سرویس تاریخ «انتخاب»: اکبر هاشمی رفسنجانی با دو دوره ریاست جمهوری ایران، سابقه ریاست مجلس و ریاست مجمع تشخیص مصلحت و بسیاری مناصب مهم دیگر، از مهمترین شخصیتهای تاریخ معاصر ایران به شمار میرود.
«انتخاب» هر شب خاطرات روزنوشت هاشمی را منتشر میکند.
خاطرات هاشمی رفسنجانی: شب میهمان رهبری بودم. در مورد اظهارات ایشان در دانشگاه امیرکبیر صحبت شد. گفتند، طرح مسأله براندازی و اطلاق محاربت برآنها به منظور اخطار بوده و دانشجویان به خاطر اعلان قبلی، از دانشگاههای دیگر هم آمده بودند و جمع بسیار خوبی بود و دو سه نفر عکس علی افشاری، [دبیر سیاسی دفتر تحکیم وحدت]را بلندکرده بودند و، چون به خاطر رسیدن وقت نماز ظهر، صحبت ناتمام ماند؛ جلسه پاسخ به سئوالات را دیروز در حسینیه امام خمینی برگزارکردهاند. در مورد انتخابات [ریاستجمهوری]صحبت شد. گفتند، آقای [سیدمحمد]خاتمی، تاکنون دربارة حضور در انتخابات با ایشان صحبت نکرده است. از وضع اقتصادی کشور نگراناند.
۲۲ اسفند ۱۳۷۹: [آقاى استوارت هیوم]، سفیر استرالیا برای خداحافظی آمد. صحبتها، تشریفاتی و دوستانه بود و میخواست بفهمد که سیاست نظام در انتخابات ریاستجمهوری چیست.گفتم، تابع رأی مردم هستیم. گفت، دنیا بهتدریج پی به اهمیت مجمع تشخیص مصلحت برده و پس از انتشار بخشی از سیاستهایکلی و ملاحظه تصمیمات درست و منطقی و نیز نقش مجمع در حل مشکل بودجه، تحلیلها عوضشده است.
دکتر[عیسی] کلانتری، [وزیر سابقکشاورزی] آمد، برای پذیرفتنمدیریت «خانهکشاورز» که اخیراً تشکیل شده، مشورتکرد و توضیحاتی در مورد اهمیت آن داد وگفت، با وضع مناسب کشاورزان، اهمیت آن از خانه کارگر بیشتر است، چون با امکانات زیاد در سراسر کشور و به خصوص در روستاها حضور دارند.گفت، دکتر [مهدی] اکبرزاده، خواهشدارد که برنامه تحقیقی او را در مجموعه مجمع [تشخیص مصلحت نظام] بپذیرید.گفتم، با دکتر [حسن] روحانی، [رییس مرکز تحقیقات استراتژیک] صحبت کنند.
عصر، عقد ازدواج صبیه [آقاى زرینکار]، یکی از محافظان را بستم. با آقای صادق زیباکلام، [استاد دانشگاه تهران]، مصاحبه مفصلی نمودم که ادامه خواهد داشت. اعلان شد که دیشب، جمعی از سران ملی مذهبی را در منزل آقای [محمد] بسته نگار ، بازداشتکردهاند و تهاجم به قوه قضاییه از سوی جریانچپآغاز شده؛ به بهانه اینکه بلافاصله بعد از سخنرانی رییسجمهور در مجلس و در آستانه سفر ایشان به روسیه انجام یافته و دادگاه انقلاب، هنوز توضیح نداده است.
رسانههای داخلی و خارجی، در مورد صحبتهای دیروز آقای [سیدمحمد] خاتمی، [رییسجمهور]، تحلیل زیادی دارند؛ معمولاً میگویند، حرف تازهای نداشته و تکرار حرفهای گذشته است و جناح راست آن را اقدام تبلیغاتی انتخاباتی میداند و بعضی از رسانههای خارجی هم که انتظار داشتند، حرف تُند و تفرقهانگیزی بشنوند، با سردی برخورد میکنند و میپذیرند که دولت آقای خاتمی، توفیقی در انجام وعدهها نداشته است.