلاب ریشه اسلامی دارد. به همین دلیل می توان گفت نقطه تلاقی نظام جمهوری اسلامی با دیگر نظامهای سیاسی جایگاه جمهوریت و مردم سالاری در نظام اسلامی است که بر آمده از مبانی اندیشه دینی و اسلامی است و با اسلامیت نظام پیوندی ناگسستنی دارد. حضور پرشور مردم در کنار صندوقهای رای اولا مهمترین ابزار تجلی اراده و حاکمیت ملت است. همچنین پیام آور وحدت ملی و زمینه ساز گردش قدرت و گردش نخبگانی و یکی از عوامل افزایش قدرت و امنیت ملی و سرمایه اجتماعی است.
امام جمعه موقت تهران افزود: با توجه به نقش محوری رقابت که به معنای مسابقه برای حضور در عرصه مدیریت کشور است و تاکید رهبر انقلاب برای باز بودن فضا جهت شرکت نگرشهای مختلف سیاسی،شایسته است مسئولان محترم و شورای نگهبان از تمام ظرفیتهای قانونی برای انجام این مهم به نحو شایسته استفاده کنند و ملت بزرگ ایران با حضور انتخابات برگ زرینی بر دفتر انقلاب اسلامی بیافزایند.
وی با بیان اینکه در ایام پیش رو با رویدادهای مهمی پیش رو هستیم عنوان کرد: در این ایام آغاز ماه رجب و میلااد اکمام محمد باقر را در پیش داریم. ایشان راه را برای تشکیل مدرسه اسلامی گشودند و شاگردان برجسته ایشان در شکل گیری این مدرسه تحول آفرین نقش محوری ایجاد کردند. همچنین در ادامه سالروز شهادت امام هادی(ع) و یکی از شاگردان مکتب اهل بیت نواب صفوی را در پیش خواهیم داشت.
ابوترابی ادامه داد: موضوع غزه مهمترین مسئله جهان اسلام است. قریب یکصد روز است آمریکا و ارتش اسرائیل نتنها غزه و کرانه باختری و بلکه تمامی نظامات انسانی و اخلاقی پذیرفته شده در جهان را بمباران میکنند. اسرائیل به نمایندگی از دنیای مدرن و نظام استکبار در قامت یک نظام سرتاپا تروریستی همه ارزشهای انسانی را به تاراج گذاشته است تا ملتی را به زانو درآورد اما مقاومت افتخار آفرین غزه تمام دنیای استکبار را در بن بستی عمیق قرار داده است.
امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: سخنگوی شورای امنیت آمریکا بعد از 90 روز زبان به اعتراف گشود که مقاومت غزه نابود شدنی نیست و یک ایدئولوژی است و این به معنای اعلام رسمی شکست آمریکا و غرب تبهکار است. اما آنها از این شکستها درس نمیگیرند. آنچه امروز در یمن میگذرد را ببینید. تبهکاران مسلح به مدرن تریت تسلیحات از شکست قطعی خود در غزه درس نیاموختند و باید سلحشوران یمن به آنها ردسی دیگر بیاموزند. یمن در یک دهه گذشته نشان داد میتواند در سطح بالایی از قدرت قرار بگیرد و همه تهدیدات را به فرصت تبدیل کند. امروز یمن قهرمان مورد حمایت همه آزادگان جهان است.
وی ادامه داد: مردم یمن که بعد از یک دهه محاصره کامل در این سطح فاخر از قدرت در برابر استکبار جهانی به حمایت از مردم مظلوم غزه ایستاده اند و بدون تردید همانگونه که حزبالله اشاره کرد این تجاوز هرگز باعث نخواهد شد که ملت یمن از پشتیبانی فلسطین دست بردارد. امروز صف یکپارچهای برای ایستادگی در مقابل استکبار شکل گرفته است.
ابوترابی با اشاره به نقش صندوق توسعه ملی در تولید ناخالص داخلی عنوان کرد: فلسفه تشکیل این صندوق به عنوان یک نهاد حکومتی تغییر نگاه راهبردی به درآمدهای حاصل از نفت و گاز و تبدیل آن به سرمایههای زاینده اقتصادی از طریق ایجاد صندوق توسعه ملی در سال 87 توسط رهبر انقلاب ابلاغ شد. ایشان راهی را برای هدایت بخشی از درآمدهای از نفت و گاز برای رشد اقتصاد ملی در بخش خصوصی ترسیم کردند.
امام جمعه موقت تهران افزود: بر اساس قرداد اولیه مقرر بود سالانه بیست درصد از عواید صادرات نفت و گاز به صندوق واریز شود که امروز می بایست به حدود 42 درصد افزایش می یافت. امروز این سهم 42 درصدی تقریبا به 10 درصد کاهش یافته است. طی 12 سال حدود 150 میلیارد دلار وارد صندوق شده که از این منابع حدود 100 میلیارد دلار برای حل مشکلات دولتها در اختیار آنها قرار گرفته است. این موضوع صندوق را با چالش روبرو کرده است اما یکی از اقدامات ارزشمند دولت سیزدهم شفاف سازی منابع صندوق بوده است که این امر بدون تردید راه را برای استفاده از منابع صندوق جهت رشد تولید هموار خواهد کرد.
باتسهیلات اعطایی صتندوق 364 طرح اقتصادی تامین مالی شده است و این کار ارزشمندی است. اگر بتوانیم منابع صندوق را دقیقا در همان سیاستهایی رهبر انقلاب تعیین کردند بکار بریم مطمئن باشید راه برای رشد تولید و مهار تورم هموار خواهد شد. بسیاری از این طرحها باید قسطهای اقساط را پرداخت میکردند که این کار را انجام ندادهاند. اما در دوسال اخیر مدیر صندوق با حمایت دولت 5 میلیارد دلار از بدهیهای معوق را به صندوق واریز کرده است و برای تعدیه سایر دیون نقشه راهی را تعریف کرده است.
بانک مرکزی باید از همه ظرفیتش برای بازپرداخت تسهلات صندوق توسعه ملی استفاده کند. صندوق توسعه ملی هم باید اسامی شرکتها و نهادهایی که بدهی خود را در تاریخ مقرر پرداخت نکردهاند در سایت صندوق منعکس کنند. حدود 15 میلیاد دلار بدهی که معوق است اگر به صندوق بازگردد شاید بتوان با آن هشت پروژه در ابعاد ستاره خلیج فارس ایجاد کرد و این یک تحولی در عرصههای اقتصادی ایجاد خواهد کرد. لذا ذکر اسامی شرکتهایی که بدهی خود را پرداخت نکردهاند مطالبه مردم است و ذکر شرکتهایی که بدهی خود را دادهاند نیز موجب امید مردم میشود.