ایلنا: جلسه ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی کشور در دادستانی کل کشور برگزار شد.
جلسه ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی کشور صبح امروز (۲۹ بهمن ماه) به ریاست حجتالاسلام محمد موحدی آزاد، دادستان کل کشور و با حضور کلیه مقامات مسئول در انتخابات در سالن اجتماعات کاخ دادگستری برگزار شد.
حجتالاسلام موحدی آزاد در این جلسه بیان کرد: در آستانه برگزاری یک انتخابات باشکوه دیگر در کشور هستیم که ضرورت دارد، توجه مضاعفی به وظایف قانونی خود در این راستا داشته باشیم.
وی افزود: مسئولان برگزاری و اجرایی، نظارتی و همچنین کاندیداهای انتخابات هر یک به تفکیک وظایفی شرعی و قانونی دارند که باید محور همه فعالیتهای خود را بر مدار قانون قرار دهند.
دادستان کل کشور با بیان اینکه رشد فرهنگی، قانونی و اجتماعی بالای افراد جامعه عنوان کرد: وقتی افراد جامعه چنین رشدی در حوزههای مختلف دارند قطعا کارها با سهولت بیشتری انجام میشود.
حجتالاسلام موحدی آزاد با تاکید بر اینکه رعایت اصل بیطرفی از سوی مسئولان بر سلامت انتخابات تاثیرگذار است، افزود: امیدواریم این اصل از سوی همه متولیان امر انتخابات همچنان مورد توجه قرار گیرد و در این ایام، نظارتها موثرتر انجام شود.
وی تاکید کرد: در آستانه انتخابات باید فعالیت های خود را تشدید کنیم و حضور مجریان و ناظران بیشتر خود را نشان دهد. همچنین برگزاری نشستهای توجیهی نیز افزایش پیدا کند.
حجتالاسلام موحدی آزاد با تاکید بر اینکه نامزدها باید در مقابل اقدامات و خواستههای خود پاسخگو باشند، گفت: کاندیداها باید در چارچوب قانون حرکت کنند تا بتوانند از مزایا، تسهیلات قانونی و امکاناتی که دولت در اختیارشان قرار داده به نحو احسن بهرهبرداری کنند.
دادستان کل کشور با اشاره به اینکه ترکیب جمعیتی کشور از تنوع زیادی برخوردار است، افزود: فرهنگها و حتی گویشهای متفاوتی در نقاط مختلف کشور داریم و باید از این ظرفیت به نحو صحیح استفاده کنیم و این مهم، مورد توجه کاندیداها، طرفداران و مجریان انتخابات هم از این سرمایه به نفع کشور و نظام استفاده کنند.
وی با بیان اینکه دشمن تمام تلاش خود را بکار گرفته تا مردم را از صحنه خارج کند، عنوان کرد: مردم همواره بر اساس عقاید خود از این نظام حمایت و کشور دفاع کردند اما دشمن در ایام انتخابات فعالتر شده و تلاش می کند این حمایت مردم را از کشور بگیرد.
حجتالاسلام موحدی آزاد تاکید کرد: متولیان فرهنگی و تبلیغی توجه کنند که هم اکنون وقت دفاع از انقلاب، نظام و مقابله با دشمنان کشور است لذا وحدت آفرینی و اقناع سازی مردم را جهت مایوس سازی دشمنان مدنظر قرار دهند.
وی با بیان اینکه شرکت در انتخابات هم حق و هم تکلیف است، گفت: شرکت در انتخابات تکلیفی واجب است.
دادستان کل کشور تاکید کرد: شرکت در انتخابات حق و تکلیفی شرعی، ملی، سیاسی و اجتماعی است که همگی در روز برگزاری انتخابات باید این مهم را به انجام برسانیم.
حجتالاسلام موحدی آزاد با طرح این سوال که چرا دشمن تلاش زیادی برای مایوس کردن مردم از شرکت در انتخابات مجلس میکند، گفت: مجلس از اهمیت والایی برخوردار است و اگر مجلس واقعا به وظایف خود عمل کند، به گفته امام راحل در راس امور است.
وی با تاکید بر اهمیت انتخاب نمایندگان مجلس صالح و کارآمد گفت: امیدواریم در انتخابات پیشرو نمایندگان صالح، توانمند، متعهد، مسئولیت پذیر و وظیفه شناس انتخاب شوند و در اسرع وقت به حل مشکلات کشور بپردازند.
دادستان کل کشور خطاب به نامزدهای انتخابات پیشرو گفت: کاندیداهای انتخاباتی، قانون شفافیت را مدنظر داشته باشند و توجه کنند هزینهها از محل و اشخاص موجه تامین شود و در دام افراد فرصت طلب نیفتند.
حجتالاسلام موحدی آزاد با بیان اینکه نمایندگی مجلس جایگاه بسیار حساس است، گفت: انتظار داریم نامزدهای انتخاباتی به قانون توجه کرده و از خرج هزینههای شائبه برانگیز پرهیز کنند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه: قانون شفافیت باید مورد اطلاع رسانی قرار گیرد
اصغر جهانگیر، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه نیز در این جلسه گفت: بعضا کلاهبراران در مناسبتهای خاص مانند انتخابات در فضای مجازی حضور پیدا کرده و شروع به فعالیت و جمع آوری پول برای افرادی میکنند که هیچ ارتباطی با نامزدها ندارند و با این کار زمینه بی اعتمادی مردم و مخدوش کردن چهره کاندیداها را فراهم می کنند که باید اطلاع رسانی لازم درباره این موضوع از طریق رسانه ها انجام شود.
وی افزود: در برخی استانها گزارشهایی درباره دخالتهای جانبدارانه برخی دهیاران، بخشداران و روسای ادارات رسیده بود که به موقع ورود شد و مراجع ذیربط تذکرات لازم را داشتند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان اینکه تاکنون پیرامون قانون شفافیت و نظارت بر فعالیت انتخاباتی کاندیداها اطلاع رسانی موثری انجام نشده است، گفت: بجاست برای اشراف نامزدها و هم مراجعی که در این راستا کار می کنند، اقدامات لازم صورت گیرد و رسانهها نیز درباره قانون شفافیت اطلاع رسانی لازم را انجام دهند تا به مردم درباره سلامت انتخابات اطلاع رسانی به موقع صورت گیرد.
جهانگیر با اشاره به گزارش ارسالی از افراد خاصی که در برخی بخشها و شهرستانهای کوچک رفتار تخریبی نسبت به هم داشتند، افزود: به این موارد نیز ورود شده تا این اقدامات منجر به تشکیل پرونده نشود. تذکرات لازم توسط مراجع ذیربط به این افراد شده تا آنها بدانند که اقداماتشان در تایید نهاییشان موثر است.
وی با اشاره به راهبرد پیشگیرانه ستاد مرکزی پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی کشور گفت: تلاش شده تا جایی که ممکن است رسیدگیها با نگاه تخلفی همراه باشد تا حالت هشدار و انذار داشته باشد.