arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۰۲۰۷۴
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۲۲ - ۱۲ آبان ۱۳۹۵

رجائی: شعار مرگ بر آمریکا با تسخیر لانه جاسوسی عملیاتی شد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مورخ تاریخ معاصر: امام خمینی اجازه مذاکره را ندادند، آمریکا می گفت شما مامورین سیاسی ما را گروگان گرفته اید اما امام خمینی می گفتند این ها کار جاسوسی انجام می دادند و به تعبیری می گفتند شما در میان این ها یک مامور سیاسی پیدا کنید ما به شما تحویل می دهیم این ها مامور سیاسی نبودند بلکه جاسوس بودند و ما حق محاکمه را داریم.

به گزارش انتخاب، به مناسبت 13آبان ، خبرنگارثامن با دکتر غلامعلی رجائی، مورخ و مشاور آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفتگویی داشته است.

رژیم منحوس پهلوی 56 دانش آموز را شهید کرد

13آبان یادآورسه اتفاق مهم تاریخی است، رویداد اول تبعید حضرت امام(ره) به ترکیه به خاطر نطق تاریخی ایشان در مورد کاپیتولاسیون بود، که در این نطق اعلام کردند که مملکت را فروختند و من اعلام عزا می کنم. رویداد دوم، در13 آبان سال 57 رژیم منحوس پهلوی کشتار به راه انداخت و دانش آموزانی که اعتراض کرده بودند را شهید کرد، در منابع ذکر شده56 دانش آموز در این روز به شهادت رسیدند.

تا قبل از رویداد سوم، 13آبان روز دانش آموز نامگذاری شده بود وقتی در13آبان سال58لانه جاسوسی تسخیر شد این روز به نام روز استکبارستیزی نامگذاری شد.

امام خمینی(ره) گفتند خوب جایی را گرفتید

تسخیر لانه جاسوسی یک مقدمه داشت، نخست وزیر وقت مرحوم بازرگان با برژینسکی در الجزیره ملاقاتی انجام می دهد که امام این حرکت را نمی پسندد و این ملاقات را محکوم می کند، مرحوم بازرگان هم برای خودش استدالال داشت که من نخست وزیرهستم و باید بدانم در چه سطحی و با چه کسی ملاقات داشته باشم.

همین محکومیت ملاقات با برژینسکی باعث شد دانشجویان دانشگاه تهران که بعدها به دانشجویان پیرو خط امام(ره) معروف شدند از دیوار لانه جاسوسی بالا رفته و مقاومت تفنگداران آمریکایی را شکست داده و لانه جاسوسی را تسخیر کنند.

از شواهد امر برمی آید امام خمینی از ابتدا در جریان تسخیر لانه جاسوسی نبودند اما وقتی امام خمینی از این اتفاق مطلع شدند فرمودند خوب جایی را گرفتید و آنجا را محکم نگه دارید.

تسخیر لانه جاسوسی پنجه در پنجه افکندن با خود رژیم استکبار بود

امام خمینی از همان زمان اطلاع از تسخیر لانه جاسوسی این حرکت دانشجویان را تایید می کنند ومی فرمایند " مسئله، باز انقلاب است یک انقلابِ زیادتر از انقلاب اول خواهد شد؛" چون انقلاب اول علیه شاه و وابسته آمریکا انجام شد اما این اتفاق و تسخیر لانه جاسوسی پنجه در پنجه افکندن با خود رژیم استکبار بود، زیرا از سال 32 ایران از حمایت انگلستان به برخورداری از حمایت آمریکا تغییر ریل می دهد.

دولت درقم استعفای دسته جمعی می دهد

واکنش ها در داخل و خارج به تسخیر لانه جاسوسی به دو دسته تقسیم می شود، در داخل دولت مرحوم بازرگان مخالف این حرکت بود اما وقتی امام این حرکت را تایید می کند، مرحوم بازرگان می گوید نمی شود دو دولت حاکم باشد زیرا دانشجویان برای خود دولت تشکیل داده و هرکاری که می خواهند انجام می دهند.

در اعتراض به تسخیر لانه جاسوسی، دولت درقم استعفای دسته جمعی می دهد و تصورشان این است حضرت امام این استعفا را نمی پذیرد اما امام در یک حرکت غافلگیرانه این استعفا را می پذیرند.

سرود خمینی ای امام را پخش کنید

بنده بخشی را در این خصوص درمجموعه پنج جلدی در مورد حضرت امام از زبان حاج احمد اقا نقل کرده ام که دولت بازرگان اصلا باورشان نمی شد که اگر دسته جمعی استعفا دهند امام خمینی بپذیرد، حاج احمد اینقدر از این اتفاق احساساتی و برانگیخته می شود که به رادیو اعلام می کند وقتی خبر پذیرش استعفا را پخش می کنید سرود خمینی ای امام را هم پخش کنید.

بعد از اینکه دولت موقت جای خودش را به نهاد ریاست جمهوری می دهد، بنی صدر سر کار می آید که او هم مخالف تسخیر لانه جاسوسی بود، بنی صدر قبلا رئیس شورای انقلاب بود در شورای انقلاب هم دو دسته وجود داشتند که بخشی مخالف و بخشی موافق تسخیر لانه جاسوسی بودند.

وقتی دولت اعلام می کند که می خواهد گروگان ها را  آزاد کند امام خمینی می فرماید صبر کنید مجلس در این مورد تصمیم گیری کند آن زمان هم هنوز مجلس تشکیل نشده بود با این صحبت امام ترفندی که برخی از اعضای شورای انقلاب می خواستند به کار ببرند تا گروگان ها آزاد شوند عملی نشد.

امریکا هیچ غلطی نمی تواند انجام دهد

در کل جبهه ملی و نهضت آزادی مخالف تسخیر لانه جاسوسی بودند عده ای دیگرهم مخالف این حرکت بودند اما جزء این گروه ها قرار نمی گیرند بلکه مخالفتشان به خاطر خطر و آسیبی بود که آمریکا می توانست وارد کند بود، زیرا می گفتند اگر گروگان  ها را آزاد نکنیم آمریکا به ایران حمله می کند و چنین و چنان می کند.

در مورد این افراد امام می فرماید نترسید و آن جمله تاریخی  و معروف که" امریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند" را می فرمایند.

عکس العمل آمریکا به تسخیر لانه جاسوسی

آمریکا برای آزادی گروگان ها چند عکس العمل نشان داد ابتدا حمله نظامی انجام داد اما در طبس با طوفان شن زمین گیر شد، دراین حمله قرار بود با 8هلیکوپتر به تهران حمله کنند و برخی مناطق از جمله بیت امام را بمباران کنند و گروگان ها را در یک عملیات چریکی به کمک برخی عناصر داخلی آزاد کنند که بعد از طوفان شن کارتر دستور توقف عملیات را صادر کرد.

آمریکا محاصره شدید اقتصادی را علیه ایران انجام داد و شرایط سختی بر دولت شهید رجایی  حاکم شد و بعد هم اموال ایران را بلوکه کرد.

آمریکا صدام دیوانه را تحریک کرد

آمریکا صدام دیوانه را تحریک کرد به تصور اینکه ایران دوران ضعف را سپری می کند به ایران حمله کند و با پشتیبانی آمریکا صدام افلقی به ایران حمله کرد.

اگر بنی صدر سوار هواپیما شد پیاده اش کنید

آمریکا مسئله تسخیر لانه جاسوسی را به شورای امنیت برد، بنی صدر می خواست به عنوان یکی از اعضای شورای انقلاب برای این مسئله ملاقاتی داشته باشد که اما گفتند شما حق این سفر را ندارید و نیازی نیست کسی به خاطر این مسئله برود و نیازی نیست کسی در این جلسه شرکت کند.

حتی امام گفته بودند اگر بنی صدر سوار هواپیما شد پیاده اش کنید که این مسئله برای بنی صدر سخت تمام شد.

امام خمینی اجازه مذاکره را ندادند

امام خمینی اجازه مذاکره را ندادند، آمریکا می گفت شما مامورین سیاسی ما را گروگان گرفته اید اما امام خمینی می گفتند این ها کار جاسوسی انجام می دادند و به تعبیری می گفتند شما در میان این ها یک مامور سیاسی پیدا کنید ما به شما تحویل می دهیم این ها مامور سیاسی نبودند بلکه جاسوس بودند و ما حق محاکمه را داریم.

بعد ها امام خمینی بری آزادی گروگان ها شرایط گذاشتند که شاه را باز گردانند، اموال ایران را پس بدهند و از جاسوسی دست برداند تا در مورد مسئله ای که به مصلحت مان است مذاکره کنیم.

نامه محرمانه کارتر به امام خمینی

این مسئله باعث شد آمریکا رابطه خودش را با ایران در20 مهر 59 قطع کند، البته در این مدت کارتر یک نامه محرمانه به امام خمینی نوشت که امام دستور انتشار نامه را دادند وعلت انتشار هم این بود که نامه در فروردین59 نوشته  شده بود و امام گفتند ما با آمریکا حرف محرمانه نداریم و چه بسا اگر ما نامه را منتشر نکنیم خود آمریکایی ها نامه را منتشر کنند، کارتر یک جمله معنی دار در این نامه نوشته بود که" ما آماده پذیرش حقایق جدیدی هستیم که این شرایط جدید مولود انقلاب اسلامی است" .

شعار مرگ بر آمریکا با تسخیر لانه جاسوسی عملی شده است

برخی تسخیر لانه جاسوسی را تسخیر سفارت خانه میدانستند اما امام خمینی فوق این عمل کرد امام معتقد بودند ما تا حالا شعار مرگ برآمریکا آمریکا سردادیم اما الان شعار مرگ بر آمریکا با تسخیر لانه جاسوسی عملی شده است.

معمولا در امر مبارزه کسی شعاری می دهد که در یک اقدامی آن شعار را محک می زند ما در تسخیر لانه جاسوسی فهمیدیم که می توانیم جلوی آمریکا بایستیم،444روز مامورانشان را نگه داریم (البته غیر از آن چند زندانی سیاسی از جمله چند زن و چند سیاهپویت و بیمار که آزاد شدند) بقیه را با قدرت نگه داریم و آمریکا هم هرچه تشر زد و تهدید کرد نتوانست نتیجه ای بگیرد.

امام خمینی بسیار زیرکانه شرایط را  مدیریت کردند

امام خمینی نه از جلسه فوق العاده شورای امنیت باکی داشت نه از تهدیدهای که آمریکا انجام می داد.

آمریکا تمام تلاش خودش را کرد تا گروگان ها را آزاد کند و رمزی کلارک را به تهران فرستاد، رمزی کلارک  فردی بود که در سیاست های آمریکا مخالف شاه بود و انتخاب وی برای آمدن به تهران هوشمندانه بود، اما امام خمینی در یک عکس العمل انقلابی فرمود هیچ کس حق ملاقات با وی را ندارد، نه اعضای شورای انقلاب نه از مقامات کشوری حق ملاقات با این فرد را ندارند و با این حرکت ، امام نماینده ویژه امریکا را ناکام می گذارد.

امام خطاب به آمریکا می گفت شما به شرایط ما عمل نکردید و ما حرفی نداریم با شما بزنیم شما در کشور ما به اسم کار سیاسی، جاسوسی می کردید، وقتی آنها می گفتند رفتار شما خلاف حقوق بشر است امام با زیرکی می گفتند خلاف حقوق بشر این است که شما درامور کشور ما دخالت کردید و در طبس نیرو پیاده کردید.

آنهایی که دستگیر کردیم جاسوس بودند و ما حق داشتیم آنها را دستگیر کنیم زیرا آنها برای کار سیاسی وارد خاک کشور ما شده بودند اما عملا در حال جاسوسی بودند، امام خمینی بسیار زیرکانه شرایط را مدیریت کردند.

منبع: ثامن
نظرات بینندگان