پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا: سردار تقی مهری با اشاره به انفجار چندی پیش مواد محترقه که سبب مرگ چهار تن در شرق پایتخت شد، اظهار کرد: علت چنین اتفاقاتی را باید در سودجویی افرادی یافت که برای کسب منافعی از طریق فروش مواد محترقه، اقدام به انبار کردن این مواد در واحد مسکونی کرده بودند.
** 60 درصد آسیبدیدگان چهارشنبهسوری، نوجوانان هستند
مهری با اشاره به آمارهای به دست آمده از حوادث چهارشنبه آخر سال طی سالیان گذشته، افزود: بر اساس این آمارها، 60 درصد از افرادی که در این ایام دچار حادثه شده بودند را نوجوانان تشکیل میدهند.
رییس پلیس پیشگیری ناجا با تاکید بر نقش والدین در کنترل و پیشگیری از حوادث چهارشنبه آخر سال، تصریح کرد: خانوادهها باید فرزندان خود را مدیریت کنند و به آنان اجازه ندهند که چنین موادی را بسازند. همچنین آنان باید لوازم شخصی فرزندان خود را در زمانهای مناسب چک کرده و آنان را نسبت به خطرات مواد محترقه آگاه سازند.
وی با بیان اینکه در سنتهای پیشین ایرانیان، آتش زدن و انفجار مواد محترقه به هیچ وجه وجود نداشته، ادامه داد: پلیس مخالف شادی و سرور نیست، اما قطعا با افرادی که با اقدامات خود در چهارشنبه پایان سال، سلامت دیگران را به خطر انداخته و برای دیگران شهروندان ایجاد مزاحمت میکنند، برخورد خواهد شد.
**توصیه پلیس برای خریدهای شب عید
به گزارش ایسنا، مهری با اشاره به افزایش خرید در ایام اسفند ماه و شب عید، اظهار کرد: ناجا و به تبع آن پلیس پیشگیری تدابیر خاصی را برای ایجاد امنیت مردم و کسبه در مراکز تجاری و معابر پرتردد پیشبینی کرده است.
رییس پلیس پیشگیری ناجا با بیان اینکه اقدامات کلانتریها، یگانهای امداد و سایر زیرمجموعههای پلیس پیشگیری در ماه اسفند پررنگتر خواهد بود، به شهروندان توصیه کرد: خریدهای خود را به شکل هدفمند انجام دهند و از مراجعه چند باره به یک مرکز خرید تا حد ممکن خودداری کنند، چرا که تردد چند باره این افراد، سبب افزایش ترافیک در معابر و نیز شلوغی مراکز تجاری میشود.
وی با اشاره به ضرورت تعریف مقصدی مشخص برای انجام خریدهای شب عید، اضافه کرد: همچنین نامشخص بودن مقصد برای انجام خرید، سبب میشود که افراد بیشتر در معرض آسیبهایی نظیر سرقت و ... قرار بگیرند.
مهری از افرادی که قصد انجام خرید از مراکز تجاری را دارند، خواست که تنها به خرید نروند و حتما حداقل یک نفر را با خود همراه کنند و تا حد ممکن نیز از جابجایی و حمل پول نقل در چنین مراکزی خودداری کنند.
رییس پلیس پیشگیری ناجا با اشاره به خریدهایی که از طریق کارتهای بانکی و عضو شبکه شتاب انجام میشود، گفت: افرادی که قصد دریافت وجه از عابر بانک را دارند، باید توجه کنند که کسی رمز آنان را نبیند و همچنین در صورت خرید از مغازههایی که مجهز به سیستم کارتخوان هستند نیز باید خودشان رمز کارت را وارد کنند و از اعلام آن به کسبه و فروشندگان خودداری کنند.
**توصیههای پلیس برای خانه تکانی شب عید؛ مراقب نظافتچیها باشید
به گزارش ایسنا، وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سنت "خانه تکانی" که در ایام پیش از عید در میان خانوادههای ایرانی رواج دارد نیز اظهار کرد: شهروندانی که اقدام به شستن فرش در منازل خود میکنند، نباید آن را در دیوار خارجی منزل پهن کنند، چرا که امکان سرقت آن وجود دارد.
مهری همچنین با اشاره به ورود نظافتچیها، متکدیان و مامورانی تحت پوشش عوامل آب، برق، گاز و ... اظهار کرد: آگاهیهایی که در روزنامههای کثیرالانتشار و معتبر نیز در خصوص ارائه خدمات نظافت منزل و ... ارائه میشود، حتما قابل اعتماد نیست و بهتر است شهروندانی که قصد دارند برای انجام نظافت منزل خود، از نیروهای خدماتی استفاده کنند، این نیروها را از شرکتهای معتبری که دارای سابقه روشن در این زمینه هستند، طلب کنند و تنها به صرف درج یک آگهی در روزنامهها توجه نکنند.
به گفته رییس پلیس پیشگیری ناجا، یکی از فواید درخواست نیروی خدمات از شرکتهای معتبر این است که در صورت بروز حادثه، امکان پیگیری برای پلیس وجود دارد در غیر این صورت امکان یافتن سارق، سخت میشود.
وی افزود: شهروندان همچنین باید مراقب افرادی که تحت عنوان متکدی و مامور دستگاههای دولتی و خدماتی نظیر پست، آب، برق، گاز و ... که قصد ورود به منازل را دارند، باشند و حتما پیش از باز کردن در خانه، از هویت آنان مطمئن شوند؛ چرا که ممکن است این افراد قصد انجام سرقت را داشته باشند.
مهری همچنین از شهروندان خواست در صورتی که قصد سفر و یا ترک خانه را دارند، حتما از قفل بودن در منزل مطمئن شوند.
رییس پلیس پیشگیری ناجا همچنین با اشاره به خانههای استیجاری نیز گفت: افرادی که اقدام به اجاره خانهای کردهاند، باید حتما نسبت به تعویض کلید در ورودی اقدام کنند، چرا که ممکن است مستاجر قبلی اقدام به سوء استفاده از کلید قبلی کند.
** پلیس پیشگیری مجموعهای از همه ماموریتهای ناجا است
به گزارش ایسنا، مهری که در یک برنامه تلویزیونی سخن میگفت، در ادامه سخنانش با بیان اینکه وظیفه پلیس، برقراری نظم، امنیت و ایجاد آرامش در جامعه است، اظهار کرد: پلیس پیشگیری با هدف هدایت، برنامهریزی و نظارت بر امور تشکیل شده و یگان امداد، کلانتریها، پلیس راهآهن، پلیس فرودگاه و نیز ایجاد یگان حفاظت در سازمانهای دولتی نظیر زندانها، انرژی هستهای، محیط زیست، جنگلها و مراتع و ... از جمله وظایف آن است.
مهری، پلیس پیشگیری را مجموعهای از تمام ماموریتهای ناجا برشمرد و گفت: این پلیس بیشترین گستردگی را در میان نیروهای تخصصی دارد.