arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۶۶۱۸۲
تاریخ انتشار: ۱۴ : ۱۲ - ۰۴ اسفند ۱۴۰۲

فرود «اودیسئوس» روی ماه؛ آمریکا پس از نیم قرن بار دیگر به ماه بازگشت

کاوشگر اودیسئوس، متعلق به یک شرکت خصوصی مستقر در تگزاس، روز پنجشنبه در نزدیکی قطب جنوب ماه فرود آمد که نخستین حضور ایالات متحده بر سطح ماه در بیش از نیم قرن گذشته محسوب می‌شود. ناسا با چندین ابزار تحقیقاتی روی این کاوشگر، فرود آن را به‌عنوان یک دستاورد بزرگ در هدف پیش روی خود برای بازگشت فضانوردان به ماه در اواخر این دهه ارزیابی کرد. اما مشکلات در برقراری ارتباطات اولیه با این کاوشگر پس از فرود سوالاتی را درباره این که آیا این وسیله ممکن است آسیب دیده باشد ایجاد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

کاوشگر اودیسئوس، متعلق به یک شرکت خصوصی مستقر در تگزاس، روز پنجشنبه در نزدیکی قطب جنوب ماه فرود آمد که نخستین حضور ایالات متحده بر سطح ماه در بیش از نیم قرن گذشته محسوب می‌شود.
 
ناسا با چندین ابزار تحقیقاتی روی این کاوشگر، فرود آن را به‌عنوان یک دستاورد بزرگ در هدف پیش روی خود برای بازگشت فضانوردان به ماه در اواخر این دهه ارزیابی کرد.
 
اما مشکلات در برقراری ارتباطات اولیه با این کاوشگر پس از فرود سوالاتی را درباره این که آیا این وسیله ممکن است آسیب دیده باشد ایجاد کرد.
 
ربات شش‌پا بدون خدمه معروف به «اودیسئوس» حدود ساعت ۶:۳۳ بعد از ظهر به وقت آمریکای شرقی روی سطح ماه نشست.
 
این فرود یک لحظه تاریخی برای شرکت خصوصی «اینتوئیتیو ماشینز» آمریکا بود که به‌عنوان نخستین شرکت خصوصی این اقدام را انجام داد.
 
تیم کربن، مدیر این ماموریت پس از فرود این کاوشگر گفت: «آنچه که می‌توانیم تایید کنیم بدون شک این است که تجهیزات ما روی سطح ماه هستند.»
 
فرود «اودیسئوس» روی ماه؛ آمریکا پس از نیم قرن بار دیگر به ماه بازگشتخوشحالی کارکنان شرکت «اینتوئیتیو ماشینز» از فرود روی ماه
 
گرچه سیگنال‌های ابتدایی ضعیف بودند اما طبق اعلام این شرکت، دو ساعت پس از لمس خاک ماه، این کاوشگر سرانجام داده‌هایی را ارسال کرد.
 
شرکت «استروبیک تکنولوژی» یک شرکت دیگر خصوصی نیز تلاش کرد تا به ماه برسد اما فرودگر آن به زمین سقوط کرد. با این حال این شرکت جزو نخستین کسانی بود که به رقیب خود تبریک گفت: «این یک دستاورد باورنکردنی است. ما مشتاق هستیم که تا در آینده نزدیک به شما در سطح ماه بپیوندیم.»
 
چند ساعت پایانی قبل از لمس ماه که سیستم ناوبری لیزری فرودگر از کار افتاد با استرس زیادی همراه بود. تیم کنترل پرواز این شرکت مجبور شد یک سیستم لیزری آزمایشی ناسا را وارد کار کند و فرودگر یک دور اضافی در اطراف ماه چرخید و در نهایت با این تغییر «اودیسئوس» از مدار ماه فرود آمد و خود را به سمت سطح آن هدیت کرد و سپس مکان نسبتا صافی را در میان صخره‌ها و دهانه‌های نزدیک قطب جنوب ماه برای فرود پیدا کرد.
 
با فرا رسیدن زمان تعیین شده برای فرود، کنترل‌کنندگان در مرکز فرماندهی شرکت با نگرانی منتظر سیگنالی از فضا پیما در فاصله ۴۰۰ هزار کیلومتری بودند. پس از نزدیک به ۱۵ دقیقه شرکت اعلام کرد سیگنال ضعیفی از فرودگر دریافت کرده است.
 
این فرودگر با ارتفاع ۴.۳ متر هفته گذشته به فضا پرتاب شد و قرار است شش آزمایش برای ناسا انجام دهد. آژانس فضایی آمریکا ۱۱۸ میلیون دلار به این شرکت برای ساخت و عملیات پرواز فرودگر به این شرکت کمک کرده است.
 
ورود شرکت خصوصی «اینتوئیتیو ماشینز» آخرین مورد از سلسله تلاش‌های کشورها و شرکت‌های خصوصی برای پا گذاشتن بر ماه و در صورت امکان سرمایه‌گذاری روی آن است. ژاپن ماه گذشته موفق به فرود روی ماه شد و به چهار کشور روسیه، ایالات متحده، چین و هند پیوست که پیش از این توانسته بودند بر روی ماه فرود بیایند. 
 
ایالات متحده در سال ۱۹۷۲ پس از اینکه برنامه آپولو ناسا، ۱۲ فضانورد را روی سطح ماه قرار داد از رقابت برای کشف ماه کمی دور ماند.
 
حال ماه‌نورد اودیسئوس قرار است در مدت هفت روز با انرژی خورشیدی نخستین کاوش خود در ماه را رقم بزند. این اتفاق یک هفته قبل از آغاز شروع شب ماه رخ می‌دهد چرا که شب ماه یک دوره ۱۴ روزه تاریک و سرد است و فرودگر در آن زمان از کار می‌افتد و ماموریتش به پایان می‌رسد.
 
منبع: یورونیوز
نظرات بینندگان