کد خبر: ۸۷۸۴۶۹
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۴ - ۱۳ مرداد ۱۴۰۴

شش روش برای مصرف چغندر به‌طور مؤثر

چغندر خام، حداکثر مقدار ویتامین C، فولات و آنتی‌اکسیدان‌ها (بتالائین‌ها) را حفظ می‌کند. مناسب برای تهیه سالاد یا آب‌میوه. چغندر پخته یا بخارپز، راحت‌تر هضم می‌شود و طعم خاکی آن ملایم‌تر است. پختن زیاد ممکن است سطح ویتامین C را کاهش دهد، اما مواد معدنی و نیترات‌های مفید آن حفظ می‌شوند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 
چغندر خام، حداکثر مقدار ویتامین C، فولات و آنتی‌اکسیدان‌ها (بتالائین‌ها) را حفظ می‌کند. مناسب برای تهیه سالاد یا آب‌میوه. چغندر پخته یا بخارپز، راحت‌تر هضم می‌شود و طعم خاکی آن ملایم‌تر است. پختن زیاد ممکن است سطح ویتامین C را کاهش دهد، اما مواد معدنی و نیترات‌های مفید آن حفظ می‌شوند.
 
به گزارش انتخاب و به نقل از انلی مای هلث؛ بخارپز کردن به‌جای جوشاندن، بهتر می‌تواند مواد مغذی را حفظ کند.
 
شش روش برای مصرف چغندر به‌طور مؤثر:
1. سالاد چغندر خام
برای حفظ آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین C؛ با لیمو و مغزیجات ترکیب شود.
2. آب‌چغندر یا اسموتی
مناسب برای افزایش استقامت بدنی و کاهش فشار خون.
3. چغندر بخارپز با چاشنی چات ماسالا
برای گوارش بهتر و طعمی خوشمزه.
4. رایتای چغندر
ترکیبی از ماست، چغندر پخته، و ادویه؛ مفید برای سیستم ایمنی و هضم غذا.
5. کتلت یا تیکی چغندر
مناسب برای کودکان؛ همراه با سیب‌زمینی و ادویه‌ها.
6. سوپ یا کاری چغندر
گرم، خوش‌طعم، و مناسب برای وعده‌های اصلی.
 
نکات کاربردی:
• قبل از پخت پوست نگیرید تا مواد مغذی بیشتر حفظ شود.
• چغندر را با منابع ویتامین C (مثل لیمو یا آمله) مصرف کنید تا جذب آهن بیشتر شود.
• مدت پخت را کوتاه نگه دارید (۱۵–۲۰ دقیقه).
• برگ چغندر را دور نیندازید؛ سرشار از کلسیم و ویتامین K است.
 
جمع‌بندی:
 
چه خام و چه پخته، چغندر باید بخشی از رژیم غذایی روزانه باشد. خام برای حفظ مواد مغذی و پخته برای راحتی در هضم مناسب است. بهترین راه، تنوع در روش مصرف آن است؛ مثل سالاد یک روز، سوپ روز دیگر و یک لیوان آب‌چغندر در میان وعده‌ها. چغندر، یک ابرغذاست که نباید از آن غافل شد.
نظرات بینندگان