arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۷۴۹۹
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۱۰ - ۰۲ مهر ۱۳۹۱

رییس مرکز آمار: مردم حاضر نیستند بچه بیشتری داشته باشند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 رییس مرکز آمار ایران، امروز گزارشی درباره آخرین آمار نفوس و مشکن در مجلس ارائه کرد و گفت: مردم حاضر نیستند بچه بیشتری داشته باشند.

به گزارش انتخاب به نقل از خبرآنلاین ، عادل آذر در صحن علنی مجلس گفت: نسبت زاد و ولد پسران به دختران، 102 به 100 شده است. پیش از این به ازای هر 100 دختر، 105 پسر متولد می شد.

او پیش بینی از جمعیت ایران در 40 سال آینده ارائه داد: "ما 4 تا سناریو و تصویر تحت عنوان پیش بینی جمعیت و ساختار تا سال 1430 پیش بینی کردیم، الان میزان باروری یعنی اینکه یک بانوی ایرانی در سن 15 تا 49 سال چند تا باید به طور متوسط بچه بیاورد، الان در وضعیت 1.9 بچه هستیم سناریوی بسیار بدبینانه در 40 سال آینده این است که میزان باروری در سال مقصد به 1.3 می رسد این بدبینانه ترین حالت است. سناریوی خوش بینانه که مرکز آمار هم به این سناریو بیشتر اعتقاد دارد این است که ما می رسیم به 2.1 بچه. هر 4 سناریو یک جمعیتی به ما می دهد که جمعیت ما از 91 میلیون کمتر نمی شود و بالای 102 میلیون نمی رویم."

این درحالی است که پیش از این رییس مرکز مطالعات و پژوهش‌های جمعیتی آسیا و اقیانوسیه گفته بود نرخ باروری در ایران 1.6 فرزند شده است.

مطابق همین آمار بود که وزارت بهداشت برنامه های کنترل جمعیتی را لغو کرد و تلاش هایی برای تشویق مردم به بچه دار شدن شروع شده است
 
خانواده ها علاقه ندارند، باید گروه هدف را تغییر داد
عادل آذر همچنین با اشاره به علاقه نداشتن خانواده ها به فرزند بیشتر گفت: مردم حاضر نیستند بچه بیشتری داشته باشند.
او همچنین درباره گروه های هدف برای تشویق به افزایش جمعیت گفت: "ما لازم نیست تمام گروه های سنی را هدفگذاری کنیم برای سیاستگذار یهای جمعیتی. بررسی ها مرکز آمار نشان می دهد که اگر گروه تمرکز را بین سن 20 تا 24 بگذاریم می توانیم دغدغه حضرت آقا را پوشش دهیم. بدون تردید مرکز آمار معتقد است در سیاست های جمعیتی باید تجدید نظر کرد."
این گروه سنی دقیقا همانی است که اکنون دانشجو محسوب می شود و دولت برای تشویق انها، کتاب تنظیم خانواده که درسی اجباری برای همه رشته های دانشگاهی بود را به کتاب شکوه همسرداری تغییر داد.
رییس مرکز آمار ایران خطاب به نماینده ها گفت: "جمعیت را تک بعدی نگاه نکنید، اگر دولت روند رشد جمعیتی را دستکاری  و در رشد و یا کاهش آن  مداخله کند و توجهی به ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... نکند و این بستر را یکپارچه و هماهنگ نبینند چالش های بسیار بدتری نسبت به وضع موجود خواهیم داشت."
او این چالش ها چنین بیان کرد: "دو چالش جدی پیش رو داریم. جمعیت با این روندی که در حال پیش روی است چه با رشد 1.3 چه با رشد 2.1 فرزند بدانید تا الان اگر دغدغه ما برنامه ریزی برای بچه های دهه 60 بود و اشتغال بود بحث سالمندان در 30 و 40 سال آینده بحث جدی است. یعنی یک چالش، بچه ها، جوانان، مدرسه، دانشگاه اشتغال و دیگری چالش تامین اجتماعی سالمندان وحمایت از سالمندان‬. "
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
0
5
گل گفتي ديگر هيچ خانواده ايراني از داشتن بچه زياد استقبال نمي كنه .
سعيد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
0
4
هر بچه اي ميداند علت آن چيست!
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
0
4
باور کنین این حرفا ربطی به سیاست نداره!!! چطوری بچه دار بشن!!!! تو رو خدا واقع بین باشین حقوق کارمندا رو ببینید چه برسه به کارگر و ....!!!!
ناشناس
|
UNITED STATES
|
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
0
4
شما بیایید مشکل کار خانه اموزش تفریحات گرانی و......را حل کنید مردم خودبخود تشویق میشند برای ازدواح وبچه دار شدن در ضمن شما بیبیید نگاه کنید که چرا جوانان نبتوانند ازدواح کنند جوان اگه ازدواج کنه میتواند بچه دار شود
نظرات بینندگان