arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۹۳۴۶۰
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۰۸ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۱
معاون فنی اداره کل استاندارد استان:

آردهای وارداتی به استان مرکزی آلودگی میکروبی دارند

با توجه به اینکه آرد تولیدی در استان از کیفیت بالایی برخوردار است و آرد وارد شده از واحدهای خارج از استان آلودگی میکروبی دارد، باید این سوال مطرح کرد که چرا وقتی آرد خوب و با کیفیت برای تامین تمام نیازهای نانوایان استان وجود دارد از آردهای دیگر استان‌ها استفاده می‌شود؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون فنی اداره کل استاندارد استان مرکزی از عدم وجود آلودگی میکروبی در آردهای تولیدی استان و آلودگی میکروبی بالا در آردهای وارد شده از سایر استان‌ها خبر داد.

محمد جعفری در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: اداره استاندارد بنا بر وظیفه‌ای که بر عهده دارد، نظارت بر کیفیت آردهای مورد استفاده در استان را انجام می‌دهد.

وی افزود: در استان مرکزی هفت کارخانه تولید آرد وجود دارد که در حال حاضر چهار کارخانه درحال فعالیت است که این کارخانجات فعال، توان تولید آرد مصرفی استان مرکزی در هرنوع کیفیت تعریف شده را دارند.

معاون فنی اداره کل استاندارد استان مرکزی با اشاره به میزان سبوس موجود در آردهای استان گفت: آرد مورد نیاز نانوایی‌ها به نسبت نوع نان پخته شده میزان مشخصی از سبوس را دارد که برخی نانوایان به دلیل آنکه آرد از رنگ بهتری برخوردار باشد، از آردهای سفید برای پخت نان استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به استقبال عموم از نان‌های تهیه شده از آردهای سفید افزود: آرد سفیدی که موجب نان خوش رنگ‌تری می‌شود، مورد توجه خریداران قرار گرفته است، در صورتی که این نان دارای سبوس کمتر و ارزش غذایی پائین‌تری دارد.

جعفری با اشاره به ارزش غذایی سبوس گندم گفت: بنا بر گفته پزشکان تغذیه، سبوس گندم از بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری‌های گوارشی و بیماری‌های استخوانی پیشگیری می‌کند و به هضم غذا کمک می‌کند که این نشان‌دهنده ارزش غذایی بالای سبوس گندم است که برای مصرف آن توصیه‌های زیادی شده است.

وی با بیان این مطلب که برخی نانوایان از آردهای سفید شیرینی پذیری استفاده می‌کنند، اظهار کرد: آردی که بالای 23 درصد سبوس گیری در آن صورت گرفته باشد آردی است که برای شیرینی پزی استفاده می‌شود، ولی همین آرد در برخی نانوایان برای پخت نان مورد استفاده قرار می‌گیرد که به دلایل آن اشاره شد.

معاون فنی اداره کل استاندارد استان مرکزی در خصوص مشکلات مطرح شده درباره کیفیت آرد در استان گفت: از آذرماه امسال کمیته ویژه‌ای برای رسیدگی به وضعیت آرد و نان در استان تشکیل شد و در آن اداره استاندارد، اداره غله، سازمان صنعت معدن و تجارت، اداره بازرگانی و علوم پزشکی حضور دارند تا وضعیت آرد و نان مورد بررسی قرار گیرد.

وی افزود: در زمینه آرد و نان مراجعاتی به نانوایی‌ها صورت گرفت و نمونه گیری انجام شد که نتایج این نمونه برداری‌ها نشان می‌دهد که آردهای تولیدی در استان تا این لحظه هیچ گونه آلودگی میکروبی ندارد هرچند در برخی موارد مانند خاکستر موجود در آرد مواردی بوده که این موارد هیچ کدام منشاء آلودگی نداشته است.

جعفری با تایید آلودگی آردهای وارد شده به استان مدعی شد: آردهای وارد شده از دیگر استان‌ها دوبار مورد آزمایش قرار گرفت که هربار مشخص شد آردهای وارد شده از استان قم از آلودگی میکروبی بالایی برخوردار است و این آردها آردهایی با درصد سبوس گیری بالا است.

وی درخصوص دیگر مشکل مطرح شده در خصوص آرد اظهار کرد: مشکل دیگری که مطرح است در خصوص رطوبت موجود در آردها است که این مسئله درمورد آردهای تولیدی استان صحت ندارد بلکه این رطوبت زمانی ایجاد می‌شود که آرد را نانوا دریافت کرده و در مکانی که مناسب نگهداری کیسه‌های آرد نیست قرار می‌دهد و مدتی طول می‌کشد تا این آرد مصرف شود که این مسئله به همراه سردی دمای هوا موجب افزایش رطوبت در آرد می‌شود.

معاون فنی اداره کل استاندارد استان مرکزی با تاکید بر نظارت‌های اداره استاندارد بر تمام چرخه تولید آرد گفت: اداره استاندارد و ناظران این اداره بصورت مرتب از تمام مراحل تولید آرد در کارخانجات استان بصورت سرزده اقدام به نمونه گیری و آزمایش در خصوص آردهای تولیدی می‌کنند.

وی درباره آردهای آلوده استان قم گفت: بطور قطع موارد آلودگی به اداره استاندارد استان مربوطه اطلاع داده می‌شود تا هم با آن واحد برخورد شود و هم نسبت به بازرسی بیشتر از این واحدها اقدام شود.

جعفری با اشاره به اهمیت کیفیت نگهداری آرد اظهار کرد: نکته مهمی که باید به آن توجه شود شرایط نگهداری آرد است که بر اساس شیوه استاندارد، محل نگهداری آرد از محل پخت نان بایستی فاصله داشته باشد که این مسئله در نانوایی‌ها رعایت نمی‌شود.

وی افزود: نکته دیگر طرز تهیه خمیر نان است که در کیفیت نان تاثیر بسیاری دارد و این درحالی است که برای تهیه خمیر بایستی از خمیرمایه استفاده شود که اکثر نانوایی‌ها از خمیر ترش استفاده می‌کنند و این مسئله بر روی کیفیت خمیر و نان تاثیر بسیاری دارد.

معاون فنی اداره کل استاندارد استان مرکزی گفت: با توجه به اینکه آرد تولیدی در استان از کیفیت بالایی برخوردار است و آرد وارد شده از واحدهای خارج از استان آلودگی میکروبی دارد، باید این سوال مطرح کرد که چرا وقتی آرد خوب و با کیفیت برای تامین تمام نیازهای نانوایان استان وجود دارد از آردهای دیگر استان‌ها استفاده می‌شود؟
نظرات بینندگان