arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۹۶۶۵
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۵ - ۲۱ مهر ۱۳۹۱

برای اولین بار، بزرگداشت حافظ 20 مهر برگزار نشد

همه ساله شامگاه نوزدهم مهرماه مردم، حافظ‌پژوهان، ادیبان و فرهنگوران در سراسر جهان برگزاری یادروز حافظ را در حافظیه شیراز دنبال می‌کردند اما امسال برای اولین بار، نوزدهم مهرماه تنها به گلباران آرامگاه خواجه اکتفا شد!
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 براساس برنامه‌‌ریزی‌ها هر سال از میان ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی و بنیاد فارس‌شناسی، یکی عهده‌دار برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های یادروز حافظ بود، اگرچه کار برنامه‌ریزی به‌صورت مشترک انجام می‌شد اما متولی اجرا یک‌دستگاه بود تا اشکالی در اجرایی شدن برنامه‌ها به‌وجود نیاید.

امسال برای اولین سال تولی‌گری روز حافظ به میراث فرهنگی سپرده شد تا در شامگاه نوزدهم مهرماه به‌جای برگزاری یادروز حافظ که معمولا با حضور یکی از شخصیت‌های طراز اول کشور و عمدتا شخص رییس‌جمهور یا رییس مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شد، به برپایی برنامه‌ای عمومی اکتفا شود.

به گزارش ایسنا، این همه در حالی بود که امسال سه مدیر به‌جای یک مدیر به تشریح برنامه‌های یاد روز حافظ پرداخته و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده بود برنامه‌ها در قالب هفته بزرگداشت حافظ برنامه‌ریزی شده و اجرا می‌شود.

یکی از برنامه‌های بسیار با اهمیت یادروز حافظ، نشست تخصصی است که طی سال‌های گذشته در قالب یک روز کامل در دو بخش صبح و بعدازظهر و بعضا دو روز برگزار می‌شد، حافظ‌خوانی، شعرخوانی در آرامگاه حافظ و دیگر برنامه‌های عمومی نیز در حاشیه رویدادی که یک تا دو روز به‌طول می‌انجامید به‌گونه‌ای جای داده می‌شد که همه برنامه‌ها به‌خوبی اجرا و پوشش داده شود.

اما امسال، نشست تخصصی علی‌رغم بار کیفی آن به لحاظ حضور حافظ‌پژوهان و ادیبانی توانا، اما کم‌فروغ برگزار شد.

نا هماهنگی‌های موجود به‌لحاظ ایجاد خط ارتباط رسانه‌ای، ضعف در ایجاد بستری برای تهیه و ارسال اخبار یادروز حافظ و مشخص نبودن کمیته‌ای که کار اطلاع‌رسانی را عهده‌دار باشد، همه و همه دست به دست هم داد تا برنامه‌ای عجولانه را در یاد روز شاعری برگزار کنیم که جهان در برابر قامت بلند و سروگونه شعر و توان او در ایجاد ایجاز در غزلسرایی، سر ارادت خم کرده و می‌کند.

به‌نظر بسیاری از صاحبان اندیشه، امسال در مقابل حافظ دینی بر گردن متولیان فرهنگی باقی ماند تا شاید در روزهای آتی و در فرصت باقی‌مانده این دین ادا شود.

اگرچه مسئولان اعلام کرده‌اند که بزرگداشت حافظ را روز 22 مهرماه یا کمی دیرتر برگزار خواهند کرد! حال آنکه در تهران و تبریز و کلن و پاریس و لندن، این یادروز همزمان با بیستم مهرماه و با برنامه‌های کیفی و قابل توجه، برگزار شده است.

حضور کوتاه مدت مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در روزیکه قرار بود مدیر کل میراث یکی از صندلی‌نشینان صحنه‌گردان نشست تخصصی باشد، خود جای سئوال داشت، اما خبرنگاران حتی مسئولان روابط عمومی این دو نهاد متولی فرهنگ و یاد روز حافظ را نیافتند تا چرایی را از آنان سراغ بگیرند.

امسال اما نمایشگاه «حافظ شناسی در اسناد» و «نقشی از حافظ» در مرکز اسناد برگزار شد و برای دومین سال متوالی، سالن آمفی‌تئاتر مرکز اسناد را به پایگاه اصلی در برگزار یاد روز حافظ بدل کرد، حال آنکه تالار فرهنگی هنری، حافظ، شاید برای برپایی چنین رویدادهایی فاخرتر و مناسب‌تر باشد.

به گزارش ایسنا، ارزیابی صاحب‌نظران و روزنامه‌نگارانی که سال‌ها این یادروز را دنبال کرده و می‌کنند، از برنامه‌های امسال، نبوده و گلایه‌ها نشان از نگرانی اهل ادب و اندیشه از فراموش‌شدن این روز دارد، روزی‌که شاید می‌توان آن را یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی و هنری و ادبی سال ایران و حتی جهان ارزیابی کرد.
نظرات بینندگان