arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۵۵۹۵
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۱۸ - ۰۹ آذر ۱۳۹۱

جواد لاریجانی:اگر اتفاقات88 در آمریکا می افتاد، همه متهمان را می بردند گوانتانامو

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، راهبرد جمهوری اسلامی ایران در زمینه حقوق بشر را تعامل فعال به صورت داهیانه، هوشمندانه و عالمانه با دیگر کشورها بیان کرد.


به گزارش ایرنا محمدجواد اردشیر لاریجانی شب گذشته در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما،  در خصوص اتهامات مغرضانه اعمال تفکیک جنسیتی در ایران به عنوان نمونه ای از مصادیق نقض حقوق بشر توضیح داد: اصولاً خشونت وسیع علیه زنان از جمله خصایص شاخص غرب بوده از جمله کتک زدن زنان بسیار در غرب رایج است، اما همین جوامع غربی از کشوری که اساس آن بر مبنای تعالیم دین مبین اسلام نهاده شده است، در خصوص تضییع حقوق زنان انتقاد می کنند.


وی در خصوص متهم کردن جمهوری اسلامی ایران به برخورد خشن و سلیقه ای با برخی مشاغل ازجمله وکلا و به ویژه بانوان توضیح داد: سوء استفاده از عنوان مشاغل و جنسیت افراد در واقع سوء استفاده عاطفی است. به عنوان مثال آنان در مورد معلمی که بر اساس جرم انجام شده و احکام قوانین کشوری محکوم به اعدام شده است، سوء استفاده عاطفی می کنند در حالی که بر اساس قوانین تمام کشورها، شغل مجرمان هیچ ربطی به احکام صادره برای آنان ندارد و تفاوتی نمی کند که شخص مجرم، کارگر باشد یا یک روحانی و یا وکیل.

به گفته وی، سوء استفاده از شغل وکالت نیز برای کاری غیر از وکالت به مراتب قبح بیشتری به همراه دارد که درخصوص برخی افرادی که هم اکنون مجازات جرایم خود را متحمل می شوند؛ اینگونه بوده است.

لاریجانی در این مورد به وکیل یکی از زنانی اشاره کرد که چندی پیش به دلیل مشارکت در قتل همسر و دیگر جرایم اخلاقی اعدام شده بود، اما وکیل وی که کمترین اطلاعی از پرونده وی نداشت، بدون آگاهی از واقعیت های این پرونده و تنها بر اساس خواست غربی ها در آن کشورها به ایراد سخنرانی و بیان ادعاهای بی اساس و واهی و وارونه نمایی واقعیات پرداخته و هم اکنون نیز متواری است.

وی در خصوص فعالیت صوفیان در کشور نیز گفت: مکتب تشیع همواره جایگاه ویژه ای برای عرفان واقعی قائل بوده؛ ضمن آنکه اساساً جمهوری اسلامی ایران هیچ خانقاهی را نبسته مگر آنکه در آن مکان فعالیت های مغایر با امنیت و منافع ملی کشور صورت گرفته باشد که این امر با ماهیت و طرز نگرش صوفیان کاملاً دو مقوله مجزاست.

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در بخش دیگری از این گفت وگوی تلویزیونی، با اشاره به اینکه یکی از موارد مذکور در گزارش نماینده دبیرکل سازمان ملل، دفاع از خیانت های دشمنان ازجمله فتنه سال 88 بوده است، اظهار داشت: اینها از کسانی دفاع می کنند که برای آنها ایجاد آشوب های خیابانی و آتش زدن، کشتن ده ها نفر و تماس با سرویس های جاسوسی و برقراری ارتباط با غربی ها و دیگران خیلی راحت است.

به گفته وی، درواقع همواره این انتقاد از سوی افراد منصف به قوه قضاییه وارد بود که چرا در صدور احکام این افراد اینقدر تأخیر و مسامحه صورت گرفت. اگر اتفاقات 88 در آمریکا می افتاد، همه متهمان آن سر از زندان گوانتانامو در می آوردند.

لاریجانی با تأیید عملکرد قوه قضاییه و اینکه این قوه صرفاً بر اساس قانون با متهمان اتفاقات 88 برخورد کرده است، خاطرنشان ساخت: ستاد حقوق بشر قوه قضاییه تمام مساعی خود را همواره بکار می گیرد تا حقوق همه متهمان و محکومان و حتی محکومان به اعدام با اساس موازین اسلامی تطابق داشته باشد.

نظرات بینندگان