پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دبی بزرگ ترین شهر کشور امارات است و همچنین یکی از مراکز تجاری و اقتصادی مهم دنیا. بسیاری از مردم، شهر دبی را با آسمان خراش های فوق مدرن و ماشین های لوکسش به یاد می آورند. و البته شاید اینطور به نظر برسد که تقریباً همه ی شهروندانش یا شیخ اند یا دست کم میلیونر. اما حقایق کمتر شنیده شده ی جالب زیادی درباره ی این شهر وجود دارد که در ادامه به برخی از آن ها خواهیم پرداخت.
۱- هفتاد و هشت درصد ساکنان امارات کمبود ویتامین D دارند
با آنکه دبی روز آفتابی کم ندارد، اما بخش قابل توجهی از ساکنان آن به کمبود ویتامین D دچارند. به همین دلیل امارات اولین کشوری بود که آب حاوی ویتامین D تولید کرد. یک بطری از این آب به اندازه ی ۵۰ UI از مقدار نیاز روزانه ی بدن به این ویتامین را تأمین می کند.
۲- بسیاری از برج ها نیمه خالی اند
بازار مسکن دبی به دلیل انفجار ساخت و ساز در این شهر اشباع شده است. در حقیقت در دبی میزان عرضه ی مسکن از میزان تقاضای آن بیشتر است. با این حال، ساخت آسمان خراش ها کماکان در این شهر ادامه دارد، چون توقف این روند که از چند دهه پیش آغاز شده دشوار است. تنها برخی از آپارتمان های دبی مالک پیدا کرده اند، اما بعضی از آن ها هنوز هم بیشتر اوقات خالی هستند، چون مالکان ثروتمند آن ها جای دیگری را برای زندگی ترجیح می دهند.
۳- در دوران انفجار ساخت و ساز، میزان ساختمان سازی به حدی زیاد بود که نزدیک به ۲۵ درصد جرثقیل های دنیا در دبی بودند
۴- قطارهای مترو راننده ندارند
متروی دبی در سال ۲۰۰۹ راه اندازی شد و همه ی قطارهای آن تمام اتوماتیک و بدون راننده هستند. تا سال ۲۰۱۶، این شهر طولانی ترین شبکه ی متروی بدون راننده را داشت. این رکورد در سال ۲۰۱۲ به نام دبی در کتاب رکوردهای گینس ثبت شد.
۵- در گرم ترین ماه های سال، دمای هوا می تواند به ۴۵ درجه سانتیگراد برسد. به همین دلیل اغلب ایستگاه های اتوبوس به سیستم تهویه هوا مجهزند
۶- در خیابان ها می توانید طاووس ها را در حال قدم زدن ببینید. حتی تابلوهای راهنمایی و رانندگی ای برای هشدار به رانندگان در مورد احتمال عبور طاووس ها وجود دارد
۷- پمپ بنزین های سیاری وجود دارد که در هر زمان و مکانی می توانند به خودروها سوخت برسانند
در امارات سرویس تحویل سوخت وجود دارد. کارکنان این سرویس هر جایی که مشتری نیاز به سوختگیری برای خودروی خود داشته باشد، حضور پیدا می کنند. حتی نیازی به حضور خود مالک خودرو در محل نیست و کافی است در باک بنزین خودرو را باز بگذارد.
۸- شهر رکوردهای جهانی است
مردم دبی علاقه ی ویژه ای به رکورد شکنی دارند. آن ها اغلب از کلماتی مانند بلندترین، بزرگ ترین، طولانی ترین، ثروتمندترین، گران ترین و غیره استفاده می کنند. میزان رکورد شکنی در این شهر به قدری زیاد است که آن ها یک نماینده ی تمام وقت از کتاب رکوردهای جهانی گینس در امارات در اختیار گرفته اند.
تصویر بالا هم آسمان خراشی به نام «برج هزارتو» را نشان می دهد که به دلیل فرم بالکن های نصب شده روی نمای آن، به بزرگ ترین هزارتوی عمودی دنیا بدل شد. تصویر زیر هم بزرگ ترین قاب دنیا در دبی را نشان می دهد.
۹- ماشین پلیس های محلی خودروهای اسپرت لوکس است
بوگاتی ویرون، فراری، رولزرویس، لابورگینی و دیگر برندهای لوکس خودرو در میان خودروهای مورد استفاده ی پلیس دبی قرار دارند. با این حال، از این خودروها تنها برای گشت زنی در نقاط توریستی شهر استفاده می شود.
۱۰- خودروهای متفاوت از طریق مزایده به قیمت های گزاف فروخته می شوند
۱۱- مرکز خرید «دبی مال» به قدری بزرگ است که درون آن یک تاکسی سرویس برای جا به جایی مشتریان درون مرکز وجود دارد
«دبی مال» در میان بزرگ ترین مرکز خریدهای دنیا در جایگاه دوم قرار دارد. این مرکز خرید در مجموع بیش از ۵۰ هزار متر مربع فضای فروشگاهی دارد. در سال ۲۰۱۱، «دبی مال» به پربازدیدترین ساختمان دنیا بدل شد.
۱۲- کفش های سنتی هم کماکان به فروش می رسند
۱۳- دستگاه های فروش خودکاری برای خرید شمش طلا وجود دارد
دبی یکی از شلوغ ترین بازارهای طلای دنیا را دارد و به همین دلیل «شهر طلا» لقب گرفته است. بازار طلای دبی نزدیک به ۴۰۰ فروشگاه را در خود جای داده که به خرید و فروش جواهرات می پردازند. بزرگ ترین حلقه ی طلای دنیا هم در امارات ساخته شده که ۶۳/۵ کیلوگرم وزن دارد.
۱۴- زمین های بازی گاهی در زیر روگذرها ساخته می شوند تا از آفتاب در امان باشند
۱۵- چند بار در سال مه گرفتگی می شود
۱۶- در آنجا می توانید خودروهای لوکس رها شده پیدا کنید
دیدن خودرهای لوکس رها شده در دبی منظره ای عادی است، خودروهایی که قیمت آن ها از هزاران دلار تا صدها هزار دلار یا حتی میلیون ها دلار متفاوت است. تصاویر زیادی در اینترنت از لامبورگینی ها یا فراری های خاک گرفته در پارکینگ ها یا گوشه ی خیابان ها در دبی وجود دارد. شاید اینطور به نظر برسد که صاحب ثروتمند این خودروها از آن ها دلزده شدند و تصمیم به رها کردن آن ها گرفتند.
اما حقیقت امر این است که این خودروها به افراد مقروضی تعلق دارند که مجبور به ترک امارات شدند. در برخی موارد هم خودرو به دلیل پیشی گرفتن میزان جریمه های رانندگی مالک آن از ارزش واقعی خود خودرو، ضبط شده است.
تعداد زیادی از این خودروهای لوکس را می توان در پارکینگ خودروهای توقیفی پلیس پیدا کرد. در اغلب موارد حتی سوییچ خودرو هنوز روی آن قرار دارد. خرید این خودروها ممکن اما بسیار دشوار است. ابتدا باید تمامی پرونده های مربوط به مالک خودرو حل شود، تمامی بدهی های آن پرداخت شود و در نهایت اگر مالک خودرو خواستار پس گرفتن آن نباشد، خودرو توسط پلیس به مزایده گذاشته می شود.
۱۷- غذای پروازهای اکونومی هواپیمایی امارات به این شکل است
۱۸- بعضی عروس ها در مراسم ازدواج خود سربندهای سنتی ای از جنس نقره به سر می بندند
منبع: روزیاتو