پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یک معمار، نقشهی جاهطلبانهی خود را برای ساخت یک آسانسور فضایی که قادر به جابجایی انسانها به فضا است را اعلام کرد. این سازه به نام آسنسیو (Ascensio)، شامل کابل هایی بلند است که یک ایستگاه ماهواره ای در مدار زمین را به یک سکوی شناور بر روی زمین متصل میکند.
این ایده از ذهن جردن ویلیام هیوز معمار مقیم بارو انگلستان سرچشمه گرفته است. این معمار ادعا میکند که طراحی او که زمین را به یک ایستگاه در مدار زمین متصل میکند، به استاندارد سفرهای فضایی آینده تبدیل خواهد شد.
جردن اخیراً پس از کسب جایزه معماری و نوآوری فضا از بنیاد ژاک روژری به ارزش ۱۰,۰۰۰ یورو برای طرح آسنسیو، قصد دارد این پول را صرف توسعهی نقشهی جاهطلبانهی خود کند.
اما این آسانسور فضایی چگونه کار میکند؟
به گفتهٔ جردن، کابین هایی بدون خلبان مسافران را مثل قطارهایی بر روی ریل بالا و پایین کابل ها حمل خواهند کرد و مردم و بار را به خارج از اتمسفر یا داخل آن هدایت می کنند. در مجموع ۶ کابین برای هر سفر وجود خواهد داشت: ۳ کابین برای انسانها که اکسیژن دارند و ۳ کابین دیگر برای حمل بار.
هنگامی که مسافران به ایستگاه فضایی که ۳۶,۰۰۰ کیلومتر بالاتر از زمین قرار دارد برسند، میتوانند لذت در فضا بودن را تجربه کنند.
آقای هیوز گفت: «شما در آن لحظه دیگر در فضا هستید، از آن نقطه به بعد می توانید به هر جایی که میخواهید بروید. اگر قرار است وارد فضا شوید، نباید در یک اتاق بمانید، باید یک تجربه شگفتانگیز یکباره در عمرتان به دست آورید»
طرح پیچیدهی ایستگاه فضایی این معمار شامل استخرهای شنا، مسیرهای پیادهروی بدون جاذبه و چشماندازهای الهامبخش از زمین، زیر پای مسافران است.
آقای هیوز میگوید: «این پروژه صرفاً بر اساس خلق تصاویر جذاب نبوده است. من خلق تصاویر و فضاهای بسیار زیبا و هیجانانگیز را دوست دارم، این کار من است، اما این مسابقه در مورد تحقیق و توسعه بود، تلاش برای خلق طرحی جامع که واقعاً عملی باشد.»
یکی از جذابترین ویژگیهای طرح جردن، هزینهی پایین آن است. در حال حاضر، پرتاب یک موشک فالکون ۹ تا ارتفاع ۴۶۰ کیلومتری ایستگاه فضایی بینالمللی هزینهای معادل ۶۷ میلیون دلار دارد. اما به گفته آقای هیوز، علاقهمندان به نجوم نیز از سوار شدن به آسنسیو محروم نخواهند بود.
او توضیح داد: «در حال حاضر برای حمل هر چیزی به فضا، هزینه هر کیلو بار برای موشکها به میلیونها دلار میرسد. یک آسانسور فضایی، در بلندمدت، باید بتواند این هزینه را تا چند دلار برای هر کیلو کاهش دهد.»
علیرغم مشکلات فنی، از جمله نیاز به متریال جدید، جردن مشتاق است که روزی طرح او به بار بنشیند. او گفت: «از نظر بشری که نگاهی رو به آینده دارد، من فکر میکنم این طرح، واقعگرایانه باشد و فکر میکنم ضروری است. امیدوارم واقعاً بتوانیم برخی از این قطعات شگفتانگیز معماری فضایی را که در داستانهای علمی-تخیلی میبینیم، روزی از نزدیک تجربه کنیم. اما برای تحقق این رویا، نیازمند روشی متفاوت در انجام کارها هستیم.»
منبع: روزیاتو