پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : جفری گلدبرگ در اتلانتیک نوشت: رئیس جمهور اوباما معتقد است که اگر ایران از خط قرمز در برنامه هسته ای عبور کند، سعودی ها، ترک ها و شاید دیگران هم فورا به دنبال اقدامی مشابه باشند. بنیامین نانیاهو و بسیاری دیگر از مقامات اروپایی و عرب هم چنین عقیده ای دارند
به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ مقامات عربستان مختلفی از قصد کشورشان در این زمینه خبر داده اند اما کالین کاهل مقام سابق پنتاگون که به شدت برنامه هسته ای ایران را بررسی کرد است معقتد است که عقل و خرد جمعی در این زمینه اشتباه فکرمی کنند.البته من هم موافق با انچه عقل جمعی می گویند هستم. در واقع این عاقلانه است که بگوییم بمب هسته ای ایران می تواند باعث ایجاد مسابقه تسلیحات هسته ای در بی ثبات ترین منطقه جهان شود. اما کاهل انسان جدی است و گزارش جدیش ارزش خواندن دارد که خلاصه ای از آن در پی می اید:
سعودی ها به شدت تحریک می شوند تا نوع بازدارنده هسته ای برای مقابله با بمب ایران بدست اورند. با این حال، بازدارنده های متفاوت در این خصوص وجود دارد که می توان به دورنمای وضعیت امنیتی عربستان و از بین رفتن رابطه ی استراتژِی با امریکا، ضربه به وجهه بین المللی این کشور و تحت تحریم قرار گرفتن عربستان اشاره کرد.
با این همه، عربستان سعودی هچ قابلیت تکنولوژییکی و بروکراتیکی ندارند که بتواند دست به چنین اقدامی در اینده بزند.
عربستان سعودی احتمالا به هسته ای شدن ایران با ادامه ی تقویت دفاع متعارف و ورود به اسراتژی های دراز مدت در جهت بهبود توانایی هسته ای غیر نظامی اش مقابله می کند
اینکه عربستان به طرز غیرقانونی از پاکستان سلاح هسته ای بگیرد، از احتمال بسیار کمی برخوردار است
با وجود شایعات مدواوم در خصوص وجود یک توافق هسته ای مخفی میان پاکستان و عربستان، بازدارنده هایی وجود دارد که باعث می شود ریاض به دنبال چنینی کاری نباشد.