پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین (MIIT) سند جدیدی از سیاستهای خود منتشر کرده که در آن به تعهداتش در توسعه فناوریهای پیشرفته اشاره شده است. یکی از برنامههای بلندپروازانه MIIT در این سند، توسعه تراشه مغزی تا سال 2025 برای رقابت با شرکت نورالینک ایلان ماسک است.
براساس گزارشهای موجود، MIIT بهدنبال دستیابی به پیشرفتهایی در فناوریهای مختلف ازجمله ترکیب مغز و رایانه، تراشههای مغزمانند و مدلهای عصبی برای محاسبات مغزی است. هدف نهایی این برنامه نیز تولید محصولات رابط مغز و رایانه ایمن و کاربرپسند است که در زمینههایی مانند توانبخشی پزشکی، رانندگی خودران و واقعیت مجازی کاربرد خواهند داشت.
برنامههای چین به همین چند مورد ختم نمیشود و این کشور میخواهد به پیشرفت خود درزمینه توسعه GPU سرعت ببخشد و درزمینه تحقیقوتوسعه محاسبات کوانتومی بیشتر تلاش کند. درنهایت، چین قصد دارد تا سال 2027 به رهبر جهانی این حوزهها تبدیل شود.
برنامههای استراتژیک چین درحالی اعلام شده است که نورالینک با مدیریت ایلان ماسک، در چند وقت گذشته پیشرفت قابلتوجهی را گزارش کرده است. ماسک اخیراً اعلام کرد که نورالینک موفق به کاشت اولین تراشهاش درون مغز انسان شده است. FDA در ماه مه سال 2023 تأییدیه انجام آزمایشات انسانی را به نورالینک داده بود.
پیشرفتهای چین در توسعه تراشه مغزی
چین که با نوآوریهای سریع خود در صنعت فناوری شناخته میشود، در سالهای اخیر بهطور فعال روی دستگاههای رابط مغز و رایانه تحقیق کرده است و میخواهد نورالینک را به چالش بکشد. در سال 2019، «دانشگاه تیانجین» و شرکت China Electronics Corporation از تراشه «Brain Talker» رونمایی کردند که برای تقویت رابطهای مغز و کامپیوتر طراحی شده است. این تراشه سیگنالهای عصبی را رمزگشایی میکند و آنها را به دستوراتی تبدیل میکند که توسط رایانهها و دستگاههای دیگر قابل درک هستند.
علاوهبراین، محققان «دانشگاه چینهوا» پکن نیز سال میلادی گذشته رابط مغز و کامپیوتر SpiralE را توسعه دادند که به گوش داخلی متصل میشود و ارتباط مستقیم با مغز را ساده میکند.
منبع: دیجیاتو