arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۰۸۶۹۲
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۰ - ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۲

قالیباف: اوضاع مردم با 5 برابر شدن درآمد نفتی تفاوتی نکرده است

مردم این سوال را از مسئولان دارند که اگر مشکل کشور کمبود پول و بودجه بوده است چگونه است روزیکه کشور 24 میلیارد دلار درآمد داشته با روزی که 120 میلیارد دلار درآمد داشته تفاوتی در کار مردم نبوده و هیچ گشایشی در کارمان نمی بینیم؟ و حتی وضعیت بدتر هم شده است. این نشان میدهد که حلقه گمشده « مدیریت » است که باعث شده این وضعیت به وجود آید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شهردار تهران با بیان این که با برنامه و حرف به تنهایی مشکلات اشتغال و معیشت، اقتصاد و کشاورزی حل نمی شود تصریح کرد: برنامه داشتن خوب است اما مهم تر آن است یک نفر بیاید که ضمانت اجرایی برنامه را نه با حرف خود بلکه باعملش نشان دهد.

محمد باقر قالیباف شامگاه دوشنبه در مراسم میلاد حضرت زهرا در مسجد ارشاد اهواز و در جمع خانواده شهدا، رزمندگان هشت سال دفاع مقدس و جمعی از شهروندان اهوازی اظهار کرد: این ایام متعلق به دخت مکرم نبی اسلام است و ولادت ام ابیها را به یکایک شما محبان اهل بیت عرض تبریک و تهنیت دارم.خداوند را شاکرم که توفیق پیدا کردم در جمع شما مردم عزیز در این ایام گرانقدر حضور یافته و شما را از نزدیک زیارت کنم. گزیده سخنان قالیباف را در ادامه می خوانیم:

  • شاید یکی از بهترین دوران زندگی من دورانی بود که در این استان زندگی کردیم و صفا و صمیمت مردم این استان را از نزدیک دیدیم.
  • امروز جمعی از دوستان و رزمندگان قدیم مخصوصا عشایری که در مناطق مرزی بودند و در آن زمان آشنا شدیم دیداری با من داشتند و یاد همه آن خاطرات زنده شد جا دارد از همه شهدای این استان مخصوصا شهدای بزرگی مثل علی هاشمی، شهید بقایی و آنهایی که برای ما الگو بودند و حق فرماندهی برگردن ما داشتند یاد کنیم .بدون شک همه مدیون این شهدای بزرگوار هستیم.
  •  در جمع ما در این مکان مقدس بعضی از جوانان عزیز هم که حتی شایید دوران دفاع مقدس را در خاطر نداشته باشند حضور دارند. و برخی بزرگانی در جمع ما هستند که آنها هم در پیروزی انقلاب ودفاع مقدس ایفای نقش کردند آنها امروز هم خدمتگزار این مملکت هستند ولو اینکه در سیستم اداری حضور ندارند.
  • اگر امروز در نظام اسلامی به این قابلیت رسیدیم  و توانستیم استقلال کشور را در مقابل همه دشمنان حفظ کنیم، اگر این توفیق را داشتیم که عزت مسلمانان را حفظ کرده و باعث احیای مجدد اسلام در این مقطع زمانی شویم به برکت همین مساجد، اسلام و مکتب اهل بیت بوده است.
  • تردید نکنید همین ولادتها، اعیادی مثل غدیر و قربان، ایام محرم و صفر و ماه های معنوی مثل ماه مبارک رمضان بوده  و پایگاه یی مثل مساجد و حسنیه ها بوده اند که با تکیه بر فرهنگ عاشورا و اهل بیت توانستند کشور، نظام و انقلاب را حفظ کنند.
  •  به هر روش راه و جریانی جز خدا، مکتب اهل بیت، قران و عترت دل ببندیم راه اشتباهی است.
  • روزهای سختی را گذراندیم و در دوران جنگ نیز اهل رزم سختی های زیادی کشیدند. مردم خوزستان  بیشتراز همه  چه سختی هایی را در دوران دفاع مقدس و متاسفانه در دوران بعد از دفاع مقدس تحمل کردند اما اگر مردم این سختی ها را تحمل کردند به خاطر قرآن، عترت و اهل بیت بوده است.
  • ما مسئولان باید بدانیم این مردم اگر حرمت نگه می دارند، احترام می گذارند و بر پای مبانی نظام خود ایستاده اند به خاطر قالیباف و قالیبافها نیست به خاطر اسلام است و به خاطر آنکه با خدا معامله کرده اند. مردم ما آنقدر فهیم و بصیر هستند که کوتاهی های افراد را به حساب دین، انقلاب و نظام نگذارند.
  • توفیق داشته ام در نیروی انتظامی، نیروی هوایی، بسیج و جنگ خدمت  کنم و امروز نیز توفیق دارم که خدمتگذار مردم عزیزمان در شهر تهران باشم. افرادی مثل بنده اگر امروز در موقعیتی قرارگرفتند در هر سطحی هستیم باید بدانیم این موقعیت، منسب و امکان به برکت گذشت این مردم است اگر این مردم اهل گذشت نبودند فرزاندانشان را نمی دادند هرگز چنین فرصتهایی در اختیار بنده و امثال بنده قرار نمی گرفت.
  • اگر لحظه ای از خدمت به ملت غفلت کنیم خائن هستیم در این تردید نکنید این فرصت را مردم در اختیار ما گذاشتند در غیر این صورت اگر این ملت، انقلاب و شهدا نبودند امثال بنده کجا بودیم؟اگر رشد کردیم نباید باورمان شود که اینها استعدادهای فردی ما بوده است بلکه این فرصت را انقلاب، اسلام و این ملت با ایثارگری های خود فراهم کردند.
  • مردمی که روزی فرزندان خود را به میدان جنگ فرستادند امروز در ابتدایی ترین موضوع زندگی دچار مشکل هستند، حضرت امام فرمودند مردم خوزستان دین خود را به اسلام و انقلاب ادا کردند اما امروز ما که مدیریم شاهد مشکلات فراوانی در این منطقه هستیم. البته من نمی خواهم کارهای انجام شده را به فراموشی بسپارم این هم بی انصافی است اما باید به این سوال هم پاسخ دهیم که آیا نمی توانستیم وضعی به سامان تر از امروز داشته باشیم؟ قطعا می توانستیم.
  •  بنده بر این باورم به همان میزانی که تکیه به اسلام، نظام و اهل بیت برای تداوم انقلاب نیاز است در مقابل در حوزه اجرایی نیز باید به مشکلات مردم رسیدگی کنیم چراکه اگر مشکلات مردم را حل نکنیم به همان میزان هم مردم ممکن است به دین و نظام بی اطمینان شوند. این وظیفه همه ما است که این بحث را دنبال کنیم.
  • من فردی دور از کارهای اجرایی نیستم، سالیان سال است که در بخشهای مختلف توفیق خدمت داشته و انجام وظیفه  کرده ام شاید عموم مردم بیشتر من را از دوران نیروی انتظامی و بخشی از خوزستان و مردم من را از دوران دفاع مقدس و انقلاب بشناسند ممکن است بعضی من را به عنوان شهردار تهران بشناسند با این وجود من به عنوان کسی که کار را می شناسد عرض می کنم که حتما می توانیم بهتر از این مسائل را اداره کنیم.
  • ممکن است در جایی که زمین و آب کشاورزی مناسبی وجود ندارد یک کشاورز احساس کند که اگر رونق اقتصادی ندارد و وضعش خوب نیست به دلیل کم آبی است اما در خوزستان چه کم داریم؟ آب، زمین، پول؟ یا منابع و نیرو نداریم؟ همه این ها را داریم پس حلقه گمشده کجاست؟ این همان جایی است که مردم از ما توقع دارند که به خوبی مدیریت کنیم.
  • مردم این سوال را از مسئولان دارند که اگر مشکل کشور کمبود پول و بودجه بوده است چگونه است روزیکه کشور 24 میلیارد دلار درآمد داشته با روزی که 120 میلیارد دلار درآمد داشته تفاوتی در کار مردم نبوده و هیچ گشایشی در کارمان نمی بینیم؟ و حتی وضعیت بدتر هم شده است. این نشان میدهد که حلقه گمشده « مدیریت » است که باعث شده این وضعیت به وجود آید.
  • منابع، امکانات، نیرو و متخصص وجود دارد اما رفتارهای غیرمنطقی تصمیمهای غیرکارشناسی، سیاست زدگی بر مجموعه حرکت اقتصادی و اجتماعی این مشکلات را ایجاد می کند.
  • روزی که در نیروی انتظامی بودم برخی فکر می کردند بودجه نیروی انتظامی چند برابر شده است که ساختمانها مرتب شده اند، لباسها و تجهیزات نوسازی شده اند و در بحث آموزش اتفاقاتی افتاده است مردم در آن زمان احساس می کردند یک « اتفاق» در نیروی انتظامی افتاده و این  نیرو به نوعی به آنها خدمت می کند. آیا اتفاقی که افتاد به دلیل افزایش پول بود؟ من به شما عرض می کنم آن روزی که بنده توفیق خدمت در نیروی انتظامی را پیدا کردم 3.2 درصد از بودجه عمومی کشور به نیروی انتظامی داده می شد اما وقتی دوران خدمت من تمام شد این رقم به 3درصد کاهش یافت و 2دهم درصد هم کم شد ولی هرکسی وضعیت نیروی انتظامی را نگاه می کرد متوجه می شد از شرایطی به شرایط دیگر تبدیل شده است.
  • آیا مدیریت بحث فردی است؟ خیر! قالیباف چه توانی دارد که به نیروی انتظامی برود و مدعی شود که من یک نفری توانسته ام این کار را انجام بدهم و یا در شهرداری مدعی شویم که همه این اتفاقات را یک نفره انجام داده ام این حتما حرف نادرستی است این حاکی از آن است که این ظرفیت در شهرداری وجود دارد مهم این است که برای استفاده از  این ظرفیتها بدون حب و بغض ها و سیاست زدگی تصمیم بگیریم تا این وضعیت معیشتی و مشکلات امروز پیدا نشود.
  •  با این همه پول چقدر شغل و فرصتهای شغلی ایجاد شده است؟ حتی ما بین فرصت شغلی و شغل اشتباه کردیم. یک وقتی آمدند گفتتد 2 میلیون شغل در سال ایجاد شده است. شهروندان گفتند شاید به خانواده ما نرسیده اما دیدند در کوچه و محله شان هم هر روز افراد فارغ التحصیل می شوند و بعد از فارغ التحصیلی در خانه می مانند تا دیروز افراد تحصیلات لازم را نداشتند و بیکار بودند امروز تحصیلات لازم را پیدا کردند و بازهم بیکار هستند چه بسا توقع بیشتری هم دارند.
  • از شما مردم عزیز خواهش دارم اگر می خواهید حماسه سیاسی اتفاق بیافتد باید یک حرکت دقیق و بررسی روشن داشته باشیم. اگر کسی خود را امروز در معرض کاندیداتوری قرار داد همه مردم باید دقت کنند در سی سال گذشته چکاری کرده است؟ کجا بوده؟ و چه سوابق اجرایی داشته است؟ امروز حرف از این است که هرکس می آید باید برنامه داشته باشد اما آیا داشتن برنامه کفایت می کند؟ مگر ما سند چشم انداز توسعه برنامه 20ساله برنامه های اول تا چهارم توسعه را ننوشتیم ؟ امروز چه اتفاقی در برنامه افتاده؟ برنامه نوشتن کفایت نمی کند. برنامه موقعی اعتبار دارد که یک کارنامه مشخص هم پشت آن باشد.
  • با برنامه و حرف به تنهایی  مشکلات  اشتغال و معیشت، اقتصاد و کشاورزی حل نمی شود. برنامه داشتن خوب است اما مهم تر آن است یک نفر بیاید که ضمانت اجرایی برنامه را نه با حرف خود بلکه باعملش نشان دهد. همه جوانان و مردم بصیر و فهیم باید به این نکته دقت کنند تا حماسه سیاسی اتفاق بیافتد اگر حماسه سیاسی به درستی اتفاق نیافتد مطمن باشید حماسه اقتصادی نیز اتفاق نخواهد افتاد.
  • من پیش از این نیز، این موضوع را مطرح کرده ام که ظرف دو سال با همین ظرفیتهایی که در کشور وجود دارد می توانیم نابسامانی ها را به سامان برسانیم ضمانت آن نیز کارنامه عملکرد من در سال گذشته در شهرداری تهران و طی سی سالی است که در بخشهای مختلف توفیق خدمت داشتم. من حرفی در خوزستان زدم که این حرف به صورت مطالعه شده و دقیق بود امروز محرومیت در خوزستان در حاشیه زاگرس که بهترین جغرافیا برای ساختن کشور است وجود دارد و ما خودمان وقتی به خرمشهر می رویم احساس خجالت می کنیم.
  • علت اینکه نتوانستیم بقیه ایران را در خور شان بسازیم به این دلیل است که اینجا را نساختیم این فرصت مردم کشور و مردم اینجاست بنابراین به شما وعده می دهم ظرف دو سال آرامش اقتصادی باز خواهد گشت و ضمانت این وعده این است که در در دوران مدیریتم هیچگاه وعده ای نداده ام که خلف وعده ای انجام داده باشم واگر کاری نتوانستم انجام بدهم به عنوان یک بچه رزمنده اعلام کرده ام که نمی توانم این کار را قبول کنم.
  • حتما اداره کلانشهر تهران با ده میلیون نفر جمعیت با اداره کشور متفاوت است اما شما مطلع هستید که چه اتفاقاتی در تهران افتاده است. در طول سالیان مختلف بیش از 30 درصد از بودجه شهرداری از طریق دولت تامین می شد اما هم اکنون تنها 5درصد از بودجه خود را از دولت دریافت می کنیم این در حالیست که اگر شهرداری را با سی سال گذشته  مقایسه کنید می توانید قضاوت کنید که تغییر اتفاق افتاده یا خیر؟
  • کسانی که می خواهند این مسئولیت را در قوه مجریه بگیرند باید کارنامه خود را هم ارئه کنند.
  • اداره شهرداری تهران که همه سازمانها و وزارتخانه ها در آنجا هستند یک تجربه خوب مدیریتی است بنده هم حتما باید کارنامه ام را بگویم که چه تجربه ای دارم و چه برنامه ای خواهم داشت. افراد می توانند به سایت من مراجعه کنندو ببینند در بخشهای مختلف در حوزه کشاورزی، آسیبهای اجتماعی، اقتصاد خرد، اقتصاد کلان، فناوری، بهداشت و درمان، بیمه، حمل و نقل، صنعت نفت و گاز و غیره چه برنامه ای دارم اینها همه مدون شده و تنظیم شده است و دوستان می توانند این برنامه را ببینند. در این بین من معتقدم  افرادی که می خواهند نامزد انتخابات شوند باید برنامه داشته باشند اما برنامه به تنهایی کفایت نمی کند و باید کارنامه خود را ارائه کنند تامردم  ببینند ضمانت اجرایی این برنامه وجود  دارد یا خیر.
  • از همه جوانان می خواهم برنامه و کارنامه کاندیداها را مطالبه کنند و از آنها بپرسند کجا را اداره کرده اید؟ چه سوابقی برای اداره کشور دارید؟
  • زمانی  گفتند 2 درصد از فروش نفت را به خوزستان می دهیم این که دادند یا ندادند یا بحثهایی که در  استانهای دیگر پیش آمد را کاری نداریم اما من معتقدم اگر جنوب غرب و منطقه غرب زاگرس  را بسازیم یعنی همین میدان نفتی و دهها منابع دیگری که وجود دارد اگر به درستی مدیریت شود ایران را ساخته ایم. وقتی سیاست زدگی در کشور پیش می آید و هر فرد کارشناس را از مجموعه کاملا تخصصی به خاطرهر دلیلی، اینکه یا قبولش ندارند یا از حزب و گروه آنها نیست او را حذف می کنند وضع همینی می شود که امروز هست.
  • امروز که قرار است حماسه سیاسی اتفاق بیوفتد فرصت تشخیص این اولویت ها است  چراکه در این حماسه سیاسی همه باید تلاش کنیم همه کسانی که نامزد هستند برنامه شان را بگویند و ضمانت اجرایی آنها نیز کارنامه آنها باشد. چون ما در دهه اول انقلاب نیستم که بگوییم افراد را نمی شناسیم من که 35 سال در این نظام و انقلاب هستم باید معلوم باشد در کجا مشغول بوده ام.
  • اگر ما مشکل کشاورزی و صنعت این منطقه را حل کنیم مشکل کشاورزی و صنعت ایران را حل کرده ایم چراکه امکانات فراوانی در محدوده خوزستان و کهکولیه و بویراحمد وجود دارد اما بیشترین میزان بیکاری نیز در این مناطق است.
  • واقعیت آن است که اگر به جوانان نگاه کنیم بالای 30درصد بیکاری در میان جوانان فارغ التحصیل وجود دارد من می گویم باید با مدیریت این اشکال را حل کنیم.
نظرات بینندگان