پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا: معاون رییس جمهور گفت: ایجاد دیوارکشی ترکیه در مرز ایران و ساختار و نحوه تعبیه آن نیاز به بررسی فنی و بازنگری دارد.
علی سلاجقه در دیدار با فاطما مارنک، معاون وزیر محیط زیست، شهرسازی و تغییر اقلیم جمهوری ترکیه در حاشیه ششمین مجمع جهانی محیط زیست در کنیا اظهارکرد: پدیده نوظهور گرد و غبار چالشی جهانی است که برگزاری نشست منطقهای وزرای محیط زیست و کنفرانس بینالمللی مقابله با توفان های گرد و غبار را در طی امسال و سال گذشته از اقدامات مؤثر دولت جمهوری اسلامی ایران در حل این معضل بود.
وی ادامه داد: حضور نمایندگان کشور ترکیه در هر دو نشست پررنگ بود که در این خصوص مدیریت منابع آب و تأمین حقابههای محیط زیستی بالاخص برای کشورهای پایین دست، برای حفظ ارزش های اکوسیستم های دو کشور از اهمیت ویژهای برخوردار است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه ایجاد دیوارکشی ترکیه در مرز ایران و ساختار و نحوه تعبیه آن نیاز به بررسی فنی و بازنگری دارد، گفت: این مساله در مسیر جریان آبراههها قرار گرفته و می تواند هم منجر به تجمع آب در پشت دیوار و ایجاد سیل شود و هم کریدورهای عبور و مرور حیات وحش را با مشکل مواجه کرده است که میطلبد با تعبیه ابنیههای مناسب اعم از روگذر و زیرگذر و همچنین و آبروهای طبیعی این مشکل مرتفع شود.
سلاجقه همچنین بر لزوم بازنگری فنی دیوارها که در مسیر آبراههها ساخته شده که منجر به تجمع آب در پشت آن که احتمال ایجاد فشار و تخریب آن و ایجاد سیل در روستاهای پایین دست این دیوارها اشاره کرد و ایجاد پل و سیستم زهکشی مناسب را راهکارهای مناسب برای برون رفت از این معضل دانست.
وی همچنین با بیان اینکه برگزاری نشست فی مابین و تهیه برنامه های عملیاتی مناسب که منجر به دستاوردهای مطلوب برای هر دو کشور میشود از وزیر محیط زیست شهرسازی و تغییر اقلیم جمهوری ترکیه برای حضور در ایران دعوت کرد.
فاطما مارنک نیز در این دیدار ضمن تقدیر برای برگزاری نشست دوجانبه در خصوص معضل مشترک توفانهای گردو غبار در دو کشور به نقش همکاریهای میان دو کشور به عنوان بازیگران اصلی در رفع این معضل پرداخت و درباره موضوع تغییرات اقلیم نیز اظهارکرد: موضوع تغییرات اقلیم، تبعات آن از جمله ایجاد خشکسالی و گرد و غبار را موضوعاتی انکارناپذیر عنوان کرد که نیازمند اقدام در زمان مناسب است.
معاون وزیر محیط زیست، شهرسازی و تغییر اقلیم جمهوری ترکیه ادامه داد: موضوع مدیریت آب در قالب گروه کاری که توسط بخش مدیریت آب وزارت کشاورزی ترکیه شکل گرفته، در حال پیگیری و اقدام است و نماینده این کارگروه در سپتامبر سال گذشته بازدیدی از ایران داشته است و در روزهای آینده گروه کاری مشابهی با حضور معاون وزیر کشور شما از ترکیه بازدید خواهد کرد که این گروه کاری در قالب گروه های کاری شکل گرفته با انجام اقدامات فنی این معضل را حل و فصل خواهند کرد. وی به حضور مدیرکل بخش بیابانزدایی در کنفرانس بین المللی گرد و غبار که در شهریور ماه سال جاری در تهران برگزار شد و ملاقات دوجانبه با دکتر سلاجقه اشاره کرد.
مارنک نیز نگرانی ایران در مورد دیوار کشی لحاظ کرد و قول مساعد برای بررسی نحوه استقرار دیوارها و رفع خطرات احتمالی و ارائه جزئیات در جلسه فنی هفته آتی در ترکیه را داد. او به اشاره به دستیابی به تجربیات خوبی در خصوص مقابله با تغییرات اقلیم گفت: تجربه و دستاوردهای قابل به اشتراک گذاری مفیدی را با کشور ایران در این خصوص خواهند داشت.