پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یک روانپزشک با بیان این که دیر صحبت کردن کودکان میتواند دلایل متفاوتی داشته باشد، گفت: حرف زدن یک پروسه است که در جریان آن پیام آن از بالای مغز صادر میشود، ساقه مغز دستور را دریافت کرده و حرکات دیگری در حلق و سایر اندامهای مرتبط ایجاد میشود و فرد میتواند صحبت کند. درصورتی که هر یک از این مراحل مشکل داشته باشند، در تکلم فرد اختلال ایجاد میشود.
دکتر عارفه مبشر اظهار کرد: هر کودک تا سن یک سالگی باید بتواند یک یا دو کلمه را ادا کند. در سن دو سالگی باید توانایی ساخت جملههای دو کلمهای را داشته باشد و در سنین 3 و 4 سالگی نیز باید بتواند جملههای چند کلمهای بسازد.
وی افزود: برخی عقبماندگیهای ذهنی، اختلال شنوایی و کری مادرزادی میتواند موجب اختلال در تکلم شود. مبشر تصریح کرد: گاهی کودک هیچ یک از این مشکلات را ندارد و دچار «اختلال زبان بیانی» است. در این اختلال، کودک با اینکه درک درستی دارد ولی توانایی تکلم ندارد. این روانپزشک گفت: شکاف کام نیز میتواند تکلم را مختل کند. همچنین دستهای دیگر از کودکان دچار بیماری اوتیسم هستند که این بیماری موجب اختلال در تکلم آنها میشود.
وی افزود: 50 تا 80 درصد اختلالات تکلم پیش از رفتن به مدرسه بهبود مییابد ولی خانوادهها باید درصورت مشاهده اختلال در تکلم کودک خود به پزشک مراجعه کنند تا دلیل آن مشخص شود. مبشر ادامه داد: درمان این اختلالات زمان خاصی دارد و افزایش سن درمان را مشکل میکند. متاسفانه بسیاری از خانوادهها در دوران ابتدایی کودک برای درمان مراجعه میکنند که دیر است.