arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۰۴۹۳۵
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۱۰ - ۰۹ مرداد ۱۴۰۳

مرگ ۳۹۴ نفر بر اثر غرق شدگی در تابستان ۱۴۰۲

پزشکی قانونی اعلام کرد که در تابستان سال گذشته ۳۹۴ نفر بر اثر غرق شدگی در کشور جان خود را از دست دادند. این رقم در مقایسه با تابستان سال قبل از آن که تعداد تلفات غرق شدگی ۵۵۶ نفر بود، ۲۹.۱ درصد کاهش یافته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: پزشکی قانونی اعلام کرد که در تابستان سال گذشته ۳۹۴ نفر بر اثر غرق شدگی در کشور جان خود را از دست دادند. این رقم در مقایسه با تابستان سال قبل از آن که تعداد تلفات غرق شدگی ۵۵۶ نفر بود، ۲۹.۱ درصد کاهش یافته است.

 فصل تابستان و روزهای گرم سال همواره با افزایش تمایل به شنا و سفر به شهرها و استان های ساحلی کشور همراه است، در سال جاری و با گرمای بی سابقه هوا، انتظار می رود حضور هموطنان در مکان های آبی مانند دریا، رودخانه، استخرها و ... با افزایش نیز همراه باشد و از آنجا که طبق آمارهای موجود در سازمان پزشکی قانونی کشور در فصل تابستان تعداد تلفات غرق شدگی هم افزایش می یابد بنابراین لازم است هموطنان عزیز در این خصوص به هشدارها و نکات ایمنی توجه نمایند تا از هرگونه حادثه احتمالی پیشگیری شود.

در تابستان سال گذشته آمار تلفات غرق شدگی با کاهش قابل توجهی مواجه بود. در این فصل ۳۹۴ نفر بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست دادند که در مقایسه با تابستان سال قبل از آن ۲۹.۱ درصد کمتر شده است.

رشد ۱.۱ درصدی آمار غرق شدگی در بهار امسال

بر اساس آمارهای موجود در سه ماهه نخست سال جاری ۲۸۳ نفر بر اثر غرق شدگی در کشور جان خود را از دست دادند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱.۱ درصد بیشتر شده است.

نکته قابل توجه در آمار تلفات غرق شدگی در بهار امسال آن است که آمار فوتی‌های غرق شدگی در دریا ۴۳.۲ درصد کاهش یافته و به ۲۱ نفر رسیده است ضمن آنکه تمامی این افراد در محل های ایمن سازی نشده جان خود را از دست داده‌اند و در محدوده های مجاز هیچ موردی از غرق شدگی در دریا نداشته‌ایم.

علاوه بر دریا، تعداد تلفات غرق شدگی در استخرهای شنا و کشاورزی نیز کاهش یافته در این مدت ۵۵ نفر در استخرهای کشاورزی و ۲۲ نفر در استخرهای شنا جان خود را از دست داده اند که به ترتیب ۲۲.۵ و ۲۱.۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش نشان می‌دهند.

از سوی دیگر آمار تلفات غرق شدگی رودخانه که همواره در صدر آمار فوتی های غرق شدگی قرار دارد، در سه ماهه نخست امسال نیز بیشترین میزان تلفات را در بر می‌گیرد. در بهار امسال ۹۳ نفر در رودخانه جان باخته‌اند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۷.۴ درصد بیشتر شده است که با توجه به گرمای هوای این ایام و احتمال افزایش شنا در رودخانه‌ها، توجه جدی هموطنان عزیزمان را به هشدارها و نکات ایمنی می‌طلبد.

در بهار سال جاری بیشترین تعداد فوتی های غرق شدگی به ترتیب مربوط به استان های فارس با ۳۳ مورد فوتی، خوزستان با ۳۰ مورد فوتی و اصفهان با ۲۳ مورد فوتی بوده است.

رودخانه و استخر کشاورزی دارای بیشترین تلفات غرق شدگی

در سال ۱۴۰۲ نیز همچون سال‌های پیش از آن، بیشترین آمار تلفات غرق شدگی مربوط به رودخانه‌ها بوده است. در این سال ۲۸۲ نفر در روخانه‌ها جان خود را از دست داده‌اند که در مقایسه با سال قبل از آن ۶.۹ درصد کاهش یافته است.

پس از رودخانه ها، استخرهای کشاورزی دارای بیشترین تعداد تلفات غرق شدگی است. متاسفانه در سال های اخیر با رشد تلفات در استخرهای کشاورزی مواجه هستیم که دلیل عمده آن حفر نابجا و غیرکارشناسی و البته غیرقانونی این استخرهاست.

در سال گذشته ۲۱۴ نفر از هموطنان در استخرهای کشاورزی جان خود را از دست داده‌اند که این آمار در مقایسه با سال قبل از آن ۲۸.۱ درصد بیشتر شده است.

این در حالی است که مطابق آمارهای موجود در سه ماهه نخست امسال نیز رودخانه‌ها و استخرهای کشاورزی در مقایسه با دیگر مکان های آبی همچنان بیشترین میزان تلفات غرق شدگی را به خود اختصاص داده‌اند.

کاهش ۱۲ درصدی تلفات غرق شدگی در سال ۱۴۰۲

در سال گذشته هزار و ۱۴ نفر شامل ۸۴۸ نفر مرد و ۱۶۶ نفر زن بر اثر غرق شدگی در کشور جان خود را از دست دادند، این رقم در مقایسه با سال قبل از آن که تعداد تلفات هزار و ۱۵۲ نفر بود، ۱۲ درصد کاهش یافته است. در این مدت استان‌های خوزستان با ۱۴۴، مازندران با ۱۱۸ و اصفهان با ۷۷ فوتی بیشترین تلفات غرق شدگی را در سال گذشته داشته‌اند.

برابر اعلام سازمان پزشکی قانونی، در سال گذشته بیشترین تعداد تلفات غرق شدگی در مرداد ماه با ۱۵۹ و کمترین آن با ۳۶ فوتی در بهمن ماه ثبت شده، بیشترین رشد آمار تلفات غرق شدگی نیز مربوط به دی ماه با ۶۹ فوتی و ۸۱.۶ درصد رشد آمار نسبت به دی ماه سال قبل از آن است.

همچنین از آنجا که حدود ۲۱.۱ درصد از تلفات غرق شدگی سال ۱۴۰۲ مربوط به استخرهای کشاورزی است و رشد ۲۸.۱ درصدی نیز در مقایسه با سال قبل از آن داشته، رعایت اصول ایمنی و فنی و کارشناسی در این بخش ضروری است تا به این واسطه میزان تلفات در این بخش کاهش یابد.

نظرات بینندگان