arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۴۵۴۶
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۶ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۲

مخالفت‌ها با «میلی منفرد» مبنایی عقلی و منطقی ندارد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یک استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری به دلیل کارکرد تخصصی، علمی و زیربنایی یکی از مهم‌ترین وزارتخانه‌های کشور است گفت: ضروری است به دلیل وجود حساسیت‌ها نسبت به این وزارتخانه فردی در راس آن قرار گیرد که از توان، تخصص و تجربه کافی برخوردار باشد که این ویژگی‌ها در وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فن آوری یعنی جناب آقای «میلی منفرد»، به خوبی قابل مشاهده است.

نجفقلی حبیبی، رییس پیشین دانشگاه علامه طباطبایی ضمن بیان این مطلب در گفتگو با فرارو با تاکید بر اینکه ویژگی برجسته دیگر «میلی منفرد» اعتدال او است گفت: آنچه در سابقه و کارنامه وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فن آوری، به جا مانده است مشی و منش اعتدالی است که این با کابینه اعتدالی جناب آقای روحانی کاملا همخوانی دارد.

وی افزود: اما از همه این ویژگی‌ها مهم‌تر، تجربه بالای جناب آقای میلی منفرد در حوزه وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری است. ایشان سال‌ها در رده‌های بالای این وزارتخانه فعال بوده‌اند و در تدوین و تصویب آیین نامه، اساسنامه و ساختار سازمانی وزارتخانه نقش داشته‌اند و بر همین اساس از صدر تا ذیل این وزارتخانه و همچنین مدیران جزء تا کل و همچنین افرادی که توان در اختیار گرفتن مسوولیت دارند را به خوبی می‌شناسند.

این استاد دانشگاه با اشاره به فرصت حدود یک ماهه در بازگشایی دانشگاه‌ها گفت: دانشگاه‌های کشور به طور پراکنده از نیمه‌های شهریور و به طور رسمی از مهر ماه فعالیت‌های خود را آغاز می‌کنند و از این رو با توجه به فرصت اندکی که تا زمان بازگشایی دانشگاه‌ها باقی مانده است ضروری است مدیری همچون «میلی منفرد» بر راس وزارت علوم قرار گیرد که با تکیه بر تجربه کافی و وافی بتواند هر چه سریع‌تر به دانشگاه سر و سامان دهد و این وزاتخانه و دانشگاه‌ها را از بلاتکلیفی خارج کند.
 
حبیبی افزود: همچنین جناب آقای میلی منفر دارای ذهنی خلاق و پویا است که نمونه‌ای از آن در تاسیس پارک‌های علم و فناوری عینیت یافت، ایشان از جمله تلاشگران برای تاسیس این پارک‌ها به عنوان نهادی اجتماعی و جایگاهی برای توسعه نوآوری‌های دانش محور از طریق مساعدت در تشکیل و تقویت بنگاههای اقتصادی و به نوعی تکمیل کننده زنجیره ساختاری صنعت و دانشگاه بوده‌اند.

رییس پیشین دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به بخشی از انتقادات نمانیدگان مجلس نسبت به معرفی «میلی منفرد» به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فن آوری مبنی بر اینکه حضور وی در این وزاتخانه منجر به کاهش سرعت روند تولید علم در کشور می‌شود گفت: حضور فردی همچون «میلی منفرد» در راس وزارت علوم می‌تواند منجر به بازگشت عقلانیت و اعتدال از دست رفته به این وزراتخانه شود و همین امر اولا زمینه توقف خروج مغز‌ها را فراهم می‌کند و ثانیه منجر به بازگشت نخبگانی را که با چوب بی‌تدبیری در سال‌های گذشته رانده شده بودند می‌شود در نتیجه سرعت روند تولید علم نه تنها کاهش پیدا نمی‌کند بلکه سرعت آن این تولید هم چند برابر می‌شود.
 
وی با تاکید بر اینکه استدلال مخالفان در مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم هیچ مبنایی عقلی و منطقی ندارد گفت: یک وقتی شنیدن صدای مخالف خوب است و مفید و می‌تواند در رفع ضعف و نواقص موثر باشد اما به شرط آنکه پشت انتقادات منطق و برهانی وجود داشت باشد.
 
حبیبی با اشاره به نگرانی برخی از مخالفان وزیر پیشنهادی علوم مبنی بر اینکه قرار گرفتن او در راس وزارت علوم می‌تواند شور و نشاط سیاسی را به دانشگاه‌ها بازگرداند گفت: وجود نشاط سیاسی در دانشگاه‌ها نه بد نسبت بلکه مفید و توصیه شده هم هست چرا که نشاط سیاسی یعنی اینکه دانشگاه فعال و پویا باشد.

این استاد دانشگاه افزود: دانشگاه‌ها نمی‌توانند تنها در حوزه تولید علم و علم اندوزی فعال باشند و بر تربیت علمی تمرکز کنند، دانشگاه باید محل تربیت دانشجویان و دانش پژوهان در همه حوزه‌های علمی، فرهنگی، هنری، اجتماعی و سیاسی به یک میزان و مقیاس باشند. محروم کردن دانشگاه‌ها از سایر فعالیت‌ها و تمرکز صرف بر تولید علم و علم اندوزی نشاط را از دانشگاه‌ها دور می‌کند. ایجاد مانع در مسیر تربیت فرهنگی، هنری، اجتماعی و سیاسی حل صورت مسئله نیست بلکه پاک کردن صورت مسئله است.
 
وی ادامه داد: مخالفان بازگشت نشاط سیاسی به دانشگاه‌ها همان‌هایی هستند که دانشگاه خوب را دانشگاه مرده می‌دانند و با پاشیدن خاک مرده بر دانشگاه‌ها نشاط را از محیط‌های علمی کشور دور کردند در حالی که با برقراری انضباط سیاسی و تدوین آیین نامه‌های دقیق و همچنین توقف تحریک دانشجویان از بیرون دانشگاه‌ها می‌شود نگرانی‌ها نسبت به فعالیت سیاسی دانشجویان در دانشگاه‌ها را مرتفع کرد.

رییس پیشین دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: جدا از آن جوانان ما در سال‌های اخیر آنقدر به رشد و بلوغ فکری رسیده‌اند که با کنار رفتن فضایی امنیتی بر دانشگاه‌ها می‌توانند با پایبندی بر قوانین و مقرارت درمسیری کاملا قانون مطالبات سیاسی خود را پیگیری کنند و درگیر فضا سازی‌های خارج دانشگاه نشوند. بنابراین این نگرانی‌های در این رابطه کاملا بی‌پایه و اساس است چرا که با حضور امثال آقای «میلی منفرد» دانشگاه در مسیر نشاط علمی، سیاسی و فرهنگی به دور از هوچیگری و هیاهو قرار خواهد گرفت.

حبیبی در خاتمه گفت: بر این اساس انتقادات مطرح نسبت به وزیر پیشنهادی علوم هیچ مبنای منطقی و عقلی ندارد و امیدواریم که مجلس محترم خردمند به دور از فضا سازی‌ها برخی نمایندگان که خط و ربط سیاسی را بر خردگرایی و کارآمدی ترجیح می‌دهند به آقای «میلی منفرد» به عنوان وزیر پیشنهادی علوم رای اعتماد بدهد و یقین بدانند ایشان اعتماد نمایندگان را بی‌پاسخ نخواهند گذاشت.
نظرات بینندگان