arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۵۸۷۰۸
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۱۳ - ۳۰ دی ۱۴۰۲

شاخص بورس، امروز ۱۴۰۲/۱۰/۳۰

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با کاهش ۱۹ هزار و ۳۳ واحد همراه شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: بورس اوراق بهادار تهران اولین روز کاری هفته را با کاهش شروع کرد، به گونه‌ای که شاخص کل در پایان معاملات با افت ۱۹ هزار و ۳۳ واحد به رقم ۲ میلیون و ۱۶۶ هزار و ۹۴۴ واحد رسید.

شاخص هموزن نیز امروز با کاهش ۷ هزار و ۹۹۹ واحد به رقم ۷۵۴ هزار و ۳۴۰ واحد رسید. ارزش بازار در بورس تهران به بیش از ۷ میلیون و ۵۵۴ هزار میلیارد تومان معادل ۱۵۲ میلیارد دلار رسید.

معامله‌گران امروز بیش از ۸.۴ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب ۴۲۱ هزار فقره معامله و به ارزش ۵ هزار و ۳۷۵ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

همه شاخص‌های بورس امروز قرمز شدند، شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی ۸۷ صدم درصد کاهش یافتند. این دو شاخص با معیار هموزن ۱.۰۵ درصد کاهش یافتند.

شاخص آزاد شناور ۸۶ صدم درصد کاهش یافت، شاخص بازار اول بورس ۷۵ صدم درصد افت کرد و شاخص بازار دوم بورس ۱.۰۱ درصد کاهش یافت.

نماد‌های هلدینگ تاپیکو، شستا، پالایش نفت تهران، پالایش نفت بندرعباس، مپنا، ایران‌خودرو و بانک ملت به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را امروز از خود به جای گذاشتند.

در فرابورس ایران هم شاخص کل امروز با ۲۵۲ واحد کاهش به رقم ۲۶ هزار و ۴۲ واحد رسید. ارزش روز بازار اول و دوم فرابورس به بیش از یک میلیون و ۴۳۳ هزار میلیارد تومان رسید.

ارزش بازار پایه فرابورس ۳۸۰ هزار میلیارد تومان برآورد شد. معامله‌گران امروز بیش از ۵.۸ میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب ۲۷۴ هزار معامله و به ارزش ۸ هزار و ۱۱ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز نماد‌های صبا فولاد خلیج‌فارس، آریا ساسول، پتروشیمی تندگویان، بیمه پاسارگاد، پالایش نفت لاوان، پتروشیمی زاگرس و فولاد هرمزگان بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را از خود به جای گذاشتند.

به گزارش فارس، با توجه به ریزش‌های بورس به اعتقاد اکثر کارشناسان سهام شرکت‌های بنیادی و تولیدی به مرحله ارزندگی رسیده‌اند و رشد مورد نظر در مقایسه با سایر بازار‌های رقیب را کسب نکرده‌اند. در عین حال نباید از ریسک و نوسان بازار غافل شد.

یکی از مأموریت‌های مهم بازار سرمایه در کنار شفافیت شرکت‌ها و صورت‌های مالی آن‌ها و ارتقاء حاکمیت شرکتی و مدیریتی، انجام تأمین مالی برای پروژه‌های توسعه در شرکت‌های بورسی و فرابورسی است که شرکت‌ها می‌توانند با انتشار اوراق و سهام و چشم‌پوشی از حق‌تقدم سهام به جمع‌آوری نقدینگی از بازار اقدام کنند و به این ترتیب سرمایه‌های خرد بازار را به سمت تولید هدایت کنند.

در سال جاری یکی از بزرگ‌ترین تأمین مالی از طریق بازار سرمایه به ارزش ۲ هزار میلیارد تومان انجام شد و بنابراین شرکت‌ها می‌توانند با استفاده از ابزار‌های متنوع در بازار سرمایه به تأمین مالی اقدام کرده و از بروز تورم در روز‌های پایان سال جلوگیری کنند.

نظرات بینندگان