arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۷۶۵۲
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۴۴ : ۱۰ - ۱۴ شهريور ۱۳۹۲

ادامه ابهام نمایندگان درباره امکان شهردار شدن سه باره قالیباف با وجود تلاشهای مظفر

در حالیکه حسین مظفر رییس ستاد انتخاباتی قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری ومعاون فعلی نظارت مجلس، خارج از وظایف معاونت نظارت اقدام به تفسیر قوانین کرده وانتصاب سه باره قالیباف را به عنوان شهردار تهران...
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
در حالیکه حسین مظفر رییس ستاد انتخاباتی قالیباف در انتخابات ریاست جمهوری ومعاون فعلی نظارت مجلس، خارج از وظایف معاونت نظارت اقدام به تفسیر قوانین کرده وانتصاب سه باره قالیباف را به عنوان شهردار تهران مخالف قانون نمی داند تعداد زیادی از نمایندگان مجلس بنابر نص صریح قانون مصوب سال 1369، ابقای شهردار رابرای تنها یک دوره متوالی مجاز می داند و براین اساس استفساریه ای را به هیات رییسه مجلس ارائه کردند با اینحال مظفر با اعلام اینکه نمایندگان اقدام به پس گرفتن امضای خود از استفساریه نمودند تلاش کرد تا همچنان نامزدی قالیباف برای شهرداری سه باره در تهران را قانونی جلوه دهد.

نماینده اردستان در مجلس شورای اسلامی به خبرنگار «انتخاب» گفت: شهرداری به طور متوالی برای سومین بار نمی تواند انتخاب شود

 احمد بخشایش ، عضو کمیسیون سیاست خارجی وامنیت ملی و نماینده اردستان در خصوص طرح استفساریه ممنوعیت بیش از 2 دوره شهردار توسط شورای شهر گفت : براساس قانون شورای شهر نمی تواند یک نفر را بیش از دو دوره به عنوان شهردار انتخاب کرد.

وی در این رابطه به ماده قانونی که  در سال 69 تصویب شده است  اشاره کرد و یادآور شد : دلیل این اظهار نظر امضا کنندگان استفساریه به سال 69 برمی گردد . اصلاحیه تبصره 1 ، بند 7 از ماده 35 قانون مصوب سال 69 بیان می کند که شورای شهر یک نفر را به طور متوالی بیش از دو دوره برای شهرداری نمی تواند انتخاب کند .

بخشایش در ادامه اضافه کرد : البته این قانون در سال 1375 با  اصلاحاتی روبرو شده است  که قانون فوق در اثر آن  شکل  جامع تری به خود گرفته اما در خصوص ماده مورد بحث ما سکوت اختیار کرده است  ، بنابراین از نگاه امضا کنندگان طرح استفساریه ممنوعیت بیش از 2 دوره شهردار توسط شورای شهر داستان به قوت خود باقی است .

این عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی در ادامه  یادآور شد :    البته در این رابطه حقودانان دو دسته شده اند . گروهی بر این اعتقادند که براساس ماده 22 تشکیلات شورای شهر در سال 1375 شهردار برای بار سوم می تواند مستمرا نفر قبلی باشد اما گروهی دیگر بر این باورند که اصل 73 قانون اساسی این اجازه را به شورای شهر نمی دهد .

نماینده مردم اردستان در ادامه افزود : درواقع ماده 22 بحث بودجه ای برای شورای شهر را به میان می کشد و در این زمینه نظری نداده است بنابراین قانون باید به همان شکل سابق خود اجرا شود  .

وی در این باره که در چنین وضعیتی بهترین کار چیست ، بیان کرد : مناسب ترین کار همان است که ما انجام دادیم یعنی تفسیر قانون که این کار هم بر عهده مجلس است البته گفته شده  که معاون نظارت مجلس یعنی آقای مظفر که در ستاد تبلیغاتی آقای قالیباف فعالیت می کرد وشاید بخواهد از او حمایت به عمل آورد این مسئله را بررسی کند اما نمایندگان  دلیلی برای این کار نمی بینند.

بخشایش در این خصوص که به چه دلیل روز سه شنبه این طرح علیرغم ارائه به هیات رئیسه قرائت نشد ، توضیح داد : طرح استفساریه ممنوعیت بیش از 2 دوره شهردار توسط شورای شهر دیروز به هیات رئیسه دادیم که به اداره قوانین تحویل داده شد . متاسفانه از آنجا که تعطیلات مجلس پیش رو است تحویل آن از اداره قوانین بهصحن علنی به پس از تعطیلات موکول خواهد شد.

این عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی در رابطه با اینکه احتمال دارد که تا پایان تعطیلات شورای شهر ، شهردار را معرفی کند ، ابراز کرد : بله این احتمال وجود دارد که در این صورت  برای دوره های بعدی شهرداری این استفساریه مورد استفاده قرار خواهد گرفت .

نماینده ارامنه شمال : قانون دارای تناقض است

کارن خانلری ، نماینده ارامنه شمال و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات درباره استفساریه طرح ممنوعیت انتخاب بیش از 2 دوره شهردار توسط شورای شهر گفت : دلیل امضا   طرح فوق تنها این بود که تناقض به وجود آمده  در قانون  درسال های 61 و 75 برطرف شود .

وی در گفت و گو با خبرنگار «انتخاب» در این رابطه چنین توضیح داد : قانون شوراها در سال 61 می گوید که  شهردار برای چهار سال باید انتخاب شود ولی در سال 75 در یکی از تبصره ها آمده است که برای یک دوره مجددا به صورت متوالی انتخاب می شود و می تواند دو دوره چهارساله انتخاب  شود .

خانلری در ادامه افزود : همین نکته قانون نشان می دهد که در این باره به  ضد و نقیض گویی پرداخته شده است یعنی برخی از دوستان می گویند که این امر به معنی سه دوره است یعنی دوره اول به حساب نمی آید و برخی نظری مخالف آن دارند .

نماینده ارامنه شمال چنین ادامه داد : در صورت جلب نظر نمایندگان برای رای مثبت به این طرح اعضای شورای نگهبان هم نظر خواهند داد و شاید برای همیشه با شفاف شدن قانون قضییه ختم به خیر شود .

این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات در رابطه با اینکه روز سه شنبه طرح به هیات رئیسه داده شده بود اما قرائت نشد آیا  این مسئله رنگ و بوی سیاسی کاری نمی دهد  ، بیان کرد : برخی از طرح ها  هستند که به هیات رئیس فرستاده می شود اما چون مراحل اداری آن طی نشده ، قرائت نمی شود طرح فوق هم از آن دسته بوده است و ربطی به سیاسی کاری ندارد اما حتما هیات رئیسه در روز قرائت در این رابطه توضیح خواهد داد .

خانلری در خصوص اینکه با توجه به آغاز تعطیلات مجلس احتمال دارد شهردار تا زمان شروع جلسه بعدی مجلس انتخاب شود ، در این حالت تکلیف شهردار انتخاب شده چه می شود ، ابراز کرد : شخصا به عنوان یکی از امضا کنندگان طرح موضع گیری در رابطه با شخص خاصی ندارم حتی نسبت به شهردار فعلی تهران که الان حرف و حدیث ها بر سر آن است ارادت هم دارم تنها بحث در این زمینه موضوع رفع تناقض گویی است
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۴
236
136
اخه اینجا چه خبره؟! مگه تو این مملکت بزرگ قطع الرجاله؟!این همه وقت و سرمایه مملکت برای چی؟
فرانك
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۱:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۴
202
74
قحط الرجال نيست که/ اينقدر بابت تراكم و اهداي طبقات مازاد طرح تفصيلي پول به جیب زده شهرداری که دلشون نمیاد برن
نظرات بینندگان