arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۶۷۲۲۹
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۰۹ - ۰۹ اسفند ۱۴۰۲

قالیباف: ۴۰ سال است اسلحه خود را زمین نگذاشته‌ایم / در سال ۹۸ گفتم که اگر به مجلس بروم، به دنبال خیزش اقتصادی هستم؛ امروز برخی می‌پرسند خیزش اقتصادی چه شد؟ مسئولیت من قانون‌گذاری است؛ ۵۰ قانون در مسائل اقتصادی، یا اصلاح شده یا قانون جدید برای آن نوشته شده

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در سال ۹۸ عرض کردم که اگر در مجلس رفتم به دنبال خیزش اقتصادی هستم و امروز برخی می‌پرسند که خیزش اقتصادی چه شد که البته پرسش صحیحی است و من باید پاسخگو باشم لذا از این تریبون عرض می‌کنم بنده در جایگاهی هستم که مسئولیتم قانون‌گذاری است و برای یک حرکت اقتصادی که ثبات اقتصادی کشور را به دنبال داشته باشد هر قانونی که باید اصلاح می‌شد، اصلاح شده است و نزدیک به ۵۰ قانون در حوزه مسائل اقتصادی یا مرتبط قطعی با اقتصاد، یا اصلاح شده یا قانون جدید برای آن نوشته شده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس مجلس شورای اسلامی از اجرای خیزش اقتصادی برای ثبات اقتصادی کشور خبر داد و گفت: آنچه از خیزش اقتصادی گفتیم در حوزه قانون‌گذاری با جدیت انجام شد و نزدیک به ۵۰ قانون در حوزه مسائل اقتصادی، اصلاح شده یا قانون جدید برای آن نوشته شده است.

به گزارش «انتخاب»، محمدباقر قالیباف شامگاه سه‌شنبه در مسجد ارشاد شهرری در جمع نمازگزاران اظهار داشت: ما امروز با مشکلاتی در حوزه‌های مختلف و به‌ویژه اقتصادی روبه‌رو هستیم البته فرصت‌های متعدد و بزرگی نیز داریم و انقلاب و نظام کار‌های بزرگی نیز انجام داده است، اما گاهی اوقات این‌گونه است که اگر به بعضی مشکلاتت توجه نداشته باشیم آن مشکلات حتماً سایه می‌اندازد به بسیاری از کار‌های مهمی که انجام‌شده و درواقع اقدامات مثبت دیگر به‌خوبی قابل‌لمس نیست.

به نوشته تسنیم، وی افزود: مردم و مسئولان باید توجه داشته باشند که به‌گونه‌ای عمل شود تا از تمامی ظرفیت‌های موجود در حوزه‌های مختلف به‌درستی استفاده شود و در این مسیر پیشرفت و توفیق باید از تجربه گذشته استفاده شود و ضمن یادآوری کار‌های خوب گذشتگان از اشکالات نیز عبرت گرفته شود نت ضعف‌های پیشین برطرف و تلاش شود تا یک گام به جلو حرکت کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: در دهه ۹۰ واقعیتی در کشور اتفاق افتاد، به‌گونه‌ای که مقام معظم رهبری در سخنرانی‌ها و بیانات رسمی فرمودند که دهه نود برای ما دهه خوبی نبود، اما چه اشکالی بود در این دهه که امروز مشکلات اقتصادی دامن‌گیر آن شده است.

قالیباف در تشریح مشکلات دهه ۹۰ ابراز داشت: یکی از آن موضوعات این بود که دولت وقت منفعل بود و منتظر بود تا اقدامی در برجام انجام شود تا بعد کاری انجام شود لذا در حدود دو سال این‌گونه وقت سپری شد و وقتی زمان گذشت تغییراتی در آمریکا اتفاق افتاد، مجدداً تمامی توافقات دچار مشکلات شد.

وی ادامه داد: و بزرگترین اشکال و خطا این بود که نگاه ما برای حل مشکلات به بیرون از کشور بود لذا وقتی نگاه به بیرون از کشور بود و کلید حل مشکلات را آنجا دیدیم از بسیاری از مشکلات عقب ماندیم و طبیعی است وقتی دولتی به انفعال کشیده می‌شود و منفعل می‌شود، هزینه‌های سنگینی را بر کشور تحمیل می‌کند و به مردم فشار می‌آورد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در اواخر دهه ۹۰ شرایط کرونا در کشور پیش آمد و روز‌هایی را گذراندیم که بیش از ۷۰۰ نفر از هموطنان جان خود را از دست می‌دادند و بااین‌وجود مشکلات بیشتر و پیچیده‌تر شد.

قالیباف اظهار داشت: انتخابات مجلس در اوایل شیوع کرونا در کشور رقم خود و حتماً تعهدات، قول‌هایی داده شد و وظیفه‌هایی را مکلف به اجرا شدیم و حتی وظایفی برعهده نمایندگان است که ممکن است مردم از ما مطالبه نداشته باشند، اما ما مکلفیم در برنامه‌ریزی‌ها با آینده‌نگری توجه کنیم.

وی ادامه داد: در این مدتی که به‌عنوان نمایندگان شما مردم در مجلس شورای اسلامی بودیم، با وجود همه مشکلات، با یک نقشه راه حرکت کردیم و همه وظایف را به‌گونه‌ای عمل کردیم که هرآنچه قول دادیم مانند سایر کار‌های گذشته خود به اجرا درآوردیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دو ماه پس از شروع مجلس به مردم عزیز عرض کردیم که در مدت حضور در مجلس قراراست که چه کار‌هایی را انجام دهیم و از ۲۱ وعده داده شده تا امروز به ۱۹ وعده عمل شده و ۲۰ موضوع دیگر مضاعف بر برنامه‌های پیشین در حوزه قانون‌گذاری پیگیری شده است.

وی تأکید کرد: یکی از اقدامات مهم در دولت دوازدهم تصویب قانون اقدام راهبردی بود و قانونی بود که دولت را وادار کرد از انفال خارج شود و این در حالی بود که صادرات نفت به ۳۰۰ هزار بشکه در روز رسیده بود و مجموعه ما از بلاتکلیفی دولت گلایه‌مند و بود و قانونی را با ۹ ماده تصویب کرد و دولت را مکلف کردیم که وقتی دشمن متعهد به برجام نیست ما باید انتفاع اقتصادی کسب کنیم از این توافقی که آن‌ها زیرش زدند.

قالیباف ادامه داد: امروز بعد از توقف چندین ساله در صدور نفت به ۱.۵ میلیون بشکه نفت در روز با وجود شرایط تحریم رسیدیم.

هر قانونی که برای خیزش اقتصادی لازم بود را در مجلس یازدهم اصلاح یا تصویب کردیم

وی با اشاره به وعده‌های هنگام ورود به مجلس گفت: در سال ۹۸ عرض کردم که اگر در مجلس رفتم به دنبال خیزش اقتصادی هستم و امروز برخی می‌پرسند که خیزش اقتصادی چه شد که البته پرسش صحیحی است و من باید پاسخگو باشم لذا از این تریبون عرض می‌کنم بنده در جایگاهی هستم که مسئولیتم قانون‌گذاری است و برای یک حرکت اقتصادی که ثبات اقتصادی کشور را به دنبال داشته باشد هر قانونی که باید اصلاح می‌شد، اصلاح شده است و نزدیک به ۵۰ قانون در حوزه مسائل اقتصادی یا مرتبط قطعی با اقتصاد، یا اصلاح شده یا قانون جدید برای آن نوشته شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه نماینده شما هستم و مکلفم که از شما دفاع کنم گفت: وقتی بودجه به مجلس می‌آید بار‌ها گفتم که این بودجه دولت نیست و به معنای کارنامه اقتصادی زندگی مردم است و اگر تورم‌زا باشد آسیب آن به مردم خواهد رسید لذا باید حواس ما جمع باشد و به آن توجه کنیم.

قالیباف تأکید کرد: آنچه از خیزش اقتصادی گفتیم در حوزه قانون‌گذاری با جدیت انجام شد و در حوزه نظارتی نیز باید پیگیری کنیم و به دولت کمک کنیم تا لحظه‌ای درنگ نشود.

مجلس در یک اقدام بزرگ قانون تبدیل وضعیت کارکنان شرکتی را تصویب کرد

وی با اشاره به اقدام انجام‌شده در حوزه نیرو‌های شرکتی که مطالبه به‌حق و درستی است افزود: جوانانی داریم که تحصیلات عالی دارند و کارمند هستند و حتی در پست‌های سازمانی هستند، ولی شرکتی هستند هر یک به یک‌میزان حقوق می‌گیرند، چند صد هزار نفر در حال حاضر با این شرایط مواجه هستند، اما نمی‌گوییم که امنیت شغلی ندارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه معیشت و سفره مردم نباید با موج تورم بالا و پایین شود تأکید کرد: مجلس قانون تبدیل وضعیت را تصویب کرد و در حال حاضر در شورای نگهبان است.

قالیباف بیان کرد: سلامت و اسکان باید در اولویت باشد، زیرا که این موضوعات بار را از دوش مردم برمی‌دارد و در این زمینه بیمه سلامت و صندوق بیماران صعب‌العلاج در دستور کار قرار گرفت و به‌صورت وام بلاعوض و قرض‌الحسنه اقداماتی انجام می‌شود. ۲ میلیون خانه خالی وجود دارد و مردم قدرت خرید ندارند و سرمایه‌گذاران به امید افزایش قیمت از فروش و اجاره خانه سر باز می‌زنند لذا مالیات خانه‌های خالی در دستور کار قرار گرفت و اگر بر نگه‌داری خانه خالی؛ آن‌چنان مالیات سنگین اعمال می‌شود که بازدارنده باشد.

نامزد انتخابات این دوره مجلس در پایان خاطرنشان کرد: بنده هم مدیون محبت‌های مردم تهران به‌ویژه جنوب شهری‌ها هستم و مثل گذشته با همه نواقص و اشکالاتی دارم و می‌دانم که آن‌طور که شما مردم لایق بودید نتوانستم خدمت و تلاش کنم، ولی این را می‌گویم که مدیون شما باشم و قطعاً از بضاعت خود خدمت خواهم کرد و این را بگویم که ما ۴۰ سال است اسلحه خود را زمین نگذاشته‌ایم.

نظرات بینندگان