پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سرویس تاریخ «انتخاب»: اکبر هاشمی رفسنجانی با دو دوره ریاست جمهوری ایران، سابقه ریاست مجلس و ریاست مجمع تشخیص مصلحت و بسیاری مناصب مهم دیگر، از مهمترین شخصیتهای تاریخ معاصر ایران به شمار میرود.
«انتخاب» هر شب خاطرات روزنوشت هاشمی را منتشر میکند.
۲۷ اسفند ۱۳۷۹: آقایان احمد منتظری و [محمدعلی] ایازی آمدند و با ابلاغ پیام [خانم ماهسلطان ربانی]، همسر آیتالله منتظری، برای حل مشکل سعید منتظری که بازداشت شده، استمداد کردند.گفتم، آیتالله منتظری، چه هدفی را با نشر خاطرات، همراه با اهانت به امام و خوشحالکردن دشمنان دنبال میکنند؟ گفتند، میتواند عکسالعمل فشارهای زیاد باشد و بسیاری از دوستان ایشان هم موافق نیستند و کتابی آوردند که مجموعه بیانات، اعلامیهها و سخنرانیهای آیتالله منتظری در دوران حصر را جمعآوریکردهاند.گفتند، وضع روحی خانواده بد است.
آقای سیدجعفر شبیری، از قضات دیوان عالیکشورآمد و از اوضاع جاری کشور اظهارنگرانیکرد و خاطراتی از فتنه [ابوالحسن] بنیصدر، [رییسجمهور اسبق ایران] و حمایت آن روز روحانیت از او و انشعاب مجمع روحانیون و ... را مطرح کرد؛ برای تشبیه وضع موجود به آن زمان و خطر تضعیف قوه قضاییه، بعد از تضعیف اطلاعات و ناجا [= نیروی انتظامی] و رهبری را گفت و از من خواست که مثل گذشته، برای نجات کشور، نقش ایفا کنم. از دوستان قدیمی، قبل از انقلاب است.
آقای مسیح مهاجری، [مشاور رییسجمهور و مدیرمسئول روزنامه جمهوری اسلامی] آمد وگفت، در محافل مستقلکشور، راه نجات انقلاب را منحصر در پذیرفتن مسئولیت ریاستجمهوری از سوی شما میدانند؛ مثل وضع بعد از جنگ. گفتم، اصلاً آمادگی برای این مسئولیت ندارم. خواستار انتشار خاطرات 1361 من در روزنامه جمهوری اسلامی شد.
عصر آقای [عباس] فیروزى، دبیر مجله پیام حوزه آمد و ضمن اظهار نظر درباره خدمات مهم به انقلاب و ایران و شرح مجاهدتهای خود و برادران و پدرش در جنگ و شهادت، گفت،کامیون پدرش که تنها وسیله معاش خانواده بوده، واژگون شده و اقساط را نمیتوانند بدهند. خواست که کامیون دیگری، به طور قسطی داده شود که از درآمد آن، اقساط سابق را هم بدهند.
اعضای شورای مرکزی جامعه دانشگاهیان آمدند و برای واگذاری خانهای که محل دفتر آنها است و مجهول المالک است، استمداد کردند. از جناحگرایی وزارت علوم انتقاد کردند و گفتند، دانشگاهها را ضعیف کرده است. از مشکلات اقتصادی دانشگاهیان شکایت داشتند و خواستند که مجمع [تشخیصمصلحتنظام]، سیاستهایی برای تقویت پژوهش و توسعه دانش، تصویب نماید.
آقای علیلاریجانی، [رییسسازمان صدا و سیما] آمد و درباره انتخابات ریاستجمهوری مطالبی داشت. عدم اطلاع از تصمیم آقای [سیدمحمد] خاتمی،آنها را متحیر و بلاتکلیف نگاه داشته است. در رسانهها، تذکرات دیروز رهبری در مورد ننگ حمایت خارجیها از بعضی جناحهای داخلی، مورد توجه است و در رسانههای خارجی، آن را به عنوان حمله رهبری به آقای خاتمی و دومخردادیها، مطرح میکنند. تناقض اظهارات آقای محسن رضایی، [دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام]، در مورد باید یا نباید حضور آقای خاتمی در انتخابات هم مورد توجه است. جناح چپ، از آن به عنوان کارشکنی تُندروها در برنامههای آقای خاتمی استفاده میکنند.
در لبنان آقای شاذلی قلیبی، [دبیرکل سابق اتحادیه عرب]، در سمیناری در صیدا، از هماهنگی دنیای عرب در جنگ عراق علیه ایران به نفع صدام، ستایش کرده که باعث اعتراض [جنبش] حزبالله [لبنان] شده است.