پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سرنخ نوشت:
وقتی صحبت از گدا میشود اولین تصویری که از این افراد در ذهن همه نقش میبندند فردی ناتوان و رنجور است که در طلب کمک گوشه خیابان افتاده یا دنبال یک نفر راه میافتد و مدام از او طلب پول میکند. این یک راه قدیمی برای گدایی کردن است اما امروزه گداهای مدرن روشهای جدید را برای درآمدزایی ابداع کردهاند. بهنظر میرسد که روشهای قدیمی تکدگری در اسپانیا دیگر رونق ندارد برای همین گدایان این کشور دست به ابتکار جدیدی زدهاند که به هیچ یک از اصول قدیمی تکدیگری پایبند نیست.
سبک گدایی در کشورهای مختلف متفاوت است
این روش بیشتر با دنیای مدرن امروزی سازگار است. اگر در خیابانهای اصلی، میدان و معابر عمومی اسپانیا قدم بزنید افرادی را میبینید که شکل ظاهری آنها اصلاً عادی به نظر نمیرسد. زن و شوهری کاملاً خود را به رنگ طلایی درآوردهاند و در گوشهای ایستادهاند. مرد دیگری در حالی که لباس عجیب و غریبی به تن دارد روی جعبهای ایستاده و ساعتها یک پایش را بالا گرفته و بیحرکت ایستاده است. چنین روشی در اسپانیا به گدایی هنرمندانه مشهور است. در این روش، به ظاهر ساده بهنظر میرسد اما از آنجا که استفاده از این روش در اسپانیا رایج است گداهای این کشور میبایست خود را به هنرمندانهترین شکل ممکن دربیاورند تا چشمگیرتر از رقیبان خود باشند. زیرا فقط در این صورت است که عابر پیاده توجهش به انها جلب میشود و حاضر است سکهای در کاسه یا جعبهای که متکدی در کنارش گذاشته بیندازد.
مهربانیمتر
مطمئناً تا به حال نام «مهربانیمتر» به گوشتان نخورده است. مهربانیمتر نام وسیلهای شبیه «پارکومتر» است که در خیابانهای شهر اوتاوای کانادا و برخی دیگر از شهرهای آمریکا کار گذاشته شدهاند. به عقیده مسئولان این شهرها بهجای اینکه مردم شهر، پولهای خود را به متکدیان بدهند بهتر است آن را در این مهربانیمترها بیندازند. مسئولیت مهربانیمترها برعهده آژانسهای سرویس اجتماعی است که با جمعآوری پولها به مردم فقیر کمک میشود.
اگرچه استفاده از این دستگاهها به نظر بسیاری روش خوبی برای کمک به شمار میرود اما در مقابل متکدیان نسبت به این روشها اعتراض دارند. آنها معتقدند که با استفاده از مهربانیمتر آمار جرم را بالا میبرد. زیرا در بسیاری از موارد چون به گداهای شهر پول کمتری پرداخت میشود از این رو متکدیان سعی میکنند تا با دزدی مخارج روزانه را تأمین کنند.
نوشتن پیام خندهدار
یکی دیگر از روشهای تکدیگری ارسال پیامهای گوناگون برای عابران پیاده است. البته در این روش که در ژاپن زیاد دیده میشود. ارسال پیام از طریق تلفنهای همراه صورت نمیگیرد بلکه متکدیان سعی میکنند جملههای جالب و خواندنی را روی تکههای مقوا بنویسند تا توجه عابران به آنها جلب شود. جملههایی که آنها استفاده میکنند معمولاً خندهدار هستند مثلاً اینکه «پدرم را نینجاها کشتهاند، برای کاراته یاد گرفتن به پول نیاز دارم»، «من مسافر زمان هستم» و دیگر جملههای خندهدار که هر کدام بهتر باشد پول بیشتری نصیب متکدی میکند.