پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : العربیه: اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در اظهاراتی گفت که مدیریت نوار غزه پس از جنگ «یک مسئله صرفاً فلسطینی» است و گروههای فلسطینی میتوانند درباره آن به اجماع برسند.
هنیه، در مصاحبه با خبرگزاری «آناتولی» افزود: «غزه را بخشی از سرزمین فلسطین میدانیم و [در صورت]تشکیل دولت اجماع ملی برای غزه و کرانه باختری پس از جنگ، این دولت قطعا بر غزه و اداره آن نیز نظارت خواهد کرد.»
وی همچنین گفت: «میتوانیم در مورد مدیریت نوار غزه توافق کنیم و اینها صرفاً مسائل فلسطینی است. جایز نیست و ما حق نداریم به رژیم اشغالگر اسرائیل یا هر شخص دیگری اجازه دهیم در تنظیم اوضاع یا در اداره امور داخلی فلسطین چه در غزه و چه در کرانه باختری دخالت کند.»
هنیه با اشاره به گزینه و پیشنهادهای مطرح شده درباره حضور یک نیروی عربی در غزه پس از جنگ، گفت: «ما از هر نیروی عربی یا اسلامی استقبال میکنیم اگر مأموریتش حمایت از مردم فلسطین و کمک به آنها برای رهایی از اشغالگری اسرائیل باشد. اما حضور یک نیروی عربی، اسلامی یا حتی بینالمللی برای حمایت از اسرائیل در غزه، قطعا مردود است.»
رئیس دفتر سیاسی حماس گفت: «ما خواستار سازماندهی امور داخلی فلسطینیها در دو مرحله هستیم: مرحله رهبری در چارچوب سازمان آزادیبخش فلسطین، طوری که این سازمان به گونهای بازسازی شود که همه جناحهای فلسطینی به ویژه حماس، جهاد و حزب ابتکار ملی فلسطین (المبادره) در آن حضور داشته باشند».
به گفته هنیه مرحله دوم شامل «تشکیل یک دولت اجماع ملی برای کرانه باختری و نوار غزه است که سه وظیفه نظارت بر بازسازی، اتحاد نهادها در کرانه باختری و نوار غزه و آمادهسازی برای برگزاری انتخابات سراسری ریاست جمهوری، قانونگذاری و شورای ملی فلسطین و...» میشود.
روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» پیش از این گزارش داده بود که بنی گانتز، عضو شورای جنگ اسرائیل در تماسی با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا بر ضرورت آغاز گفتگو با ایالات متحده و دیگر کشورهای منطقه درباره موضوع «غزه پس از جنگ» تاکید کرده است.
این وزیر اسرائیلی همچنین خواستار اعمال فشار سیاسی بر حماس برای دستیابی به توافق و آزادی گروگانها شده بود.