«انتخاب» گزارش می دهد؛
با نزدیک شدن به انتخابات مجلس، رقابت در درون جریان اصولگرا شدت گرفته است. افراطیهای اصولگرا اطمینان دارند این بار نیز با انتخاباتی کم رمق و با مشارکت پایین مردم روبه رو خواهند بود. از همین رو رقابت برای گرفتن امتیاز بیشتر در لیست اصولگرایان را با حمله به حدادعادل کلید زدند.
روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارانوت:
مذاکرات محرمانه آمریکا و ایران با میانجیگری عمان و قطر که به دلایل اقتصادی علاقهمند به دستیابی به توافق هستهای جدید هستند، در اسرائیل با نگرانی دنبال میشود. این گفتگوها به طور واضحی منافعی برای دولت امریکا دارد و آن این است که تا پیش از آغاز انتخابات، دو دستاورد در سیاست خارجی داشته باشد. یکی توافق هستهای جدید با ایران است که امتیازی به کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز محسوب میشود و دیگری، توافق صلح با عربستان سعودی به عنوان امتیاز به اسرائیل.
محمدجواد ظریف می گوید نه تنها ما مردم بلکه نخبگان ما کدامیک را بیشتر نکوهش میکنند: آنها که با آرزوی بازپسگرفتن سرزمین از دست رفته در قرارداد گلستان، بخشهای بیشتری از سرزمین و حتی استقلال ایران را به باد دادند، یا آنها که با قرارداد ترکمانچای دستکم قسمتی از سرزمین تازه از دست رفته را بازپس گرفتند؟ برای پیشگیری از ترکمانچایها باید «انتخاب کنیم» که آرزوهایمان را در چارچوب امکانات دنبال کنیم.
دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش از شکلگیری ائتلاف های جدید منطقهای و فرامنطقهای خبر داد و گفت: ائتلاف مشترک نیروی دریایی ایران با کشورهای منطقه از جمله عربستان، امارات، قطر، بحرین و عراق بهزودی شکل میگیرد.
فایننشال تایمز به نقل از منابع آگاه:
آمریکا و اروپا بحثها را در مورد چگونگی تعامل با ایران بر سر فعالیتهای هستهایاش از سر گرفتهاند. این اقدام نشاندهنده تغییر نظر غرب است و بر نگرانیها در مورد تشدید بحران تاکید میکند.
نشریه «عرب نیوز» عربستان:
تورک فرهادی، تحلیلگر افغانستانی مستقر در ژنو با بیان اینکه هرگونه درگیری بین افغانستان و ایران پیامدهایی برای منطقه خواهد داشت، میگوید نقش ژئوپلیتیکی چین و روابط با دولت طالبان نیز ممکن است در این میان نقش داشته باشد. پکن نیز مانند تهران، دولت طالبان را رسماً به رسمیت نشناخته. با این حال، این کشور از نمایندگان طالبان استقبال و در گفتگوهای مختلف شرکت کرده و در عین حال سفارت خود را در کابل نیز باز نگه داشته است. فرهادی میگوید چین خواهان یک افغانستان امن برای دسترسی به مواد معدنی افغانستان و همچنین دسترسی به نفت و گاز ایران از طریق افغانستان است.
وزارت خارجه اتریش اعلام کرد که دو تبعه اتریشی زندانی در ایران آزاد شدند. مسعود مصاحب و کامران قادری دو زندانی ایرانی- اتریشی هستند که آزاد شده اند
حجت الاسلام سید احمد علمالهدی گفت: با مسئله کشف حجاب مخالفت داریم زیرا این موضوع و جانبداری دشمن از آن، به این دلیل است که حاکمیت دین را از ما بگیرد و اگر کاشفان حجاب و افراد بیبند و بار بر این جامعه مسلط شد، دیگر دینی باقی نمیماند که جوان ما از آن بهرهمند شود و تعالی پیدا کند و این همان حقیقتی است که رهبر معظم انقلاب بر مبنای آن فرمودند اگر زنان و دختران ما میدانستند پشت این جریان کشف حجاب چه جریانهایی قرار دارند، دیگر بیحجابی نمیکردند.
سید احمد خاتمی خطیب نماز جمعه امروز تهران گفت: امام(ره) در طول مبارزه با طاغوت از مبارزه مسلحانه دم نزد و فقط روی جهاد تبیین تاکید داشت. امروز نگاه رهبری همین است و شما مردم همه کارهاید؛ بخواهید نظام میماند و تا الان خواستهاید و حامی بودید و به فضل خدا حامی خواهید بود. امام(ره) از صمیم جان از شما تجلیل کرد و شما هم خوب اسقبال کردید و ۹ میلیون نفر در تهران به استقبال امام رفتید و ۱۱ میلیون بدرقهاش کردید.
بهرام عیناللهی وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی رشد جمعیت در کشور به ۴ درصد رسید، اما متاسفانه این عدد به ۱.۵ رسیده است، به اندازه افراد جامعه تولید مثل نداریم، در چند سال آینده به سمت پیری جمعیت میرویم و قطعا این مسئله یک بحران است، از علما درخواست داریم که نیروهای متدین و انقلابی را به فرزندآوری دعوت کنند. وی با بیان اینکه زایمان رایگان شده است، تاکید کرد: فرزندان زیر پنج سال نیز تحت پوشش بیمه رایگان قرار میگیرند، همچنین برای مادران باردار داروهای تقویتی در مراکز بهداشتی توزیع میشود.
یادداشت جوزف نای، استاد برجسته روابط بین الملل:
دومین دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ چه معنایی برای سیاست خارجی ایالات متحده و جهان خواهد داشت؟ در حالی که او شخصا غیرقابل پیش بینی است، دور نخست ریاست جمهوری اش و رفتار او پس از شکست در انتخابات ۲۰۲۰، در این باره واجد نشانههای زیادی است که البته هیچکدام برای متحدان آمریکا، دلگرم کننده نخواهد بود.
یک نماینده مجلس خبر داد؛
روح الله نجابت، عضو کمیسیون امور داخلی مجلس اعلام کرد که طرح مجلس شورای اسلامی درخصوص شفافیت در جلسه دیروز مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین تکلیف شد.بنابر مصوبه دیرور، متاسفانه مجمع به شفافیت خود و هیأت عالی نظارت رأی نداد!بر اساس طرح مجلس قرار بود مجمع تشخیص، هیأت عالی نظارت، مجلس، هیأت وزیران، شوراها و قوه قضائیه شفاف بشود اما با مصوبه دیروز مجمع، همه دستگاهها به غیر از مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیأت عالی نظارت که زیرمجموعه آن قرار دارد، شفاف شدند.