پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مهر: یک مطالعه جدید نشان می دهد که تغییر آب و هوا می تواند به گسترش ویروس های معلق در هوا مانند کروناویروس کمک کند.
به نقل از هلث دی نیوز، محققان گزارش می دهند که به نظر می رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.
«آلن هادرل»، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول بریتانیا، گفت: «ما میدانستیم که کروناویروس مانند سایر ویروسها از طریق هوایی که تنفس میکنیم پخش میشود. اما این مطالعه نشاندهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق میافتد، و مهمتر از همه، چه کاری میتوان برای متوقف کردن آن انجام داد، است.»
در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس های موجود در هوا را افزایش دهد.
به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای 400 ppm دی اکسیدکربن است.
بر اساس نتایج منتشر شده، افزایش غلظت CO2 به تنها 800 ppm، بقای ویروس های معلق در هوا را افزایش می دهد.
محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO2 3000 ppm می رسد- مشابه غلظت یک اتاق شلوغ- حدود ۱۰ برابر بیشتر ویروس بعد از ۴۰ دقیقه مسری تر باقی بماند.
هادرل گفت: «ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می دهند. اما CO2 هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوای بیشتری زندگی کنند.»
هادرل گفت: «این نشان میدهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قویتر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور میشد، به ویژه در اتاقهای شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO2 دارد و باعث میشود ویروس خیلی سریعتر غیرفعال شود.»
هادرل افزود: «نتایج همچنین نشان می دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO2 در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس های موجود در هوا کمک کند.»
محققان خاطرنشان کردند که علوم هواشناسی اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO2 در جو تا پایان قرن به بیش از 700 ppm برسد.
هادرل در پایان میگوید: «دادههای مطالعه ما نشان میدهد که افزایش سطح CO2 در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروسهای تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آنها در هوا عفونی میمانند، همزمان باشد.