arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۳۷۲۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۴۴ : ۰۲ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۰

حسني مبارک از صعود تا سقوط

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حسني مبارک ديکتاتور 83 ساله مصر که 30 سال بر مردم مصر حکومت کرد و مناسباتي گرم با آمريکا و اسرائيل داشت، در دادگاه مصر محاکمه مي شود.

محاکمه مبارک در جهان عرب در نوع خود بي سابقه است زيرا مردم مصر حاکم 30 ساله خود را که با آمريکا و رژيم صهيونيستي مناسباتي گرم داشت، به دست خود محاکمه مي کنند.محمد حسني سيد مبارک در سال 1928 در «کفر المصيلح» در استان «مونوفيا»ي مصر به دنيا آمد. وي پس از پايان تحصيلات متوسطه به دانشکده نظامي رفت و در سال 1949 با درجه ستوان دوم فارغ التحصيل شد.مبارک در سال 1950 به دانشکده نيروي هوايي رفت و تحصيلات تکميلي خود را در آکادمي نظامي شوروي سابق گذراند. وي پس از پيشرفت در نيروي هوايي مصر تا مقام معاون رئيس جمهور بالا رفت و پس از ترور انور سادات در ششم اکتبر 1981 به رياست جمهوري رسيد. مبارک در 11 فوريه سال 2011 و در پي اعتراضهاي مردم از رياست جمهوري کناره گيري و نيروهاي مسلح را مأمور اداره کشور کرد.

روابط آمريکا و مصر
از نگاه کارشناسان در بررسي روابط مصر و آمريکا يکي از بزرگترين خطاهاي استراتژيک مصر اين است که اين رابطه را بعنوان رابطه اي دوجانبه ارزيابي کنيم، زيرا واقعيت اين است که اين رابطه ضلع سومي دارد که بسيار تعيين کننده است و اين ضلع اسراييل است. ضلع سوم رابطه مصر و آمريکا از نگاه مردم مصر بسيار نامطلوب است و اين باور ناشي از مسائل مختلفي است که يکي از آنها در موقعيت ضعف قرار گرفتن مصر در اين سه ضلعي است و نشانه اين ضعف از دست دادن جايگاه مصر در تحولات منطقه اي و جهاني و حتي انزواي مصر بود که در سالهاي اخير بخوبي آشکار شده است.از نگاه کارشناسان، مصر در سالهاي اخير بويژه در دوران مبارک، پس از اسراييل دومين همپيمان بزرگ کاخ سفيد در منطقه بوده است.

روابط مصر و رژيم صهيونيستي
سادات که مدال افتخارات پيروزي جنگ اکتبر 1973 را بر سينه داشت در مجلس خلق مصر در نهم نوامبر 1977 اعلام کرد: بخاطر صلح حاضر است به اسرائيل برود و رفت و اين سرآغاز مناسبات مصر با رژيم صهيونيستي بشمار مي آيد. پس از آن و بويژه در دوران رياست جمهوري حسني مبارک مصر هميشه بعنوان مزدور رژيم صهيونيستي و آمريکا در منطقه عمل کرده و بيش از آنکه درصدد تأمين منافع ملت مصر و سپس ملت مظلوم فلسطيني در منطقه باشد، سگ نگهبان و پاسبان منافع رژيم صهيونيستي و آمريکا بوده و پيش از هر تصميمي تلاش نموده سياستهاي خود را با اين دو هماهنگ نمايد.

جنايات مبارک در غزه
از جمله جنايات مرتکب شده توسط حسني مبارک در حق فلسطيني ها را بايد در بسته نگه داشتن گذرگاه رفح يعني تنها راه ارتباطي مردم غزه با دنياي خارج ملاحظه کرد و با وجود انتقادات فراواني که به مبارک و دولتش مي شد، وي بر تداوم سياستهاي اين کشور در بسته نگه داشتن گذرگاه رفح تأکيد داشت.

در جنگ 22 روزه نيز که با جنايت صهيونيستها در حمله به غزه آغاز شد، دولت مصر علاوه بر سکوت در برابر کشتار زنان و کودکان فلسطيني و مخالفت با درخواستهاي مکرر کشور ها و نهادهاي مردمي آزاديخواه براي ارسال کمکهاي انساندوستانه به مردم غزه، عملاً با جنايت صهيونيست ها در فاجعه غزه همراه شد.

از ديگر سياستهاي مبارک عليه مردم نوارغزه را بايد احداث ديوار فولادي برسر مرزهاي اين کشور با نوارغزه نام برد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
UNITED STATES
|
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۳
0
0
مرگ بر تمام ديكتاتور هاي جهان
نظرات بینندگان