پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دولت و مجلس روی بازار خودرو دست گذاشتهاند و با مصوبه اخیر مجلس مبنی بر دریافت مالیات بر عایدی سرمایه، بازار را نگران کرده و به گفته برخی کارشناسان موجب افزایش قیمت خواهد شد. از سوی دیگر دولت نیز با مجوز به تولیدکنندگان برای افزایش قیمت، شرایط پرنوسانی در بازار ایجاد کرده است.
علیرضا محمدزاده، کارشناس خودرو، درباره تأثیر مصوبه مجلس مبنی بر اعمال مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو به «انتخاب» گفت: اولین اتفاقی که با این مصوبه میافتد، افزایش قیمت خودرو و تحت تأثیر قرار از آن مهمتر دلالها فعالتر میشوند و کلاهبرداری بیشتر خواهد شد. خریدار واقعی که برای استفاده دنبال ماشین است با تنگنا بیشتر مواجه میشود و تنها کسی که سود میکند دلال است. دولت از سال گذشته اعلام کرده که با مالیات دنبال جبران کسری بودجه است و روی تنها چیزی که مالیات نبستهاند هواست.
وی در ادامه در رابطه با چالشهای قیمتگذاری پژو پارس در روزهای اخیر بیان کرد: واقعیت قضیه این است که پژوپارس هیچ تکنولوژی روزی ندارد، راحتی ندارد و کم مصرف هم نیست. علت اینکه عدهای سینه چاک این ماشین هستند، به جز بیست درصد که علاقهمند به این ماشین هستند، جمعیت زیادی که برای حاشیه سود زیاد این خودرو و احتمال قطع تولید، دنبال پژو پارس هستند. در تمام خودروهای بازار وقتی خبر توقف تولید منتشر شود، مردم به سمت آن میروند. البته به نظر من همان بیست درصد که مصرفکننده واقعی هستند اهمیت بیشتری دارند. طبیعتا تا زمانیکه شرکت تولیدکننده دولت باشد و نظر دولت در آن تأثیرگذار باشد این اتفاقات رخ میدهد. پژو پارس هیچ حرفی برای گفتن ندارد و سال هاست از رده خارج است.
محمدزاده درباره وضعیت بازار خودرو در نیمه اول 1403 گفت: اولین اتفاقی که در خودرو میافتد و همچنان هم ادامه دار است، دخالت دولت است. تا زمانیکه دولت در بازار خودرو دخالت مستقیم دارد، طبیعتا آیندهی خوشی برای خودرو به وجود نخواهد آمد. در این کشور از دستمال کاغذی تا خودرو، همه درگیر دولت است. وقتی کشور نتوانسته یک رابطهی درست با جهان برقرار کند و بحث دلار و... هم تبدیل به یک چالش شده است، چه توقعی دارند که خودرو سامان پیدا کند. دولت اگر با همین فرمان جلو برود و شعارهای غیرحقیقی بدهد، مطمئن باشید بازار امسال بدتر خواهد شد و قیمتهای فعلی برای 6 ماه دیگر یک آرزو میشود.